Γλυκά Νερά – Ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου: «Εκτιμώ πως την επιμέλεια της Λυδίας θα πάρει η οικογένεια της Καρολάιν»
Κοινωνία

Γλυκά Νερά – Ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου: «Εκτιμώ πως την επιμέλεια της Λυδίας θα πάρει η οικογένεια της Καρολάιν»

Γλυκά Νερά – Ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου: «Εκτιμώ πως την επιμέλεια της Λυδίας θα πάρει η οικογένεια της Καρολάιν»

Τι αποκάλυψε στον «αέρα» της εκπομπής «Ευτυχείτε»

Σήμερα στις 12:30 θα βγει η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας μετά τη δολοφονία της μητέρας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Η 20χρονη κοπέλα βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του συζύγου της και καθ’ ομολογίαν δράστη, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και αφού ο ίδιος κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, οι δυο οικογένειες διεκδικούν την επιμέλεια του παιδιού.

Αν και αρχικά η οικογένεια της Καρολάιν είχε αναφέρει πως υπήρχαν καλές σχέσεις με την οικογένεια του πιλότου, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής «Ευτυχείτε» η οικογένεια της άτυχης κοπέλας δεν επιθυμεί συνεπιμέλεια για το 11 μηνών μωράκι. Με δεδομένο, μάλιστα ότι η μια οικογένεια βρίσκεται στην Αλόννησο και η άλλη στην Αθήνα και την Αγία Παρασκευή δεν είναι εφικτή η συνεπιμέλεια. Ακόμη, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Γιάννης Πουλόπουλος, η οικογένεια της Καρολάιν μετά την αποκάλυψη της αλήθειας για τον θάνατο της κοπέλας, θα επιτρέψει στην οικογένεια του πιλότου να έχει επικοινωνία με τη μικρή Λυδία, αλλά θέλει να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την επιμέλεια του παιδιού.

Η ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου μίλησε στην εκπομπή για όσα περιμένουμε να δούμε με την επιμέλεια του μωρού: «Σε τέτοιες περιπτώσεις η όποια απόφαση είναι προσωρινή. Δεν μπορεί από την πρώτη στιγμή να εκδοθεί μια απόφαση για έναν ανήλικο τέκνο. Θα οριστεί ποιοι συγγενείς θα έχουν προσωρινά την επιμέλεια του παιδιού. Αυτοί θα επιμελούνται καθετί που αφορά στο παιδί και στην ομαλή ψυχοπαιδαγωγική ανάπτυξη: τη μόρφωσή του, τη σίτισή του, τη διαβίωσή του, αλλά και την ψυχολογική και ψυχική επανένταξη, διότι το παιδί θα αλλάξει το οικογενειακό του περιβάλλον και δεν θα έχει τις ίδιες παραστάσεις», ανέφερε αρχικά η ποινικολόγος.

Και ανέφερε: «Μια απλή εκτίμηση που μπορώ να κάνω και γνωρίζοντας πως βασικός γνώμονας είναι το συμφέρον του παιδιού. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα άγριο έγκλημα και με έναν κατηγορούμενο που μετά το έγκλημα τοποθετεί το παιδί πάνω στη μάνα. έχουμε όλα όσα βίωσε το παιδί. Μπορεί να μην μιλά το παιδί, αλλά όλα αυτά που βίωσε… Με γνώμονα ότι τα όποια τραύματα πρέπει να αντιμετωπιστούν, θεωρώ ότι το παιδί θα δοθεί στην οικογένεια της Καρολάιν».

https://streamable.com/dqkllx