Η Αθηνά Καμπάκογλου στο Znews: «Είχα να αναμετρηθώ με απώλειες αγαπημένων μου ανθρώπων. Οι συνεργάτες μου στην παραγωγή στάθηκαν δίπλα μου»
featured

Η Αθηνά Καμπάκογλου στο Znews: «Είχα να αναμετρηθώ με απώλειες αγαπημένων μου ανθρώπων. Οι συνεργάτες μου στην παραγωγή στάθηκαν δίπλα μου»

Η Αθηνά Καμπάκογλου στο Znews: «Είχα να αναμετρηθώ με απώλειες αγαπημένων μου ανθρώπων. Οι συνεργάτες μου στην παραγωγή στάθηκαν δίπλα μου»

Όσα είπε στον Γιώργο Μπέζα

Από την ηθοποιία στη δημοσιογραφία, το ραδιόφωνο και από εκεί στην παρουσίαση και πίσω πάλι. Η Αθηνά Καμπάκογλου έχει πολλά ταλέντα και τα τελευταία χρόνια τα συνδυάζει παρουσιάζοντας την Αυλή των χρωμάτων, μια εκπομπή για το καλό τραγούδι.

Ο Γιώργος Μπέζας μίλησε μαζί της και ιδού όσα έμαθε για την παρουσιάστρια!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Καμπάκογλου Αθηνά (@akampakoglou)

Πώς νιώθεις που κάθε Σάββατο βράδυ το κοινό σε εμπιστεύεται για την διασκέδασή του;

Μεγάλη χαρά και πολλές φορές συγκίνηση, από το 2018 βήμα-βήμα, κατορθώσαμε το ακατόρθωτο…

Κάθε Σάββατο βλέπω και εγώ την εκπομπή και την απολαμβάνω μαζί με τους τηλεθεατές. Επίσης μου αρέσει πολύ να παρατηρώ και την ανταπόκριση των τηλεθεατών στη σελίδα της εκπομπής στα social media.

Τα νούμερα τα κοιτάς:

Φυσικά τα κοιτάω και χαίρομαι πολύ! Ποιος δεν θέλει την αποδοχή και την επιτυχία. Να ξεκαθαρίσω για να μην παρεξηγηθώ, ότι είμαστε στην ΕΡΤ2 και τα ποσοστά τηλεθέασης διαμορφώνονται αναλόγως. Είναι αλήθεια όμως ότι η Αυλή μας ξεχώρισε από την αρχή…

Τι θα απαντούσες σε εκείνους που λένε πως δεν τους αρέσει να χορεύουν γύρω από τραπέζια στην τηλεόραση;

Ούτε εμείς χορεύουμε, ο χορός δεν ποινικοποιείται, είναι απόλυτα συνδεδεμένος με το γλέντι και τη διασκέδαση. Αυτό που επισημαίνουν κάποιοι είναι το “επί τούτου”, με το ζόρι γλέντι. Το προκαθορισμένο, δηλαδή θα φέρουμε μερικές όμορφες κοπέλες, οι οποίες θα χορέψουν αισθησιακά, να μας δείξουν τα κάλλη τους και η κάμερα να εστιάσει στα κατάλληλα σημεία κλπ κλπ.

Αυτό το επιτηδευμένο είναι λογικό να εκνευρίζει κάποιους.

Σε αγχώνει που πρέπει να είσαι μπροστά στην κάμερα και να διασκεδάζεις; Έχει τύχει να μην έχεις διάθεση και να πρέπει να ετοιμαστείς για το γύρισμα;

Δεν με αγχώνει καθόλου, είναι η δουλειά μου και έχω εκπαιδευτεί για αυτό. Αγαπώ πολύ τη μουσική και απολαμβάνω τη διαδικασία.

Υπήρξαν κάποιες πολύ δύσκολες στιγμές, που είχα να αναμετρηθώ με απώλειες ή ασθένειες αγαπημένων μου ανθρώπων…. ακραίες καταστάσεις, κανείς από τους καλεσμένους δεν κατάλαβε τίποτε, μόνο οι συνεργάτες μου στην παραγωγή στάθηκαν δίπλα μου, με φρόντισαν λίγο παραπάνω και τα καταφέραμε.

Είμαι αρκετά έντονη στην καθημερινότητα μου, αλλά στα πολύ δύσκολα “το βουλώνω”.

Πώς είναι η συνεργασία με τον Χρήστο Νικολόπουλο;

Είναι άριστη και όσο περνάει ο καιρός ακόμη καλύτερη. Ο Χρήστος Νικολόπουλος είναι ένας ευγενής άνθρωπος, καλοπροαίρετος και συνεπής.

Γνωριστήκαμε “εν πλω”, πάνω στη δουλειά, στην αρχή μάλιστα δυσκολευόμουν να του μιλήσω στον ενικό, αλλά με την πάροδο του χρόνου, αποκτήσαμε την οικειότητα, που χρειάζεται η συμπαρουσίαση.

Ανταγωνισμός μεταξύ σας υπήρξε ποτέ ποιος έχει την πρώτη επιλογή στους καλεσμένους;

Τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα από την αρχή, φυσικά έχει τον πρώτο λόγο στα μουσικά, αλλά είναι πολύ ανοιχτός στη θεματολογία, στους καλεσμένους, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τα αφιερώματά μας και σε ότι άλλο χρειαστεί.

Γιατί να είμαστε ανταγωνιστικοί; Λέτε να θέλω να τον ξεπεράσω στην σύνθεση ή να γίνω καλύτερος παίχτης από αυτόν;

Επίσης, όταν λέω ναι και συμφωνώ σε μια συνεργασία, το εννοώ και το υπερασπίζομαι, αλλιώς δεν το αποδέχομαι.

Έχεις διαβάσει κάποια κριτική που σε στενοχώρησε;

Όχι, δεν έχουμε ακούσει ή διαβάσει κακές κριτικές. Ακόμα και από τηλεθεατές σπάνια θα διαβάσουμε κάτι αρνητικό. Καλά δεν γίνεται να αρέσουμε και σε όλους, αυτό είναι γεγονός.

Α! Τώρα που το λες, όταν είχε πρωτοβγεί η εκπομπή υπήρξε κάποιο πολύ αρνητικό δημοσίευμα προς το πρόσωπό μου, αλλά δεν ήταν αληθινό, ήταν κατά παραγγελία και μάλιστα γνωρίζω το πρόσωπο που το προκάλεσε και τα κίνητρά του.

Υπήρξαν κάποιοι που πολέμησαν πολύ αυτή την παραγωγή, αλλά δεν κατάφεραν και πολλά, όπως βλέπεις εμείς εδώ είμαστε και τα λέμε.

Πώς βλέπεις τις άλλες μουσικές εκπομπές που παρουσιάζονται σε άλλα κανάλια;

Ο καθένας κάνει τη δουλειά του, το μόνο πρόβλημα μου είναι οι καλεσμένοι, πολλές μουσικές εκπομπές και οι καλεσμένοι συγκεκριμένοι.

Μεγάλες ακριβές παραγωγές με άλλη φιλοσοφία, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης.

Στην ΕΡΤ, έχουμε το Μουσικό Κουτί που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και αγαπούν πολύ τις διασκευές, εμείς επικεντρωνόμαστε στο λαϊκό τραγούδι και στις αυθεντικές εκτελέσεις.

Πώς είδες την επιστροφή της Ρούλας Κορομηλά το Σαββατόβραδο;

Μια χαρά και η Ρούλα και ο Κοκλώνης και ο Μπέζος και τα reality και τα σίριαλ της ΕΡΤ1 και όλα τα καλά.

Εμείς αντέχουμε “και αν χιονίζει και αν βρέχει το αγριολούλουδο αντέχει”, δεν παρακολουθώ κανέναν βέβαια, γιατί βλέπω την Αυλή των Χρωμάτων κάθε Σάββατο ανελλιπώς!

Την Ρούλα την θυμάμαι δακτυλογράφο στην υποδοχή ειδήσεων στην ΕΡΤ, δουλέψαμε κάποιες βάρδιες μαζί, μια κουκλάρα και μετά έγινε η Ρούλα Κορομηλά, που όλοι γνωρίζουμε…

Τι σου λέει ο κόσμος για την εκπομπή;

Με αγαπούν πολύ οι γυναίκες, όλοι μου λένε: “είσαι η αγαπημένη της μάνας μου”, με σταματούν στο δρόμο, μου γράφουν ωραία μηνύματα, τους αρέσει πολύ που αναφερόμαστε στις ιστορίες των τραγουδιών και εκεί που συγκινήθηκα και δάκρυσα ήταν όταν ένας τηλεθεατής μας έγραψε ότι πρόσφατα έχασε την “αγάπη” του και περιμένει κάθε εβδομάδα να του κάνουμε παρέα και να αναπολήσει τις ωραίες στιγμές που έζησε μαζί της. Και μόνο για αυτό το μήνυμα αξίζει ο κόπος!

Υπάρχουν καλλιτέχνες που έχουν αρνηθεί αν έρθουν στην εκπομπή;

Ναι αυτοί που δεν πάνε στην τηλεόραση.

Όλα αυτά τα χρόνια έχεις βρεθεί μπροστά σε κλειστές πόρτες, έχουν αμφισβητήσει το ταλέντο σου;

Τίποτε δεν ήταν εύκολο στην επαγγελματική μου πορεία. Εργάζομαι από το 1987, το 2003 έγινα για πρώτη φορά αρχισυντάκτρια. Έχω δουλέψει σε όλα τα στάδια παραγωγής και την ξέρω καλά τη δουλειά. Ανέβηκα σιγά- σιγά τα σκαλιά της ιεραρχίας.

Υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι που με εμποδίζουν και κάνουν ασχήμιες, αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν ότι εγώ είμαι μαραθωνοδρόμος! Απλώς δίνω την εντύπωση εύκολου αντιπάλου και την “πατάνε”…

Ξέρεις υπάρχει και ο αστάθμητος παράγοντας και εγώ “δουλεύω” πολύ μαζί του.

Συνήθως τα “βάζουν” μαζί μου, κάτι ατάλαντοι και άσχετοι με τη δουλειά, που οι συγκυρίες τους βοήθησαν να έχουν θέσεις ευθύνης.

Με τους επαγγελματίες πάντα έχω καλές σχέσεις, ανεξαρτήτου χαρακτήρα, γιατί βρίσκουμε κοινό τόπο πάνω στη δουλειά και στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Εκτός αν είναι πολύ ανταγωνιστικοί και δεν αφήνουν περιθώρια συνεννόησης, ή υπηρετούν την ιδιοτέλεια τους και εκεί δεν μπορείς να κάνεις τίποτε, απλώς περιμένεις.

Εκτός από την παρουσίαση ασχολείσαι και με την μουσική και μάλιστα μας ετοιμάζεις και εκπλήξεις.

Ναι, θα βγει σε λίγο το καινούργιο τραγούδι μου “Η άτακτη”, με την εξαιρετική τραγουδίστρια Δήμητρα Σταθοπούλου, σε στίχους δικούς μου και μουσική του Γιώργου Αλτή.

Το ηχογραφήσαμε, γυρίσαμε και το video clip και θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.

Και συνεχίζουμε το αφιέρωμα μας στο θρυλικό μπουζούκι Δημήτρη Στεργίου, τον επονομαζόμενο και Μπέμπη, στο Μπαράκι της Διδότου. Στις 9 και 23 Μαρτίου, η αγαπημένη μας Μαίρη Μαράντη, θα τραγουδήσει παρέα μας.

Μαγικές βραδιές που όλο το μαγαζί τραγουδά παρέα και το λαϊκό τραγούδι έχει την τιμητική του.

Και ετοιμάζουμε και άλλα τραγούδια και γλέντια, γιατί όπως είπε και ο Γιώργος Κόρος κάποτε: “Κινδυνεύουμε να πεθάνουμε άκεφοι!”.

Με τον άντρα σου είσαστε πολλά χρόνια μαζί υπάρχουν μυστικά ενός πετυχημένου γάμου;

Σήμερα που τα λέμε γιορτάζουμε 31 χρόνια γνωριμίας! Το έχω ξαναπεί, το μυστικό είναι να μην έχεις μυστικά, όλα να μοιράζονται από τα πιο μικρά, ως τα πιο μεγάλα. Να μιλάνε οι άνθρωποι, να μοιράζονται ευθύνες και χαρές!

Να μαγειρεύουν παρέα, να τρώνε παρέα, να γελάνε! Και αν δεν μπορούν λόγω χρόνου, να νοιάζονται!

Πως βλέπεις την ζωή σου μετά την τηλεόραση;

Η αρχισυνταξία με περιμένει, είμαι πολύ δυνατή αρχισυντάκτρια, έχω κατορθώσει να κουμαντάρω 336 άτομα σε διήμερο γύρισμα, παρέα με την φίλη μου παραγωγό την Νίνα Ντόβα!

Τέτοια θα κάνω και αν δεν θέλω, θα γράφω τραγούδια και θα διοργανώνω βραδιές ή θα ασχοληθώ με τον Παπαδιαμάντη, που είναι ο μεγάλος μου έρωτας. Ποιος ξέρει;

Τελικά μπορεί να κάθομαι κάτω από ένα πεύκο στην Κινέττα και να μην κάνω τίποτε, μου αρέσει και η ακινησία…

Πέντε πράγματα που δεν ξέρουμε για την Αθηνά Καμπάκογλου

Μαγειρεύει υπέροχες σούπες.

Κολυμπάει ώρες σαν την πάπια!

Δεν έμαθε ποτέ πολλαπλασιασμό και διαίρεση, είναι δυσλεκτική, έμαθε ορθογραφία από το πολύ διάβασμα.

Αγαπά τους Αγίους και τα μπουζούκια!

Πήρε αριστείο στην Δραματική Σχολή, ο Τίτος Βανδής της το παρέδωσε και της έγραψε πίσω από το πτυχίο ότι είναι ο καλλιτεχνικός νονός της.