Η EBU αποφάσισε: Έτσι θα γίνει η Eurovision φέτος!
Stay tuned

Η EBU αποφάσισε: Έτσι θα γίνει η Eurovision φέτος!

Η EBU αποφάσισε: Έτσι θα γίνει η Eurovision φέτος!

Ο Γιάννης Πουλόπουλος έχει τις λεπτομέρειες

Πολύ καιρό περίμεναν οι Eurofans, αλλά και οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision πώς θα διεξαχθεί ο φετινός διαγωνισμός.

Οι αποφάσεις πάρθηκαν και έτσι οι αποστολές μπορούν να ετοιμάζονται για να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ.

Μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου αυτό που γνωρίζαμε είναι ότι η EBU επεξεργαζόταν διάφορα σενάρια για το πώς θα διεξαχθεί ο φετινός διαγωνισμός Το χειρότερο από αυτά ήταν να μην υπάρχει καθόλου κόσμος και οι τραγουδιστές να βιντεοσκοπήσουν την εμφάνισή τους στη χώρα τους και να παιχτούν όλα τα τραγούδια σε βίντεο.

Τελικά αυτό δεν θα συμβεί… Πριν από λίγο η EBU ενημέρωσε όλους τους συντάκτες που καλύπτουν τον διαγωνισμό ότι πήραν την απόφαση ο διαγωνισμός να γίνει live, με λιγότερο κόσμο που θα τηρεί τις αποστάσεις. Οι τραγουδιστές που συμμετέχουν φέτος στον διαγωνισμό θα κληθούν να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ, προκειμένου να κάνουν τις πρόβες τους στο Ahoy Arena και να εμφανιστούν live στη σκηνή της Eurovision, αφού προηγουμένως έχουν καθαρό covid τεστ 72 ωρών και έχοντας κάνει πενθήμερη καραντίνα. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τους συνεργάτες τους, αλλά και τα μέλη των αποστολών, όπως και για τους 500 δημοσιογράφους που θα καλύψουν το φεστιβάλ με ζωντανές συνδέσεις από την Ολλανδία.

Βέβαια, αν σε μία χώρα υπάρχουν διαφορετικές οδηγίες για τα ταξίδια και υπάρχουν περιορισμοί θα ακολουθηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει το παράθυρο αν τα κρούσματα αυξηθούν σε κάποιες χώρες ή κάποιοι καλλιτέχνες νοσήσουν, λίγο πριν ταξιδέψουν, να έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν μέσω video που θα έχει μαγνητοσκοπηθεί.

Κατά την ταπεινή μου άποψη η EBU προχώρησε σε αυτή την ανακοίνωση έχοντας στο μυαλό της ότι στα τέλη Μαΐου η πανδημία θα έχει ελεγχθεί. Ωστόσο, επειδή αυτό δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς, αφήνει αρκετά «παραθυράκια»  ώστε να γίνει ο διαγωνισμός και να μην ακυρωθεί την τελευταία στιγμή όπως έγινε πέρσι. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο…

Υ.Γ. Θυμίζουμε ότι το ελληνικό τραγούδι θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 10 Μαρτίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.