Η εξομολόγηση της Χρύσας Παπά για το τετράποδο που έσωσε από τα σκουπίδια: «Έχω δει 2 με 3 φορές εφιάλτες ότι κάτι παθαίνει το σκυλί και ξυπνάω ουρλιάζοντας»
Ελλάδα

Η εξομολόγηση της Χρύσας Παπά για το τετράποδο που έσωσε από τα σκουπίδια: «Έχω δει 2 με 3 φορές εφιάλτες ότι κάτι παθαίνει το σκυλί και ξυπνάω ουρλιάζοντας»

Η εξομολόγηση της Χρύσας Παπά για το τετράποδο που έσωσε από τα σκουπίδια: «Έχω δει 2 με 3 φορές εφιάλτες ότι κάτι παθαίνει το σκυλί και ξυπνάω ουρλιάζοντας»

«Μου έλεγαν μη πάρω σκυλί αλλά να κάνω παιδί. Τι σχέση έχει το παιδί με το σκυλί;»

Η ηθοποιός Χρύσα Παπά υποδέχτηκε την εκπομπή «Πλάνα με ουρά» στο σπίτι της, μαζί με τη Σίφα, την υπέροχη σκυλίτσα, που βρήκε πεταμένη στα σκουπίδια, την έσωσε, την υιοθέτησε και από τότε είναι αχώριστες.

«Το 2009, το Νοέμβρη ήμουν σε ένα μαγειρείο με μια συνάδελφο και βλέπουμε κάποιες κυρίες να ταΐζουν μερικά κουτάβια. Η δικιά μου ήρθε και κάθισε δίπλα μου και την πήρα. Ήθελα πάντα να πάρω σκύλο αλλά κανείς δεν με άφηνε. Το σκυλί αυτό ήρθε και με βρήκε σε μια φάση της ζωής μου πολύ δύσκολη. Είχα γυρίσματα τότε και το σκυλί άρχισε να αρρωσταίνει γιατί δεν είχε πάρει το γάλα της μάνας και μου έλεγαν στο γύρισμα ότι θα πεθάνει. Δεν ήθελα να πεθάνει στα χέρια, τότε δεν είχα ακόμα δεθεί συναισθηματικά μαζί της. Είχα πάει σε ένα κτηνίατρο εδώ στη γειτονιά και μου έλεγε και αυτός ότι θα πεθάνει. Πήρα ένα συνάδελφο, τον Παναγιώτη Μπουγιούρη που είχε σκύλο και μου έδωσε το τηλέφωνο του κτηνιάτρου για να σώσω το σκυλί. Άρχισε να παθαίνει πνευμονία, αλλά εκείνος ο κτηνίατρος με βοήθησε να τη σώσω. Τώρα είμαστε 12 χρόνια μαζί», μάλιστα νόμιζε ότι ήταν αρσενικό και τον ονόμασε Σήφη αλλά μόλις κατάλαβε ότι ήταν θηλυκό ένας οπερατέρ της πρότεινε να την ονομάσει Σίφα.

«Το σκυλί δεν το έχω σαν άνθρωπο που λένε! Μου έλεγαν μη πάρω σκυλί αλλά να κάνω παιδί. Τι σχέση έχει το παιδί με το σκυλί; Ως προς την αγάπη που δίνεις ενδεχομένως. Είναι μέλος της οικογένειάς μου. Την αντιμετωπίζω ως σκυλί γιατί έτσι πρέπει» και ανέφερε πως την περίοδο της καραντίνας ήταν συνέχεια μαζί. Μάλιστα θεωρεί πως ο σκύλος την βρήκε σε συγκεκριμένη στιγμή στη ζωή της για να μην είναι μόνη της και να την προστατεύσει.

«Τώρα που μεγαλώνει κάπως ησυχάζει. Είναι ένα υπερκινητικό σκυλί. Τώρα που είναι 12 χρονών εμένα μου φαίνεται πως είναι 12 μηνών. Ίσως γιατί δεν θέλω να μεγαλώσει. Έχει πολύ ενέργεια, αλλά στο σπίτι είναι πολύ ήσυχη. Ζηλεύει, είναι υπερπροστατευτική. Βέβαια τους αγαπάει όλους, αλλά αν κάποιος πάει να με αγκαλιάσει γαβγίζει. Αυτό δεν έχω καταφέρει να της το κόψω. Πάντα η δυσκολία μου είναι τι να κάνω με το σκυλί όταν φεύγω επαγγελματικά ταξίδια εκτός Αθήνας», σχολίασε και ανέφερε πώς η Σίφα την έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια.

Όπως είπε έχει εκτιμήσει την αξία του να κοιτάει στα μάτια τους ανθρώπους επειδή αυτό την έμαθε ο σκύλος της.

Ο χειρότερος εφιάλτης της είναι όταν θα φύγει το σκυλί της από τη ζωή.

«Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι τον αποχωρισμό με τη Σίφα. Το Σεπτέμβρη έκανα λέιζερ στα μάτια και ο γιατρός μου είπε 10 μέρες χωρίς στο σκύλο γιατί δεν έπρεπε να μπει κάποια τρίχα στο μάτι. Έφυγα από τη γιατρό και δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Έλεγα τι θα κάνω στο σπίτι τώρα που θα πάω χωρίς το σκυλί. Η λογική με οδηγεί κάποιες φορές να σκέφτομαι ότι το σκυλί έχει άλλα χρόνια ζωής από τον άνθρωπο. Αυτό με δυσκολεύει! Δεν θέλω να το σκέφτομαι. Και οι χειρότεροι εφιάλτες μου είναι αυτοί. Στα 12 χρόνια της έχω δει 2 με 3 φορές εφιάλτες ότι κάτι παθαίνει το σκυλί και τους θυμάμαι και ξυπνάω ουρλιάζοντας και κλαίγοντας γοερά».