Ιωάννα Παλιοσπύρου: Από το σημείο της επίθεσης με βιτριόλι, ανακοίνωσε τη δημιουργία ιδρυματος – «Είναι το σημείο μηδέν εδώ»
Ελλάδα

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Από το σημείο της επίθεσης με βιτριόλι, ανακοίνωσε τη δημιουργία ιδρυματος – «Είναι το σημείο μηδέν εδώ»

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Από το σημείο της επίθεσης με βιτριόλι, ανακοίνωσε τη δημιουργία ιδρυματος – «Είναι το σημείο μηδέν εδώ»

Στο πλευρό της, όλοι όσοι τη στήριξαν από την πρώτη στιγμή

Με το σύνθημα “We heal together” ξεκίνησε η επίσημη παρουσίαση του Ιδρύματος της Ιωάννας Παλιοσπύρου στο σημείο όπου της έγινε η επίθεση με το βιτριόλι.

Το Znews.gr, βρέθηκε στην Καλλιθέα για να σας μεταφέρει όλες τις λεπτομέρειες από το νέο βήμα της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Πάντα δίπλα της η γιατρός της, Μαρία Καλοφώνου, ο ψυχίατρος της, Ντίνος Κοντοάγγελος και η σύμβουλός της, Ελπίδα Βασιλειάδου.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι να ανταποδώσει το καλό που της έκανε ο κόσμος, που από την πρώτη στιγμή τη στήριξε και είναι δίπλα της στον δύσκολο αγώνα που βιώνει.

Οι δηλώσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου:

«Ευχαριστώ πάρα πολύ που είστε όλοι εδώ σήμερα παρά που με ενημέρωσαν αργά το βράδυ ότι οι περισσότεροι έχετε στάση εργασίας, αλλά μου το έκρυβαν για να μη φρικάρω. Σας ευχαριστώ που ήρθατε.

Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να το κάνω εδώ, να ξεκινήσω το όραμα του Foundation από εδώ. Είναι το σημείο μηδέν εδώ. Πριν από δυόμιση χρόνια, μισό όροφο από κάτω μας, έγινε η επίθεση σε εμένα. Ξέρετε όλοι την ιστορία, το πώς και το γιατί συνέβη.

Δεν θα αναλύσουμε σήμερα αυτό εδώ. Σήμερα θέλω να σας εξηγήσω τι ξεκινάει από δω και για ποιο λόγο ξεκινάει από εδώ.

Είναι πολύ σημαντικό για μένα, να ενώσω την προηγούμενη ζωή μου με αυτό που ζω αυτή τη στιγμή. Να ενώσω αυτό το κακό που έγινε σε αυτό το σημείο με το καλό που πρόκειται να ξεκινήσει από εδώ. Γιατί αυτό πιστεύω θα δώσει μία διαφορετική ώθηση και μεγαλύτερη πίστη για αυτό που πάμε να κάνουμε».

Οι δηλώσεις της γιατρού της, Μαρία Καλοφώνου:

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 20 Μαΐου του 2020 ήρθε η είδηση πως μια 34χρονη στην Καλλιθέα δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 9:30 το πρωί σε κτήριο στην οδό Θησέως -έναν κεντρικό δρόμο με αρκετή κίνηση- στον χώρο εργασίας της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Μια μαυροφορεμένη γυναίκα είχε στήσει καρτέρι στα σκαλιά που συνδέουν το ισόγειο με το υπόγειο του κτηρίου και ανέμενε το θύμα της να πάει στη δουλειά της για της επιτεθεί.

Μόλις η κοπέλα εμφανίστηκε και κινήθηκε προς το ασανσέρ, τότε η άλλη γυναίκα που πετάχτηκε μπροστά της, της πέταξε το οξύ στο πρόσωπο και τράπηκε σε φυγή.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου σε κατάσταση σοκ και σφαδάζοντας από τους πόνους βγήκε στον δρόμο καλώντας σε βοήθεια και μπήκε σε διπλανό φαρμακείο όπου τις παρασχέθηκαν Πρώτες Βοήθειες, ενώ τα ρούχα της έλιωναν πάνω στο σώμα της από το οξύ και έτρεχαν αίματα από το μάτι και το πρόσωπό της.

Έκτοτε, λέχει οδηγηθεί σε μια μακρά πορεία επεμβάσεων και αποκατάστασης των τραυμάτων χωρίς να το βάζει κάτω και δίνει δύναμη σε όσες γυναίκες έχουν βιώσει κάτι τόσο οδυνηρό.