Ιωάννης Παπαζήσης: «Ψώνιο υπήρξα πριν γίνω ηθοποιός. Ήμουν έξω από την πραγματικότητα»
Νέα

Ιωάννης Παπαζήσης: «Ψώνιο υπήρξα πριν γίνω ηθοποιός. Ήμουν έξω από την πραγματικότητα»

Ιωάννης Παπαζήσης: «Ψώνιο υπήρξα πριν γίνω ηθοποιός. Ήμουν έξω από την πραγματικότητα»

Η υποκριτική και αυτό που σιχαινεται περισσότερο

Στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Δύο στη 1» και τον δημοσιογράφο Ιορδάνης Παπακυριακού, μίλησε ο Ιωάννης Παπαζήσης.

«Δεν υπήρχε στο μυαλό μου καθόλου το να γίνω ηθοποιός. Οι σκέψεις μου ήταν πολύ μικρές και πολύ λίγο μέσα στο κοινωνικό σύνολο της μικρής πόλης που μεγάλωσα. Ζούσα για το σήμερα και μέσα στο κοινωνικό σύνολο μιας μικρής πόλης. Δεν περίμενα ότι θα φύγω από εκεί και ότι αν φύγω θα καταλήξω στην Αθήνα να είμαι ηθοποιός.

Το ταξίδι της ζωής μου με επέλεξε, δεν το επέλεξα. Δεν ξέρω αν βίωσα ωραία πράγματα. Το λέω και το ξαναλέω, η δουλειά του ηθοποιού είναι ένα δύσκολο κομμάτι. Είναι δύσκολο να είσαι ηθοποιός στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο… Στα 20 χρόνια που ζω στην Αθήνα, θεωρώ ότι έζησα πράγματα για 30 χρόνια» αποκάλυψε ο ηθοποιός και απάντησε στον αν έχει παίξει ρόλο η εξωτερική του εμφάνιση στη δουλειά του, αλλά και αν την έχει ψωνίσει ποτέ.

«Δεν θεώρησα ποτέ τον εαυτό μου τόσο ωραίο ώστε να πέσω στην παγίδα του “παίζω μόνο τον ωραίο”… Ψώνιο υπήρξα πριν γίνω ηθοποιός. Ήμουν έξω από την πραγματικότητα. Δεν χρειάστηκε να πάθω κάτι όταν έγινα ηθοποιός, είχα πάθει κάτι πριν.. Μου άρεσε αυτό πολύ», δήλωσε.

«Αν η ζωή δεν με πήγαινε στην υποκριτική θα με έβλεπα ή σε κάτι πάρα πολύ ακραίο, μοναχικό, να χαθώ και να είμαι σε μια δουλειά στο χωριό μου ή κάτι άλλο που να έχει να κάνει με το να φεύγω μακριά… Το μοναδικό πράγμα που αγάπησα σε αυτή τη ζωή είναι το να φεύγω από οτιδήποτε με κλείνει, ακόμα και αν πρόκειται για μια θεατρική σκηνή. Δεν μου αρέσει να μένω στα ίδια, σιχαίνομαι τα στάσιμα νερά» πρόσθεσε και μίλησε για την πατρότητα και αν τον έχει αλλάξει:

«Ήθελα να γευτώ τις ευθύνες της πατρότητας. Έχω νιώσει ότι μέσα από τον Ιάσονα γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος».