«Κάνε ότι κοιμάσαι»: Η σειρά της ΕΡΤ στο εξωτερικό
Σειρές

«Κάνε ότι κοιμάσαι»: Η σειρά της ΕΡΤ στο εξωτερικό

«Κάνε ότι κοιμάσαι»: Η σειρά της ΕΡΤ στο εξωτερικό

Το ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου

Μπορεί μία ελληνική σειρά να κάνει καριέρα στο εξωτερικό;

Κι όμως, αν ένα ελληνικό σίριαλ είναι καλογυρισμένο, έχει ωραίο σενάριο και καλές ερμηνείες, μπορεί να έχει επιτυχία παντού!

Η σειρά της ΕΡΤ «Κάνε ότι κοιμάσαι», που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και σημειώνει υψηλότατα νούμερα τηλεθέασης για τα δεδομένα της κρατικής τηλεόρασης, είναι μία τέτοια περίπτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ψυχολογικό θρίλερ, που σηματοδοτεί την επιστροφή του Σπύρου Παπαδόπουλου στη μυθοπλασία, σε σκηνοθεσία των Αλέξανδρου Πανταζούδη και Αλέκου Κυράνη και σε πρωτότυπο σενάριο του βραβευμένου συγγραφέα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, Γιάννη Σκαραγκά, έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση και έχει ζήτηση από κανάλια του εξωτερικού.

Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται το σίριαλ να κάνει καριέρα και στο εξωτερικό και οι πρωταγωνιστές του να γίνουν γνωστοί και σε άλλες χώρες, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια με τις τουρκικές σειρές, που έκαναν πάταγο στην Ελλάδα.

Αν τελικά η συμφωνία κλείσει, δεν αποκλείεται να δούμε τη σειρά να μεταγλωττίζεται και να ντουμπλάρονται οι φωνές των Ελλήνων ηθοποιών.

Αν και υπάρχουν και προτάσεις για να διασκευαστεί η ιστορία, όπως γίνεται με σειρές όπως ο “Παράδεισος των Κυριών” και οι “Παγιδευμένοι” που προβάλλονται αυτή τη σεζόν από τον Alpha και τον ΑΝΤ1 αντίστοιχα.

Όπως φαίνεται η απόφαση των καναλιών, ιδιωτικών και μη, να επενδύσουν στη μυθοπλασία έπιασε τόπο, αφού και υψηλές τηλεθεάσεις κάνουν και έσοδα μπορούν να φέρουν, και όχι μόνο από τις διαφημίσεις, γεγονός που φαίνεται με την περίπτωση του «Κάνε ότι κοιμάσαι».