Καρέ καρέ η προσπάθεια αστυνομικών να απομακρύνουν 86χρονο από το σπίτι του στην Ανθούσα –  «Πεθαμένος να είμαι δεν φεύγω»
Κοινωνία

Καρέ καρέ η προσπάθεια αστυνομικών να απομακρύνουν 86χρονο από το σπίτι του στην Ανθούσα – «Πεθαμένος να είμαι δεν φεύγω»

Καρέ καρέ η προσπάθεια αστυνομικών να απομακρύνουν 86χρονο από το σπίτι του στην Ανθούσα –  «Πεθαμένος να είμαι δεν φεύγω»

Με δάκρυα στα μάτια ο ηλικιωμένος άνδρας

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά από την Τρίτη σε Πεντέλη, Παλλήνη, Ντράφι, Ανθούσα και Γέρακα, με τους κατοίκους των περιοχών να αποχωρούν από τα σπίτιαι τους για να διαφυλάξουν τη σωματική τους ακεραιότητα.

Τα μηνύματα από το 112 ήταν πολλά κατά τη διάρκεια της νύχτας και με το μέτωπο να μεγαλώνει και να απλώνεται. Η Ανθούσα βρέθηκε στο επίκεντρο της πυρκαγιάς, με την αστυνομία να περνά από σπίτι σε σπίτι για να βοηθήσει τους κατοίκους να αποχωρήσουν.

Συγκλονιστική είναι η στιγμή που αστυνομικοί προσπαθούν να πείσουν έναν 86χρονο να αφήσει την οικεία του και να απομακρυνθεί από το σημείο.

«Πήρε φωτιά εκεί από το πρωί και τους φώναζα, “λίγο νερό”, δεν είχα νερό. Θα την έσβηνα μόνος μου, τους φώναζα, “λίγο νερό”, τίποτα… Πήρα το 100 τηλέφωνο, μου είπαν ότι θα ειδοποιήσουν την πυροσβεστική. Ο αστυνομικός μου είπε να πάμε στην αυλόπορτα κάτω αλλά δε φεύγω από το σπίτι μου, πεθαμένος να είμαι δε φεύγω. Δε το εγκατέλειψα ποτέ» είπε ο 86χρονος στην κάμερα του Alpha.