Κατερίνα Διδασκάλου: «Όταν με συνάντησε για πρώτη φορά η Φωτεινή Παπαθεοδώρου έτρεξε και μου φίλησε το χέρι»
Πρωινές εκπομπές

Κατερίνα Διδασκάλου: «Όταν με συνάντησε για πρώτη φορά η Φωτεινή Παπαθεοδώρου έτρεξε και μου φίλησε το χέρι»

Κατερίνα Διδασκάλου: «Όταν με συνάντησε για πρώτη φορά η Φωτεινή Παπαθεοδώρου έτρεξε και μου φίλησε το χέρι»

Η Κατερίνα Διδασκάλου μίλησε στον Αλέξη Μίχα και την εκπομπή «Πάμε Δανάη» για το «Μαύρο Ρόδο» όπου υποδύεται την ηγουμένη μοναστηριού.

«Είναι καλή τύχη να δουλεύεις με ανθρώπους σαν τον Χαρίτο και τον Αναγνωστόπουλο. Αλλά κυρίως ήταν η ηρωίδα που με ιντρίγκαρε. Είναι μια φωτισμένη γερόντισσα, φωτισμένος άνθρωπος της θρησκείας. Μία κυρία μου έγραψε στο Instagram να μην λέω τον Θεό “ανώτερη δύναμη” άλλα με το όνομα Του. Ο Θεός δεν έχει ανάγκη από ονόματα. Η ηγουμένη Φιλαρέτη, έτσι όπως έχει γραφτεί, είναι μία ιδανική γυναίκα της θρησκείας που έχει αποφασίσει να είναι μονάχη», είπε μιλώντας για τους λόγους που δέχτηκε τον ρόλο.

«Είπα στον Καραγιάννη να είναι καλά που έκανε ακόμα ένα θαύμα, έχει χτίσει ένα μοναστήρι από την αρχή, πέτρινο, στον Μαραθώνα και μου είπε να πάρω τη Φωτεινή (σ.σ. Παπαθεοδώρου) να πάμε.

Όταν με συνάντησε για πρώτη φορά η Φωτεινή έτρεξε και μου φίλησε το χέρι. Δουλεύουμε πάρα πολύ ωραία μαζί» είπε για τη συμπρωταγωνίστριά της.

«Ήταν απαραίτητο για έμενα να ζήσω το πρόγραμμα μίας μοναχής για να μπορέσω να το μεταφέρω στη μικρή οθόνη. Στηρίζομαι πάρα πολύ στην ηγουμένη Θέκλα στη μονή στο Ρέθυμνο όπου με δέχτηκαν», είπε για το διάστημα που έμεινε σε μοναστήρι για να μελετήσει τον ρόλο της.

«Μία από τις πρώτες προτάσεις που μου έμαθε ο πατέρας μου όταν ήμουν μικρή ήταν “ο Θεός είναι αγάπη”. Έχω εικόνα να χτυπούν την πόρτα μας φοιτητές από την Αφρική και να τρώνε μαζί μας. Η ηγουμένη Φιλαρέτη κρύβει μυστικά τα οποία θα αποκαλυφθούν πολύ σύντομα», συμπλήρωσε αναφορικά με τον ρόλο της.

Μεταξύ άλλων η αγαπημένη ηθοποιός αναφέρθηκε στην διεθνή καριέρα την οποία, όπως είπε, δεν κυνήγησε.

«Δεν μετανιώνω που δεν κυνήγησα μία διεθνή καριέρα. Όταν κουβαλάς το “έτοιμο υλικό” δεν πάει χαμένο ποτέ. Στην ταινία Melina’s Dream που θα δούμε τον επόμενο χρόνο, έπαιξα την υπέροχη Μελίνα Μερκούρη», τόνισε χαρακτηριστικά.