Κατερίνα Καινούργιου: Η αντίδρασή της στο εξώδικο που δέχτηκε η εκπομπή της από τον γνωστό ηθοποιό
Νέα

Κατερίνα Καινούργιου: Η αντίδρασή της στο εξώδικο που δέχτηκε η εκπομπή της από τον γνωστό ηθοποιό

Κατερίνα Καινούργιου: Η αντίδρασή της στο εξώδικο που δέχτηκε η εκπομπή της από τον γνωστό ηθοποιό

Ιδιαίτερα ενοχλημένη η παρουσιάστρια

Μορφή «χιονοστιβάδας» έχουν πάρει πια οι εξελίξεις και στον καλλιτεχνικό χώρο μετά τις επώνυμες καταγγελίες για παρενοχλήσεις και περιστατικά βίας (λεκτικά και σωματικά). Μετά την κοινή, μάλιστα καταγγελία από τις: Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά για γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, εκείνος κινήθηκε νομικά και με εξώδικό του ζήτησε να μην αναφέρεται το όνομά του και να μην χρησιμοποιείται η εικόνα του σε εκπομπές και media.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η Κατερίνα Καινούργιου στην εκπομπή «Ευτυχείτε» ήρθε και δεύτερο εξώδικο με προσωπική αναφορά στην ίδια.

«Χαρακτηριστικά αναφέρω την εμφάνιση οψίμως καταγγέλλουσας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, σε τηλεδικείο εις βάρος μου υπό την “Προεδρία” της κυρίας Σίσσυς Χρηστίδου για να περιγράψει, χωρίς καμία διασταύρωση της είδησης, τις σεξουαλικές χειρονομίες που δήθεν υπέστη. Προηγουμένως, την 29η/1/2021, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και στην εκπομπή της κυρίας Καινούργιου “Ευτυχείτε” ήδη στα πρώτα λεπτά μετά την ανάρτηση καταγγελίας σε βάρος μου στο Instagram, υπήρξε αναφορά τόσο στην καταγγελία εις βάρος μου, όσο και στο όνομά μου, χωρίς καμία προσπάθεια τήρησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και χωρίς σεβασμού του τεκμηρίου αθωότητας που επιβάλλει, τουλάχιστον, τη δέουσα απόσταση του δημοσιογράφου από κάθε καταγγελία και όχι την άκριτη υιοθέτησή της ως επιβεβαιωμένο γεγονός.

Αυτού του είδους οι πρακτικές και οι επιλογές των τηλεοπτικών σταθμών, στόχο έχουν να με εξαναγκάσουν, στην ουσία, ως μοναδικό μέσο άμυνας, να συμμετέχω σε μια σύγχρονη τηλεοπτική αρένα ρωμαϊκού τύπου, όπου, στο τέλος, οι τηλεθεατές θα ψηφίσουν κατά το δοκούν για την “ενοχή” του αποφασίζοντας ακόμη και για το ύψος της “επιβλητέας” ποινής μου. Συνέπειά τους είναι ότι διασύρθηκα στο πανελλήνιο χωρίς, επαναλαμβάνω, να έχω τη δυνατότητα να τοποθετηθώ και να δώσω τις δικές μου εξηγήσεις ενώπιον του φυσικού μου Δικαστή, κάνοντας χρήση του πλέγματος των προστατευτικών διατάξεων και των δικαιωμάτων με τα οποία με εξοπλίζει ο νόμος», ανέφερε χαρακτηριστικά το εξώδικο.

https://streamable.com/h0slti

Η Κατερίνα Καινούργιου, ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένη με αυτήν την εξέλιξη και ξεκαθάρισε τα εξής: «Όταν έγινε το post απευθείας επικοινωνήσαμε με τον δικηγόρο του γνωστού ηθοποιού.  Και εμείς μεταφέραμε την είδηση με πάσα επιφύλαξη και φιλοξενήσαμε και τον στενό του φίλο που τον στήριξε, τον Δημήτρη Σταρόβα. Δεν πήραμε καμία θέση. Και επειδή αναφέρθηκε το όνομά μου εγώ ζήτησα να είμαστε πολύ προσεχτικοί και να διαχωρίσουμε τις καταστάσεις».

Με τη σειρά του και ο Γιάννης Πουλόπουλος αποκάλυψε πως έχει επικοινωνήσει με το στενό περιβάλλον του ηθοποιού και τους έχει ευχαριστήσει για τη στάση που έχουν κρατήσει στην εκπομπή.

https://streamable.com/fjjw6n