Κατερίνα Λέχου: Η δημόσια καταγγελία και η ζωή με τον Μάνο Στρατάκη
Νέα

Κατερίνα Λέχου: Η δημόσια καταγγελία και η ζωή με τον Μάνο Στρατάκη

Κατερίνα Λέχου: Η δημόσια καταγγελία και η ζωή με τον Μάνο Στρατάκη

Η συνειδητοποίηση, η καραντίνα και η έλλειψη αυτοπεποίθησης

Η Κατερίνα Λέχου αποκάλυψε την εργασιακή βία που έχει βιώσει από γνωστό σκηνοθέτη, την οποία συνειδητοποίησε μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου και της Ζέτας Δούκα, ενώ όσον αφορά στον χαρακτήρα της, θα ήθελε να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Είναι 14 χρόνια με τον σύζυγό της Μάνο Στρατάκη, με τον οποίο τα βρίσκουν σχεδόν σε όλα εκτός από το θέμα του φαγητού.

«Μεγαλώνοντας απέκτησα περισσότερη αυτοπεποίθηση. Δεν προτάσσω ποτέ την ομορφιά και κρατιόμουν και ίσως παραπάνω από το κανονικό. Πλέον αποδέχομαι τον εαυτό μου και με νοιάζει λιγότερο το τι λένε οι άλλοι. Εγώ από φύσει είμαι βαρύς και μελαγχολικός άνθρωπος», είπε στο Dot και συνέχισε:

«Θα ήθελα να έχω μεγαλώσει με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Όταν έχει ανασφάλεια ο γονιός τη μεταγγίζει και στο παιδί. Δεν μοιάζω με καμία από τις αδελφές μου, αλλά το κοινό μας για κάποια χρόνια ήταν η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Δεν με φρέναρε σε κάτι απλά ήταν μια αγωνία παραπάνω. Και όταν βάζεις τον εαυτό σου σε αυτή τη θέση θολώνεις το τοπίο. Εκεί που πήγα πίσω ήταν στα προσωπικά γιατί καταδίκαζα τον εαυτό μου σε σχέσεις που θα ήμουν υποδεέστερη. Δεν έδινα credit ότι του αξίζει κάτι καλύτερο».

Η Κατερίνα Λέχου γνώρισε τον σύζυγό της σε μια στιγμή ωριμότητας. «Όταν είναι το σωστό πρόσωπο σε βοηθάει να ανθήσεις. Είμαστε μαζί 14 χρόνια. Δεν μείναμε μαζί όταν παντρευτήκαμε. Εγώ δεν είμαι υπέρ της συγκατοίκησης, απλά έκανα κάτι εργασίες στο σπίτι και έμεινα 3 μήνες στο δικό του. Η καραντίνα ήταν μεγάλο συν για τη σχέση, βλέπεις πολλά πράγματα και προς το καλύτερο. Είναι συμβατός άνθρωπος στο μόνο που διαφέρουμε είναι στο θέμα φαγητού. Το τι θα φάμε κάθε μέρα άρχισε να γίνεται ψυχοφθόρο όμως το λύσαμε κι αυτό».

Αυτό που της έχει λείψει περισσότερο είναι να βγει για φαγητό σε ένα εστιατόριο. «Είμαι σπιτόγατος, μου αρέσει το σπίτι, όμως πιστεύω στη δύναμη της εργασίας και της κανονικότητας αυτής. Είναι μεγάλο πρόβλημα».

Όσον αφορά στη δημόσια καταγγελία της και το κίνημα #metoo: «Ήταν επίπονος ο δρόμος και πολύ μακρύς. Έβλεπα τη διαδρομή του και κατάλαβα ότι είμαι ο κρίκος της αλυσίδας που αν σπάσει δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είχα μέσα μου κάτι, τα έχω λύσει αυτά τα θέματα, απλά αισθάνθηκα ότι το ένα φέρνει το άλλο, όπως φάνηκε. Δεν είχα προετοιμάσει κανέναν. Ήταν μια προσωπική μου τελείως απόφαση. Με τον Μάνο που το συζήτησα λίγο μου είπε ότι η απόφαση είναι δική μου και θα είναι δίπλα μου».

Η ίδια συνειδητοποίησε την κατάσταση που είχε περάσει μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου και της Ζέτας Δούκα: «Ήμουν 35 όταν το βίωσα και δεν ήξερα ότι ήταν παραβατικό. Νιώθεις ότι κάτι συμβαίνει αλλά δεν ξέρεις τι είναι. Τώρα το κατάλαβα ότι είναι λάθος. Άκουγα ότι είναι ένα επαναλαμβανόμενο φορτίο και συνειδητοποίησα ότι δεν πρέπει να είναι το κανονικό. Δεν είναι εύκολο να φτάσεις σε αυτό το σημείο. Εγώ είμαι και ενοχικό άτομο και θεωρούσα ότι είμαι αδύναμη ή δεν έβαλα όρια. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν το χάρισμα σε αυτό».

https://streamable.com/y2xn0n