Κατερίνα Στικούδη: «Έφτασαν να μου πουν ότι έχω παρένθετη μητέρα για να μην χαλάσω το σώμα μου και ότι είχα κάνει κοιλιοπλαστική»
Ελλάδα

Κατερίνα Στικούδη: «Έφτασαν να μου πουν ότι έχω παρένθετη μητέρα για να μην χαλάσω το σώμα μου και ότι είχα κάνει κοιλιοπλαστική»

Κατερίνα Στικούδη: «Έφτασαν να μου πουν ότι έχω παρένθετη μητέρα για να μην χαλάσω το σώμα μου και ότι είχα κάνει κοιλιοπλαστική»

Όσα είπε για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό της αλλά και τις επικρίσεις που δέχτηκε επειδή δεν δημοσιοποίησε την εγκυμοσύνη της

Στον Νίκο Γεωργιάδη και το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο» μίλησε η Κατερίνα Στικούδη για τον νεογέννητο γιο της, τον δύσκολο τοκετό και τις επικρίσεις που δέχτηκε διότι επέλεξε να επιστρέψει γρήγορα μετά τη γέννα στη δουλειά.

Το θέλατε καιρό με τον σύζυγό σου να γίνετε γονείς;

Ξέρεις ότι με τα προσωπικά μου ήμουν πάντα φειδωλή στις δηλώσεις μου. Όχι γιατί κρύβω ή ντρέπομαι για κάτι. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν το σκεφτόμουν καθόλου γιατί δούλευα συνεχώς. Είχαμε μπει σε μια διαδικασία να προσέχουμε πάρα πολύ, οπότε δεν μπορούσε να συμβεί. Κάποια στιγμή άρχισα να έχω κάποιες εκλάμψεις, έπιανα τη γάτα μας σαν να ήταν μωράκι, κοιτούσα πλέον με άλλο μάτι τα παιδάκια. Δεν είναι όμως ότι άναψε ένας διακόπτης ξαφνικά. Αισθάνθηκα ότι ήθελα να κάνω αυτό το βήμα πολύ συνειδητά, το
ίδιο και ο Βαγγέλης (σ.σ. Σερίφης). Δεν έτυχε απλά. Είμαι πολύ τυχερή γιατί με το που το σκέφτηκα έγινε.

Η αλήθεια είναι ότι κατάφερες να το κρατήσεις κρυφό μέχρι τον έκτο μήνα. Για την ακρίβεια, σε είδαμε πρώτη φορά με κοιλιά έναν μήνα πριν γεννήσεις. Ούτε στα τηλέφωνα έβγαινες σε κανέναν μας.

Μπορώ να σου πω κιόλας ότι κάποιοι δημοσιογράφοι παρεξηγήθηκαν με τη στάση μου. Δεν ένιωθα ότι έπρεπε να το ανακοινώσω δημόσια, έτσι κι αλλιώς δεν λειτουργούσα ποτέ έτσι. Σαφώς και το ρήμα «κρύβομαι» δεν με εκφράζει ως άνθρωπο. Δεν το δημοσιοποίησα, δεν το διαφήμισα αλλά εννοείται ότι δεν έκρυβα το παιδάκι μου! Ακόμα και τώρα μου στέλνουν μηνύματα γιατί δεν έχω ανεβάσει φωτογραφία του στο Instagram. Δεν θέλω όμως να το προβάλω στα social εν αγνοία του. Κάποιοι το κάνουν και δεν τους κρίνω, καλά κάνουν. Εγώ δεν το έκανα εξαρχής γιατί ήθελα πρώτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία και μετά να το πω.

Φοβόσουν λίγο και το «κακό μάτι»;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έπιασε και πολύ η ευχή «με έναν πόνο»! Ήμουν λίγο άτυχη στον τοκετό, ήταν δύσκολος. Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Ο κύριος Φρουδαράκης, ο γιατρός μου, και η ομάδα του ήταν στο πλευρό μου κάθε στιγμή, κάθε λεπτό και τους ευχαριστώ πολύ όλους μέσα από την καρδιά μου. Έξαλλου έχω μάθει στη ζωή μου να μη μου έρχεται τίποτα εύκολα, ούτε στα προσωπικά ούτε στα επαγγελματικά. Ενώ για εννέα μήνες δεν είχα καμία ενόχληση στην εγκυμοσύνη και μπορούσα να δουλεύω κανονικά –YFSF, γυρίσματα για βιντεοκλίπ, το κινηματογραφικό Τhe Black Bachelor, με σκηνοθέτη τον ταλαντούχο κουμπάρο μας Γιώργο Παπαδάκο, που έχουμε γυρίσει πάνω από σαράντα βιντεοκλίπ μαζί–, το φινάλε ήταν λίγο επεισοδιακό. Ευτυχώς όμως πήγαν όλα καλά. Με βοήθησε το σώμα μου, επειδή είμαι πολύ γυμνασμένη, είχα την πειθαρχία να ακούω τους ανθρώπους και να κάνω τις σωστές αναπνοές, παρέμεινα πολύ συγκεντρωμένη.

Φοβήθηκες;

Πείσμωσα!

Ήταν ο Βαγγέλης δίπλα σου στον τοκετό;

Φυσικά, ήταν το στήριγμά μου, όπως είναι σε όλα εξάλλου. Λένε ότι οι άντρες δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν, μέχρι να πιάσουν το μωρό στα χέρια τους. Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, εγώ νιώθω πάρα πολύ τυχερή. Είναι ένας άνθρωπος που θαυμάζω, με αγαπάει άνευ όρων. Είναι πάντα δίπλα μου, όχι μόνο σαν συμβουλάτορας αλλά και ως στήριγμα. Νοιάζεται πολύ για το μωράκι, το
φροντίζει, θέλει να προσφέρει.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει παρακάτω στη συνέντευξή της, «Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον Βαγγέλη – φαντάζομαι ούτε εκείνος χωρίς εμένα».

«Στον πέμπτο μήνα μού έλεγαν “πώς θα ζήσεις χωρίς τους κοιλιακούς σου τώρα που πάχυνες;”»

Η τηλεοπτική σου επιστροφή συνοδεύτηκε, φαντάζομαι, και από κάποια αρνητικά σχόλια.

Περίμενα ότι θα άκουγα αρνητικά σχόλια. Το βρίσκω πολύ υποκριτικό και οπισθοδρομικό. Δεν μπορεί στην εποχή μας να ακούγονται άσχημα σχόλια από γυναίκα προς γυναίκα. Δεν μπορεί το 2021 μια γυναίκα παντρεμένη να κινδυνεύει να μην την πάρουν σε μια δουλειά ή να τη ρωτάνε υποψήφιοι εργοδότες αν έχει σκοπό να κάνει παιδιά. Δεν μπορεί μια γυναίκα να μένει άνεργη αν θελήσει να κάνει οικογένεια. Γι’ αυτό είναι λάθος όλο αυτό που γίνεται. Το τι σχόλια μου έστελναν όταν άρχισε να αλλάζει το σώμα μου με την εγκυμοσύνη, δεν μπορώ να σ’ το περιγράψω. Μου έγραψαν «ντροπή σου που μεγάλωσες το στήθος σου!». Στον πέμπτο μήνα μού έλεγαν «πώς θα ζήσεις χωρίς τους κοιλιακούς σου τώρα που πάχυνες;». Έφτασαν να μου πουν ότι έχω πάρει παρένθετη μητέρα για να μη χαλάσω το σώμα μου και όταν ξαναβγήκα στο J2US πως είχα ψεύτικη κοιλιά και αφού επέστρεψα ότι είχα κάνει κοιλιοπλαστική. Να σου πω όμως κάτι; Τα θετικά μηνύματα και οι ευχές ήταν πολύ περισσότερα κι εγώ επιλέγω να κρατήσω μόνο εκείνα.

Γνωρίζω ότι και ο ίδιος ο Νίκος Κοκλώνης σου είχε πει να πάρεις όσο χρόνο θέλεις μετά τη γέννα.

Είναι μία από τις ελάχιστες τηλεοπτικές δουλειές που δεν με πίεσε ποτέ κανένας. Με τον Νίκο δεν είχε τύχει να γνωριστούμε, ουσιαστικά είπαμε στον αέρα το πρώτο μας «γεια» και αισθάνθηκα σαν να τον ξέρω χρόνια. Αυτό είναι κάτι σπάνιο. Είναι πολύ όμορφο να δουλεύεις με ανθρώπους που σε στηρίζουν. Μόνο τα καλύτερα έχω να πω για αυτή την παραγωγή.