Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Δημόσιο μήνυμα στήριξης στη Μαρία Σάκκαρη – «Φτηνή πολιτική, χυδαία επιχειρηματολογία – Σεβαστείτε τη»
Ελλάδα

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Δημόσιο μήνυμα στήριξης στη Μαρία Σάκκαρη – «Φτηνή πολιτική, χυδαία επιχειρηματολογία – Σεβαστείτε τη»

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Δημόσιο μήνυμα στήριξης στη Μαρία Σάκκαρη – «Φτηνή πολιτική, χυδαία επιχειρηματολογία – Σεβαστείτε τη»

Θέση για τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες πριν η Μαρία Σάκκαρη αγωνιστεί για την πρόκρισή της στους «8» του Ολυμπιακού Τουρνουά, πήρε ο σύντροφός της Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος με μια δημόσια ανάρτησή του προσπάθησε να προστατεύσει την αγαπημένη του αλλά και κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια.

Τι συνέβη όμως για να φτάσει σε αυτό το σημείο ο γιος του πρωθυπουργού;

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα η Άννα Ελεφάντη, η οποία έχει βρεθεί ξανά στο επίκεντρο παλαιότερα, μετά τη συμμετοχή της στα σποτ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, αποφάσισε να ρίξει λάδι στη φωτιά με ένα υποτιμητικό tweet κατά της Μαρίας Σάκκαρη, θέλοντας υποτίθεται να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν με τη μη τηλεοπτική κάλυψη της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, από την ΕΡΤ.

Η Άννα Ελεφάντη έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter: «Ζούμε στη χώρα που για να σε δείχνει η ΕΡΤ πρέπει να έχεις γκόμενο τον γιο του Πρωθυπουργού», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα η ίδια μετά από λίγη ώρα να το διαγράψει.

Εκτός από την οργισμένη ανακοίνωση της ΝΔ, στο ίδιο επίπεδο αλλά με διάθεση να κλείσει το θέμα έτσι ώστε να μην επηρεαστεί η σύντροφός του ενόψει της σημερινής της μάχης, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποφάσισε να σχολιάσει το επίμαχο tweet και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, ζητώντας σεβασμό απέναντι στη Μαρία Σάκκαρη.

«Είναι αδιανόητο να γίνεται μέρος μίας τόσο φτηνής πολιτικής κριτικής μία πρωταθλήτρια η οποία με κόπο και θυσίες έχει καταφέρει τόσα πολλά. Θεωρώ ανεπίτρεπτο να στοχοποιείται μια κοπέλα η οποία έχει προσφέρει τόσα πολλά στον ελληνικό αθλητισμό και στην Ελλάδα συνολικά. Και να στοχοποιείται μόνο και μόνο λόγω της προσωπικής της ζωής.

Προς την κυρία Ελεφάντη και τους υπόλοιπους σχολιαστές… αν και λυπάμαι που συμπεριλαμβάνομαι στη ρητορική μίσους και στη χυδαία επιχειρηματολογία σας, το έχω αποδεχτεί πλέον. Αλλά θα σας παρακαλούσα να σεβαστείτε την Μαρία, η οποία δεν φταίει σε τίποτα απολύτως, δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα, και έχει δεχθεί σεξιστική και χυδαία επίθεση σε μια περίοδο μάλιστα όπου αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Τα όρια έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Ας τραβήξουμε όμως εδώ μία γραμμή», έγραψε.