Λάκης Λαζόπουλος: Οι συγκλονιστικές επιστολές της συζύγου του μετά τον θάνατό της και η συγκινητική αναφορά στον Θάνο Μικρούτσικο
Νέα

Λάκης Λαζόπουλος: Οι συγκλονιστικές επιστολές της συζύγου του μετά τον θάνατό της και η συγκινητική αναφορά στον Θάνο Μικρούτσικο

Λάκης Λαζόπουλος: Οι συγκλονιστικές επιστολές της συζύγου του μετά τον θάνατό της και η συγκινητική αναφορά στον Θάνο Μικρούτσικο

Τι αποκάλυψε στην εκπομπή «Ευτυχείτε»

Στην εκπομπή «Ευτυχείτε» της Κατερίνας Καινούργιου μίλησε ο Λάκης Λαζόπουλος για την κυκλοφορία του νέο του βιβλίου με τίτλο «Άλλες γυναίκες φοράνε τα φουστάνια σου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και είναι σαν ένα γράμμα αφιερωμένο στη σύζυγό του, Τασούλα, που έφυγε νικημένη από τον καρκίνο. Ο Λάκης Λαζόπουλος μίλησε με συγκίνηση για τις επιστολές της που βρήκε και διάβασε μετά τον θάνατό της, αλλά και για την άγνωστη στήριξη στον αδελφό του Ανδρέα Μικρούτσικου, Θάνο Μικρούτσικο.

Η άγνωστη επιθυμία της Τασούλας

«Ο θάνατος της συζύγου μου ήταν η αφορμή για να γράψω το βιβλίο και η ανάγκη μου να γνωρίσω τον άνθρωπο της ζωής μου στους άλλους ανθρώπους. Να μπορώ μέσα από αυτό να εξηγήσω πώς σκεφτόμουν, πώς δρούσα και ποια τα αισθήματα ενός ανθρώπου που ζει μια περίοδο φωτεινή για τους άλλους και κλείνει η πόρτα και βρίσκεσαι…», ανέφερε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως ο τίτλος του βιβλίου προέκυψε αφότου πήρε μια επιστολή και ενημερώθηκε πως η Τασούλα του, είχε ως επιθυμία να πάνε τα φορέματά τις στις φυλακισμένες γυναίκες του Κορυδαλλού.

Εμφανώς συγκινημένος, ο Λάκης Λαζόπουλος μίλησε στη συνέχεια και για την απόφασή του να αναφερθεί μέσα στο βιβλίο του στο τεστ DNA που είχε κάνει: «Λέω μέσα στο βιβλίο μου, ότι υπήρχε ένα ντουλάπι του πατέρα μου με πράγματά του και μέσα από αυτά τον ανακάλυψα. Στη ζωή μου ήρθε και αυτό το δεύτερο σοκ που είδα τα γράμματα που είχε αφήσει και μετά από αυτό, είπα ότι “κάτι έπρεπε να βγάλεις μπρος τα έξω” και επειδή είχα μια έντονη στιγμή μαζί της, ένιωθα ότι απαντούσα σε εκείνη. Όλο το βιβλίο είναι ένα γράμμα σε ένα άνθρωπο που έχει φύγει και που του λέω και αυτά που εγώ δεν πρόλαβα να του πω».

Οι επιστολές που διάβασε μετά τον θάνατό της

Αναφερόμενος στη δύσκολη περίοδο με τη μάχη της γυναίκας του με τον καρκίνο ανέφερε: «Το βιβλίο λέει τα πράγματα με το όνομά τους, μέσα από τη δική μου ματιά, όμως. Οι γιατροί πάλεψαν δίπλα στην Τασούλα. Έχω χάσει τρεις ανθρώπους, συγγενείς μου από λάθη. Όταν σου τυχαίνει ένα άσχημο πράγμα, δεν χρειάζεται να έρθουν όλα τα σαρκοβόρα πάνω να φάνε».

Και έπειτα αποκάλυψε πως βρήκε τις επιστολές της γυναίκας του, που τον οδήγησαν στο να γράψει και το βιβλίο του: «Τις επιστολές που μου έγραφε η γυναίκα μου, τις βρήκα μετά τον θάνατό της. Έμεινα κλεισμένος στο γραφείο μου για 18 μέρες. Διάβαζα και έκλαιγα», αποκάλυψε.

https://streamable.com/blr2u5

Η στήριξη στον Θάνο Μικρούτσικο

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ανδρέας Μικρούτσικος και μίλησε με συγκίνηση για τη στήριξη και τη βοήθεια του Λάκη Λαζόπουλου στον αδελφό του, Θάνο Μικρούτσικο.

«Ο Λάκης βοήθησε πολύ τον Θάνο. Ήταν καλοί συνεργάτες όταν ο Θάνος ήταν καλά. Όταν αρρώστησε όμως, με την εμπειρία του ο Λάκης τον πήγε στους καλύτερους γιατρούς στην Ευρώπη και ήταν μέρος του εφαλτηρίου στο οποίο πάτησε ο Θάνος για να είναι δυναμικός μέχρι τέλος, με όλη τη συμπαράσταση του Λάκη σε ιατρικό και ανθρώπινο επίπεδο. Η αρρώστια, όμως, ήταν αμείλικτη και παρόλο που οδηγήθηκε στις αυθεντίες της Ευρώπης, δυστυχώς η αρρώστια ήταν τέτοια και χάσαμε και τον Θάνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Η αρρώστια είναι αμείλικτη», είπε με συγκίνηση ο Λάκης Λαζόπουλος.

https://streamable.com/xucjfq