Λάουρα Καραΐσκου: Το J2US, η περιπέτεια υγείας και η γνωριμία με τον Νίκο Κοκλώνη
Ελλάδα

Λάουρα Καραΐσκου: Το J2US, η περιπέτεια υγείας και η γνωριμία με τον Νίκο Κοκλώνη

Λάουρα Καραΐσκου: Το J2US, η περιπέτεια υγείας και η γνωριμία με τον Νίκο Κοκλώνη

Η κόρη του διάσημου ποδοσφαιριστή στην πρώτη μεγάλη της συνέντευξη για το περιοδικό ΟΚ!

Τη γνωρίσαμε στο Celebrity Room του J2US και γρήγορα η Λάουρα Καραϊσκου ξεχώρισε με τη γοητεία και την προσωπικότητά της. Η κόρη του διάσημου ποδοσφαιριστή Γιώργου Καραΐσκου στην πρώτη μεγάλη της συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» μιλά για την αγάπη για τον αθλητισμό, τη γνωριμία με τον Νίκο Κοκλώνη, τη συμμετοχή στο J2US και τα επόμενα τηλεοπτικά της σχέδια. Η 28χρονη Θεσσαλονικιά μάλιστα, μιλά στη Φανή Πλατσατούρα για την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε ο πατέρας της, αλλά και τη δική της.

Φαντάζομαι ότι τον πιο καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο Νίκος Κοκλώνης, παρουσιαστής και παραγωγός του σόου, που σου έκανε και την πρόταση συνεργασίας.

Ναι, εννοείται πως τον πρώτο ρόλο έπαιξε ο Νίκος. Γνωριστήκαμε πριν από πέντε χρόνια σε κοινή παρέα και θυμάμαι ότι η πρώτη μου σκέψη ήταν «Τι σίφουνας είναι αυτός;». Έκτοτε κρατήσαμε επαφή και στην πορεία γίναμε φίλοι. Τα τελευταία ένα-δυο χρόνια μού έλεγε να βγω μπροστά και να κάνω κάτι μαζί του τηλεοπτικά αλλά ήμουν αρνητική. Δεν τον έπαιρνα στα σοβαρά γιατί νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα, μέχρι που θύμωσε μια φορά. «Εγώ σου μιλάω σοβαρά για δουλειά και εσύ με ρωτάς πότε θα ‘ρθω Θεσσαλονίκη να πιούμε ποτό» μου είχε πει εκνευρισμένος. Δυο μέρες μετά, ήρθα στην Αθήνα και κλείσαμε τη δουλειά. Αλλά τον προειδοποίησα πως δεν είχα ξαναμιλήσει μπροστά σε κάμερα.

Μπαίνοντας στον χώρο της τηλεόρασης, τι σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση;

Όλη η εμπειρία ήταν σοκ, από την αρχή μέχρι το τέλος. Όπως βλέπεις, είμαι ένα κορίτσι που φοράει Vans, ντύνεται αθλητικά και κυκλοφορεί παντού άβαφη. Ήταν σοκαριστικό για μένα όταν βρέθηκα ντυμένη «πριγκιπέ». Στην κανονική μου ζωή δεν έχω ούτε ένα ζευγάρι παπούτσια με τακούνια.

Διάβασες αρνητικά σχόλια που αφορούσαν την τηλεοπτική σου παρουσία;

Δεν θα μπω επί τούτω να ψάξω τι έχει γραφτεί για μένα. Το έκανα μόνο στο πρώτο live. Πιστεύω ότι το πιο δύσκολο όταν εκτίθεσαι δημόσια είναι αυτά τα αρνητικά σχόλια, οπότε στην αρχή τα φοβόμουν. Δεν ήξερα πώς θα αντιδρούσα και αν θα με έπαιρνε από κάτω. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να σχολιάζουν τα σαρδάμ μου, για τα οποία αυτοσαρκάζομαι.  Επίσης κάπου είχε γραφτεί, νομίζω, πως είμαι ατάλαντη.

Θα ήθελες να συνεχίσεις να βρίσκεσαι στην τηλεόραση;

Είμαι ανοιχτή σε οποιαδήποτε πρόταση, μου αρέσει να δοκιμάζω πράγματα και όπως ξαφνικά προέκυψε το J2US, έτσι ξαφνικά μπορεί να προκύψει και οτιδήποτε άλλο. Ξέρω ότι η τηλεόραση είναι ένας δύσκολος χώρος, αλλά την ίδια στιγμή είναι ένας χώρος όπου μου αρέσει πολύ να κινούμαι. Το πιο δύσκολο κομμάτι βέβαια στην τηλεόραση θεωρώ ότι είναι να τα βρεις με τον εαυτό σου. Είσαι μόνος σου, εσύ και οι ανασφάλειές σου.

Έχεις παντρευτεί με τον ανιψιό του προέδρου του Open, Ιβάν Σαββίδη, που είναι συνονόματοι. Λόγω της πιο «οικογενειακής» σχέσης που έχεις με το κανάλι, θα έπαιρνες εύκολα την απόφαση να πας σε ένα ανταγωνιστικό Μέσο, αν σου γινόταν μια ενδιαφέρουσα πρόταση;

Δεν θα προδώσω κανέναν, δεν θα δεχτώ κάτι πίσω από την πλάτη κανενός, αλλά ως επαγγελματίας οφείλω να κοιτάξω την καριέρα μου. Στο Open έχω πάει πέντε φορές όλες και όλες στη ζωή μου και ουσιαστικά ήταν ο Νίκος Κοκλώνης που μου έδωσε την ευκαιρία.

Φοβάσαι μήπως κάποιοι σε θεωρήσουν «καναλάρχισσα», που λύνει και δένει μέσα στον σταθμό;

Καμία απολύτως σχέση δεν έχω με αυτή την εικόνα. Και σίγουρα η συγκεκριμένη ευκαιρία δεν μου δόθηκε επειδή γνωρίζω τον κύριο Σαββίδη. Είναι μια δουλειά όπου εκτίθεσαι στη δημοσιότητα και πρέπει να τα βγάλεις εις πέρας μόνος σου. Προσωπικά, στόχος μου ήταν και παραμένει να βγάλω ασπροπρόσωπους τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν για αυτό τον ρόλο. Επίσης, δεν ήρθα στην Αθήνα, στρογγυλοκάθισα σε έναν καναπέ και μου είπαν «έλα, πάρε μια δική σου εκπομπή» και εγώ τώρα το παίζω παρουσιάστρια.

Και τι δουλειές έχεις κάνει μέχρι σήμερα;

Ξεκίνησα να δουλεύω από πολύ μικρή, μας είχαν βάλει στη νοοτροπία οι γονείς μας πως για να κάνεις αυτά που θέλεις, πρέπει να έχεις και τα δικά σου χρήματα. Στα 14 μου, έκανα μπέιμπι σίτινγκ τα Σαββατοκύριακα στο παιδί μιας φίλης της μητέρας μου. Μετά, δούλευα στο μαγαζί με χειροποίητα κοσμήματα που είχε η μητέρα μου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Στα 18 μου, εργάστηκα ως σερβιτόρα και κάπου στα 21 έκανα μια παύση γιατί μεσολάβησε ένα άσχημο συμβάν με την υγεία του πατέρα μου και ύστερα με τη δική μου υγεία.

Τι σας συνέβη;

Ο πατέρας μου ήταν τρεις μήνες σε κώμα. Είχε πάθει μαζική πνευμονική εμβολή και ανεπάρκεια καρδιάς. Ουσιαστικά είχε ραγίσει το πόδι του, φόρεσε μπότα και έκανε μια σειρά από αντιπηκτικές ενέσεις, οι οποίες του δημιούργησαν αλλεργία. Το γύρισε στα αντιπηκτικά χάπια και αυτά του έκαναν μικρούς θρόμβους στα πνευμόνια. Σώθηκε από θαύμα. Ήταν το 2013 που μπήκε στο νοσοκομείο με δύσπνοια και την επομένη βρισκόταν διασωληνωμένος στην εντατική. Για την αποκατάσταση χρειάστηκε επίσης πολύς καιρός. Τώρα, παίρνει αναπηρική σύνταξη και αντιμετωπίζει ακόμη κάποια θέματα υγείας.

Και με τη δική σου υγεία τι έγινε;

Βγήκε ο πατέρας μου από το νοσοκομείο και μπήκα εγώ. Από τη στενοχώρια και το άγχος έβγαλα αυτοάνοσο, τη Νόσο του Crohn, η οποία χτυπά στο πεπτικό σύστημα και κάνει φλεγμονές παντού. Για μία εβδομάδα δεν ξέραμε τι έχω, φοβόμασταν μήπως έχω το «κακό». Το αντιμετώπισα με θετικότητα, ξέρω ότι τα αυτοάνοσα δεν ξεπερνιούνται, «κοιμούνται» μέσα σου. Στο νοσοκομείο ήθελαν να με φορτώσουν με κορτιζόνη, αντιβίωση, ανοσοκατασταλτικά. Μου έλεγαν «Δεν θα ξαναφάς, δεν θα ξαναπιείς». Τους απαντούσα «Είμαι 21 χρόνων δεν γίνεται να μου λέτε αυτά τα πράγματα». Το πιο δύσκολο βέβαια στην όλη διαδικασία ήταν πως για έξι μήνες έτρωγα μόνο βραστά κολοκυθάκια! Έχασα δέκα ολόκληρα κιλά.