Λευτέρης Πετρούνιας: Ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τον κόσμο – «Έχουν δίκιο να με κατηγορούν, έκανα λάθος»
Νέα

Λευτέρης Πετρούνιας: Ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τον κόσμο – «Έχουν δίκιο να με κατηγορούν, έκανα λάθος»

Λευτέρης Πετρούνιας: Ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τον κόσμο – «Έχουν δίκιο να με κατηγορούν, έκανα λάθος»

Ο Ολυμπιονίκης ζήτησε να βγει στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και να απολογηθεί

Τεράστιος σάλος δημιουργήθηκε γύρω από τον Λευτέρη Πετρούνια και τις ατυχείς δηλώσεις του γύρω από το κίνημα #metoo στον αθλητισμό, με τον ίδιο να προσπαθεί μέσα από μια ανάρτησή του στο Instagram να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Βλέποντας ότι η νέα του τοποθέτηση δεν ηρέμησε την κατάσταση, αποφάσισε να βγει και να μιλήσει δημόσια, μετανιωμένος για το λάθος που έκανε. Ο Ολυμπιονίκης ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη από τον κόσμο για το λάθος του και τέθηκε υπέρ των θυμάτων που έχουν δεχτεί κακοποίηση.

«Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη προς όλους τους Έλληνες για αυτήν τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου. Όταν ερωτήθηκα για το κίνημα του #Me Too στον αθλητισμό και σκεπτόμενος το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής… Το λάθος μου ήταν πως δεν διευκρίνισα εκείνη την ώρα πως αναφερόμουν σε κάποιες καταγγελίες που έγιναν στην ενόργανη γυμναστική για ψυχολογική βία. Όταν έγιναν αυτές οι δηλώσεις, εγώ ήμουν αγέννητος κι όπως έχω πει στο παρελθόν, δεν γνωρίζω κάποια περιστατικά κι άφησα ίσως λανθασμένα την μικρή αμφιβολία, εννοώντας ότι προερχόμαστε από ένα πάρα πολύ σκληρό άθλημα.

Αν όντως έχει συμβεί κάτι σε κάποιους έχουν την στήριξή μου αλλά είναι γεγονός πως δεν έχω δει κι αν έχει γίνει κάτι πραγματικά λυπάμαι. Θέλω να τονίσω ότι όχι μόνο είμαι υπέρμαχος του κινήματος #Me Too αλλά στάθηκα από το πρώτο δευτερόλεπτο δίπλα στην Σοφία Μπεκατώρου και σε ότι υπέστη. Το κοινοποίησα. Μπήκα χέρι χέρι με την Άννα Κορακάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φύλων. Έχουμε κάνει σεμινάρια με την Βασιλική για την αντιμετώπιση όλων αυτών των περιστατικών και πως θα εξαλειφθούν γιατί πάνω από όλα είμαι πατέρας δύο κοριτσιών και προβληματισμένος για την σάπια κοινωνία που ζούμε. Θέλω ειλικρινέστατα να πω ξανά συγγνώμη από όλους τους Έλληνες κι έχουν κάθε δίκιο να με κατηγορήσουν, επειδή είδα ξανά τις δηλώσεις μου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα κάτι τέτοιο. Καταδικάζω οποιαδήποτε μορφή βίας παντού.

Βγαίνω πάντα να μιλήσω, δεν κρύβομαι και το ζήτησα εγώ να βγω για να πω συγγνώμη. Δεν είμαι τόσο καλός στα λόγια, όσο στους κρίκους. Μπήκε ένα μικρόφωνο μπροστά μου κι αυτό που διατύπωσα ήταν εντελώς λάθος γιατί είχα στο μυαλό μου την ενόργανη γυμναστική, που εκεί όντως δεν έχω δει κάτι», τόνισε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Δεν μασάω ποτέ τα λόγια μου. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ πίσω από δηλώσεις και πίσω από κανέναν προκειμένου να μην πάρω την ευθύνη. Δεν φοβάμαι, έκανα ένα λάθος. Ως άνθρωπος δεν είμαι τόσο καλός στα λόγια όσο στους κρίκους. Αυτό που διατύπωα ήταν εντελώς λάθος. Είμαι πατέρας δύο κοριτσιών και είμαι δίπλα στα θύματα».