Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Η Χρύσα Μιχαλοπούλου μιλά πρώτη φορά για τη σχέση τους – Πώς γνωρίστηκαν και το τραγούδι που της αφιέρωσε
Νέα

Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Η Χρύσα Μιχαλοπούλου μιλά πρώτη φορά για τη σχέση τους – Πώς γνωρίστηκαν και το τραγούδι που της αφιέρωσε

Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Η Χρύσα Μιχαλοπούλου μιλά πρώτη φορά για τη σχέση τους – Πώς γνωρίστηκαν και το τραγούδι που της αφιέρωσε

Η ηθοποιός δηλώνει ευτυχισμένη στο πλευρό του

Εμπνεύστηκε το όνομα του νέου του εστιατορίου Samanο αλλά και του ιντερνετικού του σταθμού από ένα τραγούδι του Θανάση Παπακωνσταντίνου, λατρεύει τα σκυλιά, τη μουσική, τη μαγειρική, την οικογένειά του και τον Πανιώνιο και αγαπά να τρώει junk food.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μίλησε στην Έλενα Κατρίτση και την εκπομπή «Προσωπικά» για την παιδική του ηλικία, το σχολείο, την ενασχόλησή του για τη μαγειρική αλλά και τη «στάση» του στο Λονδίνο.

Ο αδερφός του ήταν ο άνθρωπος που τον γλίτωνε από το κακό φαγητό της μαμάς του, που όπως παραδέχτηκε δεν μαγειρεύει καλά, ενώ οι Κυριακές στην πλατεία της Νέας Σμύρνης ήταν τελετουργίες, πριν και μετά από το γήπεδο.

«Είχα την τύχη να πηγαίνω σε ένα μικρό σχολείο ακριβώς δίπλα από το σπίτι μου. Είχα εξαιρετικούς καθηγητές. Όταν κάναμε κοπάνα πηγαίναμε στο μπιλιαρδάδικο ακριβώς δίπλα και εκεί έρχονταν και δύο καθηγητές μας. Η μαγειρική ήρθε εντελώς τυχαία στη ζωή μου. Βρέθηκα με έναν φίλο που σπούδαζε μαγειρική και είπα να πάω να δω. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Μαγείρευα πολύ στο σπίτι αλλά απλά πράγματα. Κάποια στιγμή συνεργάστηκα με τον Γιάννη Λουκάκο, τον οποίο αγαπώ πολύ και με είχε βοηθήσει υπερβολικά».

Η μητέρα του ήταν από εκείνες που αφήνει τα παιδιά της να κάνουν ότι έχουν στο μυαλό τους, με τις ευλογίες της αρκεί να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. «Της έκανα τη ζωή δύσκολη, ήμασταν ζωηρή παρέα. Η μαμά μου τραγούδαγε καλύτερα από τη Μαρινέλα».

«Το κομβικό σημείο για εμένα ήταν η γνωριμία με τον Γιάννη. Μετά με όλη την οπτική που είχε και μας γνώριζε με κόσμο και μας έδινε βιβλία μου έδωσε την αφορμή και πήγα στο Λονδίνο και την Ισπανία. Ήταν δύσκολα στο Λονδίνο και οικονομικά. Ήταν εξαιρετικά γιατί μάθαινες πολλά πράγματα αλλά αυτό το 16 ώρες τη μέρα παρέμενε δύσκολο. Εκεί δεν είχα που να μείνω και είχαμε γνωρίσει κάτι παιδιά στις Σπέτσες, δύο αδέρφια που μου είχαν παραχωρήσει το ένα τους δωμάτιο για να μένω. Ήταν μία ώρα και μακριά από το μαγαζί και το έκανα κάθε μέρα. Τότε ήμουν στον Ράμσεϊ, εκεί δεν επιτρέπονταν τα λάθη. Συγκέντρωνε παιδιά από όλο τον κόσμο και ο σεφ Άθερτον τα διαχειρίζονταν όλα ώστε να δουλεύουν όλοι και να βγάζουν αποτέλεσμα».

Όσο για το πώς λειτουργεί μέσα στην κουζίνα: «Υπήρχε η κουλτούρα που θέλει τις κουζίνες να είναι στρατός. Εμένα είναι πολύ διαφορετική η συνθήκη που ονειρεύομαι και θέλω. Θέλω να έχω έναν χώρο που να περνάνε όλοι καλά. Έχω περάσει και από το στάδιο που πρέπει να είναι στρατόπεδο και που με ένταση πρέπει να διορθώνεις τα πράγματα, αλλά κατάλαβα ότι δεν μπορείς να έχεις χαρούμενους ανθρώπους δίπλα σου. Το τι έχουμε κάνει εμείς δεν αφορά κανέναν».

Ο «πρόεδρος» Αθηναγόρας και το «γαϊδούρι»

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έχει παντρέψει τον Αθηναγόρα Κωστάκο και ο δεύτερος μίλησε για τον κουμπάρο του.

«Στην πραγματική του ζωή είναι το ίδιο χαβαλές και εριστικός. Σαν συγκάτοικος είναι “βασιλιάς” του junk food» είπε μεταξύ άλλων και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος αποκάλυψε πώς του δόθηκε το παρατσούκλι «πρόεδρος».

«Ξέρει τους πάντες, ότι χρειαζόμαστε τον παίρνουμε και θα βρει λύση. Εγώ έχω μια ασυνέπεια γι αυτό μου λέει “μην γίνεσαι γάιδαρος”. Όταν τον πάντρεψα στη Μύκονο, έφτασα μία ώρα πριν στην εκκλησία, επειδή την προηγούμενη ήμουν έξω μέχρι το πρωί».

https://streamable.com/lsb95j

«Γαστρονομικά η Ελλάδα είναι κλάσεις ανώτερη από αυτό που πιστεύουμε. Είμαστε πλήρως ανταγωνιστικοί, απλά δεν μπορούμε να το επικοινωνήσουμε με ένταση προς τα έξω. Στο εξωτερικό οι Βάσκοι το έχουν σαν εξαγώγιμο προϊόν. Έχουμε εξαιρετικούς συναδέλφους, μαγαζιά, πρώτη ύλη. Δεν μπορώ να ακούω το “αυτά στην Ελλάδα μόνο γίνονται”. Δεν γίνεται να υποτιμάμε συνέχεια την προσπάθειά μας. Μου αρέσει η αγορά να είναι γεμάτη. Για να είμαι κι εγώ καλά πρέπει όλα γύρω να είναι καλά. Πρέπει να έχω πάει San Sebastian 5-6 φορές οδικώς», πρόσθεσε.

Για τη δημοσιότητα εξαιτίας του MasterChef: «Προσπαθώ να μην αλλάξω τίποτα. Έχουμε το πλεονέκτημα ότι επειδή δεν είναι η βασική μας δουλειά και είναι τρομερά σημαντικό ότι είμαστε τρεις και έχουμε ο ένας τον άλλον».

Ο Σωτήρης Κοντιζάς μπήκε στην παρέα και δήλωσε για τον «θείο Λεώ»:«Πεισματάρης, έχει υπομονή, περιμένει στη γωνία και στη ρίχνει. Τον γνώρισα 5 χρόνια πριν, την πρώτη φορά του MasterChef. Είχαμε κάνει και φωτογράφιση μαζί σε ένα περιοδικό, δεν είχαμε μιλήσει τότε. Μετριόφρων. Πριν από δύο χρόνια που τον είχαν ανακηρύξει sex symbol βγήκε και πανηγύριζε».

«Είναι τρομερά οργανωτικός. Θεωρούσα ότι εγώ είμαι οργανωμένος στην κουζίνα αλλά όταν μπήκα στη δική του είπα ότι είναι σε υψηλότερο επίπεδο. Έχει πάντα τη λύση με την εμπειρία του. Θυμάμαι την πρώτη σεζόν του MasterChef κάτι δεν έβγαινε και είχα αμφισβητήσει τη συνταγή που είχε φέρει. Δικαίως έκανε έναν μήνα να μου μιλήσει», πρόσθεσε.

Οι δυο σεφ δεν έχουν στόχο τα αστέρια Michelin. Στόχος τους είναι να ευχαριστιέται ο κόσμος.

https://streamable.com/rbg8zt

Η Χρύσα Μιχαλοπούλου αποκαλύπτει

Τον έρωτα στο πρόσωπο της Χρύσας Μιχαλοπούλου έχει βρει ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και το αντίστοιχο, παρά το γεγονός ότι κανείς από τους δύο δεν μιλάει ανοιχτά για τη σχέση τους. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το έκαναν!

Η ηθοποιός ρωτήθηκε για το αν ο σεφ είχε να επιλέξει να πάει στην πρεμιέρα της ή σε ένα ματς του Πανιωνίου πού θα πήγαινε και απάντησε:

«Θα ήθελα να πάει εκεί που θέλει, δεν θα ήθελα να έρθει στην πρεμιέρα. Ωραίο θα ήταν βέβαια, να έχεις μια αγκαλιά αν δεν πήγαινε καλά. Αυστηρός δεν θα ήταν, θα ήταν αντικειμενικός. Γνωριστήκαμε μέσα από το Instagram, ήταν μια πολύ βαρετή συζήτηση που πάλι καλά δεν συνέχισε να είναι βαρετή. Πήγαμε θέατρο σε ένα πολύ ωραίο έργο. Πιστεύω ότι είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, δεν καταλαβαίνει πόσο ωραίος τύπος είναι και πάλι καλά, είναι πανέξυπνος. Ένας υπέροχος άνθρωπος. Είμαι πολύ ευτυχισμένη. Έχει πολύ ωραία φωνή και παίζει και πολύ ωραία κιθάρα. Τα “1000 περιστέρια” είναι το αγαπημένο μου τραγούδι που μου έχει τραγουδήσει».

Στο ίδιο δίλημμα κλήθηκε να απαντήσει και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος: «Θα πήγαινα στην πρεμιέρα της Χρύσας και θα είχα και ένα ακουστικό να ακούω την εξέλιξη του αγώνα».

https://streamable.com/q3mp4h