Λουκίλα Καρρέρ, σύζυγος Μίμη Πλέσσα: «Πήρα το πρωί την αστυνομία και τους είπα “βοήθεια, πεθαίνουμε”»
Νέα

Λουκίλα Καρρέρ, σύζυγος Μίμη Πλέσσα: «Πήρα το πρωί την αστυνομία και τους είπα “βοήθεια, πεθαίνουμε”»

Λουκίλα Καρρέρ, σύζυγος Μίμη Πλέσσα: «Πήρα το πρωί την αστυνομία και τους είπα “βοήθεια, πεθαίνουμε”»

Τρεις μέρες χωρίς ρεύμα, θέρμανση και επικοινωνία

Αποκλεισμένοι εδώ και τρεις μέρες στο σπίτι τους στην Καλλιτεχνούπολη είναι η Λουκίλα Καρρέρ και ο σύζυγός της, Μίμης Πλέσσας.

Η κ. Καρρέρ μίλησε για την τραγική κατάσταση που αντιμετώπισαν τόσο οι ίδιοι, όσοι και οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι έζησαν δύσκολες στιγμές χωρίς ρεύμα, θέρμανση και τηλέφωνο, αλλά και μη μπορώντας να βγουν από το σπίτι τους εξαιτίας του χιονιού, καθώς δεν υπήρχε μηχάνημα του δήμου να ανοίξει τους δρόμους.

«Εδώ και τρεις μέρες είμαστε στο σκοτάδι, είμαστε στο κρύο και μέχρι πριν από μία ώρα, που πέρασε επιτέλους ένα γκρέιντερ, ήμασταν αποκλεισμένοι και από τον έξω κόσμο. Παρακαλώ όλους τους αρμόδιους να δώσουν μία προτεραιότητα στους συμπολίτες μας που βιώνουν αυτόν τον εκρηκτικό συνδυασμό. Δεν υπάρχει επικοινωνία, εγώ αν δεν είχα δεύτερο κινητό με έξτρα μπαταρία και εκπροσωπώ όλους τους κατοίκους που τα τελευταία τους τηλεφωνήματα χθες το βράδυ, ήταν κλαίγοντας και έλεγαν “πεθαίνουμε”. Τρεις μέρες χωρίς ρεύμα, δύο νύχτες παγωμένες, βουνό το χιόνι απ’ έξω και ο δήμαρχος μέχρι την τελευταία μας επικοινωνία χθες το απόγευμα μου έλεγε δεν έχω μηχάνημα να ανοίξω τον δρόμο. Με τον Μίμη ήμασταν με κουβέρτες μέσα στο σπίτι», είπε χαρακτηριστικά στο «Πρωινό», η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα και συνέχισε:

«Σήμερα το πρωί πέρασαν και άνοιξαν τον δρόμο. Τη γειτόνισσα μου την κουβάλησαν χθες στα χέρια τέσσερις άνθρωποι, με βαριά πνευμονία μέσα στα χιόνια, για να κατέβει σε δύο ώρες στη λεωφόρο Μαραθώνος και να σωθεί ευτυχώς, δεν ξέρω τι θα βρούμε στα σπίτια που θα ανοίξουμε. Οι άνθρωποι δεν είχαν τρόπο να πουν βοήθεια. Το τελευταίο μου τηλεφώνημα σήμερα το πρωί ήταν στην αστυνομία, “βοήθεια πεθαίνουμε”. Τρεις μέρες δεν μπορούσε να έρθει ούτε πετρέλαιο, ούτε ένα sos, ούτε μπορούσε να πει κάποιος “έπεσα μέσα στο σπίτι θέλω βοήθεια”. Για εμάς ήταν το πιο εύκολο, μας είπαν να έρθουν να πάρουν τον Μίμη. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Εμείς θα μείνουμε όπως και οι συμπολίτες μας στα σπίτια μας, αρκεί, αυτό που έγινε πριν από μία ώρα να έπρεπε να γίνει από τη Δευτέρα. Έπρεπε να υπάρξει μηχάνημα εκεί που δεν υπήρχε ρεύμα. Ανοίξτε τους δρόμους εκεί που δεν υπάρχει επικοινωνία, θα θρηνήσουμε θύματα».