Μάκης Δελαπόρτας: Θυμάται τις λαμπερές πρωταγωνίστριες του κινηματογράφου στον πιο σημαντικό ρόλο τους με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας
Ελλάδα

Μάκης Δελαπόρτας: Θυμάται τις λαμπερές πρωταγωνίστριες του κινηματογράφου στον πιο σημαντικό ρόλο τους με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας

Μάκης Δελαπόρτας: Θυμάται τις λαμπερές πρωταγωνίστριες του κινηματογράφου στον πιο σημαντικό ρόλο τους με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας

Οι διάσημες μαμάδες του σινεμά

Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου είναι η πι σημαντική του χρόνου κάθε χρόνο, γιατί τότε γιορτάζουμε την γιορτή της μητέρας.

Μία λέξη τόσο απλή, η οποία όμως κρύβει μέσα της τόσα συναισθήματα, που κανείς δεν μπορείς να φανταστεί.

Μια λέξη που αναβλύζει αγάπη, φροντίδα, στοργή, αλλά συνάμα άγχος και φόβους.

Με αφορμή λοιπόν την Γιορτή της Μητέρας, ο Μάκης Δελαπόρτας θυμάται πέντε λαμπερές πρωταγωνίστριες του κινηματογράφου, μέσα από τον πιο σημαντικό ρόλο που έχουν παίξει, αυτόν της μητέρας.

Στο περιοδικό Ok έγραψε για τις Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Ζωή Λάσκαρη, Έλενα Ναθαναήλ και Νόρα Βαλσάμη, όπως ακριβώς τις θυμόταν σαν μαμάδες.

Η Ζωή Λάσκαρη παντρεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου 1967 τον Πέτρο Κουτουμάνο. Λίγους μήνες αργότερα ανακοινώθηκε η εγκυμοσύνης και στις 10 Μαΐου η ηθοποιός φέρνει στον κόσμο το πρώτο της παιδί, πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας.

«Η επιθυμία μου να γίνω μητέρα υπήρχε από τότε που ήμουν μικρή. Όσο μεγάλωνα, τόσο δυνάμωνε», είχε πει κάποτε η Ζωή Λάσκαρη.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη υπήρξε για χρόνια η αγαπημένη ηθοποιός και πρωταγωνίστρια του κοινού.

Ο καλύτερος ρόλος της βέβαια ήταν αυτός της μητέρας. Ο Μάκης Δελαπόρτας αναφέρει πως «η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά» ήταν το γούρι της, αφού μετά από δύο αποβολές διαπίστωσε πως είναι έγκυος.

Στις 4 Ιουνίου 1969 ήρθε στον κόσμο ο μονάκριβος γιος της, με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Γιάννης.

«Είμαστε μια ολοκληρωμένη, ευτυχισμένη οικογένεια», είχε πει ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη γέννηση του γιου του.

Τον άντρα της ζωής της βρήκε στα μάτια του Κώστα Καζάκου η Τζένη Καζάκου μετά τον χωρισμός της με τον Ζάχο Χατζηφωτίου.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Κονσέρτο για πολυβόλα» και ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος.

Στις 5 Αυγούστου 1968 παντρεύτηκαν και τον Απρίλιο του 1969 ήρθε στον κόσμο ο γιος τους, Κωνσταντίνος Καζάκος.

«Τα τελευταία δύο χρόνια ζω την πιο γεμάτη περίοδο της ζωής μου», είχε πει σε συνέντευξή της.

Η Έλενα Ναθαναήλ ήταν μία από τις πρώτες διάσημες Ελληνίδες που τόλμησαν να αποκτήσουν παιδί εκτός γάμου.

Η θυελλώδης σχέση της με τον επιχειρηματία Γιώργο Τσαγκάρη επισφραγίστηκε με τη γέννηση ενός παιδιού, που ήταν πολύ συνειδητή απόφαση και από τους δύο ερωτευμένους νέους.

Η ίδια είχε δηλώσει: «Ήταν εξυπνάδα τελικά που δεν παντρεύτηκα, αφού δεν χρειάστηκε να χωρίσω και να τρέχουμε σε δικηγόρους για να βγάζουμε διαζύγια.

Έτσι, πολύ απλά, όταν αισθανθήκαμε πως δεν πήγαινε άλλο, χωρίσαμε ωραία και πολιτισμένα, χωρίς το παιδί μας να σοκαριστεί καθόλου και να ενοχληθεί.

Η Ίνκα είναι ένα ευτυχισμένο παιδί. Μεγάλωσε ως love child, δηλαδή ένα παιδί που δημιουργήθηκε από έρωτα και οι γονείς του δεν παντρεύτηκαν αναγκαστικά επειδή η μαμά έμεινε έγκυος κατά λάθος».

Η Νόρα Βαλσάμη έγινε μητέρα το 1975 και τα περιοδικά της εποχής τη φιλοξένησαν στο εξώφυλλό τους, αφού δέχτηκε να φωτογραφηθεί με τον νεογέννητο γιο της.

Η ίδια είχε δηλώσει: «Θέλω να βγει αγόρι. Λένε ότι τα αγόρια μοιάζουν στον πατέρα
τους. Θέλω λοιπόν να ‘ναι αγόρι για να μοιάσει στον Ερρίκο.

Και για αυτό θα του δώσω τα όνομά του. Ο Ερρίκος είναι ένας πολύ καλός, σοβαρός
και ισορροπημένος άνθρωπος».

Πράγματι, η Νόρα γέννησε αγόρι και του έδωσε το όνομα του αγαπημένου συζύγου της (σ.σ. του σκηνοθέτη Ερρίκου Ανδρέου).