Μανούσος Μανουσάκης: «Αυτά που ακούγονται είναι ξένα για μένα»
Νέα

Μανούσος Μανουσάκης: «Αυτά που ακούγονται είναι ξένα για μένα»

Μανούσος Μανουσάκης: «Αυτά που ακούγονται είναι ξένα για μένα»

Ο σκηνοθέτης δεν έχει ζήσει παρόμοιες καταστάσεις στα 51 χρόνια παρουσίας του στον χώρο

Είναι παντρεμένος με τη σύζυγό του 49 χρόνια και το μυστικό όπως είπε, είναι να της λες συνέχεια «ναι». Παράλληλα, τον Αύγουστο κλείνει 51 χρόνια σκηνοθεσίας. «100 χρόνια έρωτας ο Αύγουστος. Αν δεν είσαι ερωτευμένος με αυτό που κάνεις δεν μπορείς να το κάνεις καλά», δήλωσε ο Μανούσος Μανουσάκης στο «Σου Κου Family».

«Όλα τα έργα μου είναι αγαπημένα γιατί κανένα δεν έγινε με το ζόρι. Όλα εκφράσαν κάτι, έναν προβληματισμό δικό μου. Η ευτυχία είναι ότι ο δικός μας προβληματισμός ταυτίστηκε με τον προβληματισμό του κοινού. Συμπορευθήκαμε, γίναμε ένα με τους τηλεθεατές» τόνισε και ερωτηθείς για το ελληνικό #metoo και όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στον καλλιτεχνικό χώρο με τις καταγγελίες απάντησε:

«Είναι ένα φοβερά ξένο πράγμα σε μένα. Ένα ξένο πράγμα σε όλα αυτά που έχω βιώσει και όλες τις εμπειρίες που έχω πάνω στη δουλειά μου. Ποτέ δεν με άγγιξε, ποτέ δεν παρείσφρησε μέσα στη δουλειά μου κάτι τέτοιο και δεν άκουσα ποτέ τίποτα. Νομίζουν ότι λέω ψέματα αλλά δεν λέω ψέματα. Εμείς πάμε στη δουλειά μας και κάνουμε δουλειά. Η δουλειά είναι πάρα πολύ σκληρή, δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος για τίποτα. Δεν έρχομαι σε επαφή με την ερωτική ζωή του καθενός, δεν έρχομαι σε επαφή με τα προβλήματα που μπορεί να κουβαλάει».

«Εντάσεις στη δουλειά υπάρχουν, αργεί ένας ηθοποιός και εκνευρίζεσαι ή κάποιος δεν ξέρει τα λόγια του και γίνεσαι έξαλλος γιατί σου στερεί από τον δημιουργικό σου χρόνο, εκεί θυμώνεις. Αλλά μην ποινικοποιήσουμε και το “έλα εδώ που είσαι; γιατί άργησες;”. Μέσα σε όλες αυτές τις φοβερές κατηγορίες, τις οποίες δεν αμφισβητώ ότι είναι αληθινές, παρεισφρέει μια απίθανη μικρότητα πραγμάτων τα οποία είναι ασήμαντα σε μια δουλειά και λες τώρα μπλέκουμε και χάνει την αξία η πραγματική καταγγελία και αρχίζει και γίνεται ανέκδοτο» πρόσθεσε.

Για την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Δεν έχω επικοινωνήσει μαζί της. Είναι πλέον μια ώριμη γυναίκα, έχει δύο παιδιά, έχει έναν δρόμο, δεν απειλείται υπαρξιακά από κάτι, από μια ανάμνηση. Τώρα ήρθε ο καιρός να το βγάλει».

«Μέσα σε όλη αυτή την ιστορία υπάρχει και μία άλλα κατηγορία θυμάτων που είναι τα παιδιά. Τα παιδιά και των θυτών που θα πάνε αύριο σχολείο, οι γυναίκες τους, οι οικογένειές τους. Είναι μια τραγική κατάσταση που επεκτείνεται. Σκοτάδι έχει όλη η κοινωνία, όχι μόνο ο χώρος και μακάρι να επεκταθεί παντού. Καλώς γίνεται και κακώς εκτελείται όμως. Αυτό βάζει ένα φρένο στον οποιονδήποτε θέλει να παρασπονδήσει».

«Αν μάθαινα κάτι για έναν ηθοποιό ενδεχομένως να μην τον επέλεγα, αν το μάθαινα στη συνέχεια θα ήμουν πολύ σφιγμένος μαζί του. Δεν είναι πολύ εύκολο να αλλάξεις έναν ηθοποιό όταν έχει προχωρήσει το γύρισμα. Όπως είπα και πριν ποτέ δεν έχει φτάσει στα αυτιά μου κάτι από όλα αυτά που αποκαλύπτονται».

https://streamable.com/tpmibh