Μαρία Μπεκατώρου: «Είμαι 10 κιλά πιο αδύνατη. Έχω ακούσει διάφορα, από το ότι πήγα σε διαιτολόγο μέχρι το ότι έκανα λιποαναρρόφηση. Τίποτα από τα δύο δεν συνέβη»
Ελλάδα

Μαρία Μπεκατώρου: «Είμαι 10 κιλά πιο αδύνατη. Έχω ακούσει διάφορα, από το ότι πήγα σε διαιτολόγο μέχρι το ότι έκανα λιποαναρρόφηση. Τίποτα από τα δύο δεν συνέβη»

Μαρία Μπεκατώρου: «Είμαι 10 κιλά πιο αδύνατη. Έχω ακούσει διάφορα, από το ότι πήγα σε διαιτολόγο μέχρι το ότι έκανα λιποαναρρόφηση. Τίποτα από τα δύο δεν συνέβη»

Η αλλαγή τηλεοπτικής στέγης, οι φήμες και η ηλικία

Ύστερα από πολλά χρόνια στον ΑΝΤ1, η Μαρία Μπεκατώρου πήρε τη μεγάλη απόφαση να κλείσει έναν μεγάλο κύκλο και να ανοίξει έναν νέο «μετακομίζοντας» στο MEGA, εκεί όπου παρουσιάζει το τηλεπαιχνίδι The Chase.

Η παρουσιάστρια «έκλεισε» το κεφάλαιο YFS, ενώ οι φήμες τη θέλουν να αναλαμβάνει τον κεντρικό ρόλο του X-Factor στο «μεγάλο κανάλι». Η ίδια απάντησε στο περιοδικό OK! που κυκλοφορεί με «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» τόσο για τα τηλεοπτικά πρόγραμματα, όσο και για τις αποφάσισεις τις, αλλά και για την αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνισης.

Από τον ΑΝΤ1 σου είχαν προτείνει να παρουσιάσεις το Game of Chefs και να είσαι στην κριτική επιτροπή του «Ελλάδα έχεις ταλέντο». Τώρα που ξεκίνησαν τα συγκεκριμένα πρότζεκτ και έχεις εικόνα, μετάνιωσες που δεν το έκανες;

Καταρχάς, πρέπει να σου πω πως όταν πήρα την απόφαση να φύγω από τον ΑΝΤ1, ήμουν χίλια τοις εκατό σίγουρη για αυτό. Γενικά, είμαι ένας άνθρωπος που δεν του αρέσουν οι αλλαγές. Aργώ να πάρω μια απόφαση να αλλάξω κάτι στη ζωή μου και συνήθως κουράζω και τους γύρω μου, αλλά και τον ίδιο μου τον εαυτό. Από τη στιγμή όμως που θα πάρω μια απόφαση δεν κάνω πίσω, ούτε πρόκειται να πω «αχ, γιατί δεν έκανα το ένα ή γιατί δεν έκανα το άλλο!».

Θα μπορούσες όμως να φανταστείς τον εαυτό σου σε αυτά τα τηλεοπτικά προγράμματα;

Το Ελλάδα έχεις ταλέντο δεν το έχω δει, γιατί την ημέρα της πρεμιέρας είχα γύρισμα για το The Chase. Το Game of Chefs το είδα. Ασφαλώς και θα μπορούσα να με φανταστώ σε αυτό γιατί ήταν ένα πολύ ωραίο πρότζεκτ. Απλά ήταν η στιγμή να κάνω αυτή την αλλαγή. Η ζωή με οδήγησε να κάνω κάτι άλλο; Οι συνθήκες; Το θέμα είναι ότι το έκανα και νιώθω καλά με την απόφαση που πήρα. Συζητήσαμε αρκετά πράγματα με τον ΑΝΤ1, ήμασταν και οι δύο ξεκάθαροι και η συνεργασία μας έφτασε στο τέλος με πολύ ωραίο τρόπο.

Συνεχίζοντας στα τηλεοπτικά, επιμένουν τα δημοσιεύματα που σε θέλουν να παρουσιάζεις το X-Factor στο Mega.

Έχουμε πει με το Mega ότι το The Chase είναι η αρχή της συνεργασίας μας και ότι θα κάνουμε κι άλλα πράγματα στο μέλλον. Αλλά προς το παρόν δεν έχω δεχτεί πρόταση για το X-Factor. Αν έρθει μια επίσημη πρόταση από τον διευθυντή μου, τον Κώστα Σούσουλα, τον οποίο αγαπώ πολύ, θα την επεξεργαστώ και τότε θα μπορέσω να τη σχολιάσω.

Μάλιστα, για την κριτική επιτροπή του talent show ακούγεται έντονα και το όνομα του Αντώνη Ρέμου, με τον οποίο είστε κουμπάροι αλλά δεν έχετε βρεθεί τηλεοπτικά μαζί.

Υποθετικά μιλώντας πάντα, θα ήταν πολύ ωραία συγκυρία να βρεθούμε με τον Αντώνη στο ίδιο πλατό γιατί είμαστε πολύ δεμένοι, πολύ αγαπημένοι και ξέρουμε καλά ο ένας τον άλλο. Σκέψου ότι η τελευταία φορά που βρεθήκαμε τηλεοπτικά ήταν στα Καρ- ντάσιανς, όταν είχα γίνει φίλη με την Υβόννη, με την οποία επίσης γνωριστήκαμε εκεί, και λίγο μετά ήρθε καλεσμένος κι εκείνος. Αυτό, φαντάσου, έγινε το 2013. Βεβαίως τον Αντώνη τον ξέρω πολλά χρόνια, αλλά τώρα πια είμαστε οικογένεια, γιατί είμαι η κουμπάρα και η νονά της Ελένης (σ.σ. της 7χρονης κόρης του).

Το 2021 ήταν η τελευταία χρονιά του Your Face Sounds Familiar. Θα σε ενοχλήσει αν το δεις με κάποια άλλη παρουσιάστρια;

Δεν θα ενοχληθώ, αλλά θα κάνει ένα σκίρτημα η καρδιά μου. Το Your Face Sounds Familiar ήταν η ζωή μου! Αλλά έκλεισε αυτός ο κύκλος. Από εκεί και πέρα, ο ΑΝΤ1 ή οποιοδήποτε άλλο κανάλι στο μέλλον μπορεί να το αγοράσει και να το ξανακάνει με άλλη παρουσιάστρια. Δεν έσπασε το καλούπι μετά από εμέ- να! Αλλά ένα μικρό «κρακ» στην καρδιά μου θα το ακούσω.

Τώρα που έχεις αδυνατίσει, αισθάνεσαι καλύτερα με το σώμα σου; Στο παρελθόν όταν σου ζητούσαμε να φωτογραφηθείς με μαγιό, έλεγες γελώντας ότι θα το κάνεις μόνο αν ρετουσάρουμε τις λήψεις!

Ναι, γιατί χρειαζόμουν ρετούς. (Γελάει.) Και τώρα χρειάζομαι, αλλά λιγότερο, γιατί είμαι δέκα κιλά πιο αδύνατη.

Πήγες σε διατροφολόγο;

Όχι. Μόνη μου. Έχασα τρία κιλά, μου άρεσε το αποτέλεσμα και σιγά σιγά έχασα ακόμα επτά. Η αλήθεια είναι ότι έχω ακούσει διάφορα για αυτό το θέμα, από το ότι πήγα
σε διαιτολόγο μέχρι το ότι έκανα λιποαναρρόφηση. Τίποτα από τα δύο δεν συνέβη. Απλά προσέχω τι τρώω και περπατώ στον διάδρομο που έχω στο σπίτι μου.

Λες την ηλικία σου;

Γιατί να μην την πω; Τον Φεβρουά ριο θα γίνω 48.

Σε αγχώνει που σε δύο χρόνια θα μπει μπροστά το 5;

Ε, κάτσε να μπει πρώτα! Είναι δεδομένο ότι θα είμαι μια τρελή πενηντάρα, αλλά έλα να το συζητήσουμε αυτό σε δυο χρόνια.