«Μαύρο Ρόδο» – Νίκος Κουκάς: Από το κάμπιγνκ στην Ανάφη, στην Αθήνα για τον ρόλο του «Γεράσιμου» – «Πέρασα από 5 κάστινγκ»
Ελλάδα

«Μαύρο Ρόδο» – Νίκος Κουκάς: Από το κάμπιγνκ στην Ανάφη, στην Αθήνα για τον ρόλο του «Γεράσιμου» – «Πέρασα από 5 κάστινγκ»

«Μαύρο Ρόδο» – Νίκος Κουκάς: Από το κάμπιγνκ στην Ανάφη, στην Αθήνα για τον ρόλο του «Γεράσιμου» – «Πέρασα από 5 κάστινγκ»

Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση, ο έρωτας του Γεράσιμου με την Ελισάβετ και το φλερτ στη ζωή του

Από πέντε κάστινγκ χρειάστηκε να περάσει ο Νίκος Κουκάς, για να πάρει τον ρόλο του «Γεράσιμου» στο «Μαύρο Ρόδο».

Ο 26χρονος ηθοποιός, μίλησε στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» και τον Πάνο Τσουκαρά και αναφέρθηκε στον ρόλο του, στην εξέλιξη του έρωτά του στη σειρά για την «Ελισάβετ», αλλά και στο πώς τον αντιμετωπίζουν πλέον στον δρόμο.

Πώς αισθάνεσαι που η πρώτη σου τηλεοπτική συμμετοχή είναι σε μια τόσο επιτυχημένη σειρά;

Νιώθω ευγνώμων με αυτό που ζω. Χαίρομαι που συνεργάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Έχω μάθει πολλά κοντά τους. Το Μαύρο ρόδο είναι μια απαιτητική σειρά, δεν περίμενα να είναι τόσο έντονοι οι ρυθμοί, αλλά είμαι ευχαριστημένος. Καθημερινά σε ένα 10ωρο γύρισμα πρέπει να βγουν 18 σκηνές, ενώ σε ταινίες που έχω δουλέψει στο παρελθόν είναι 2, το πολύ 3 στο 12ωρο. Εκπαιδεύεις τον εαυτό σου σε έναν τελείως διαφορετικό ρυθμό. Μου πήρε και εμένα καιρό να προσαρμοστώ, αλλά τώρα αισθάνομαι ότι έχω βρει τα πατήματά μου.

Πώς πήρες τον ρόλο στο Μαύρο ρόδο;

Πέρασα από 5 κάστινγκ. To πρώτο ήταν το πιο επεισοδιακό. Ήμουν στην Ανάφη, έκανα ελεύθερο κάμπινγκ και με πήρε η casting director Μιράντα Ρωσταντή. «Έλα στην Αθήνα άμεσα, υπάρχει ένας ρόλος ο οποίος νομίζω πως σου ταιριάζει πολύ» μου είπε. Αν και είχα ενδοιασμούς, πήρα το επόμενο καράβι, ταξίδεψα 12 ώρες και πήγα κατευθείαν για να το κάνω και δεν το μετάνιωσα στιγμή.

Έχεις κοινά στοιχεία με τον Γεράσιμο;

Πάντα όταν προσεγγίζεις έναν ρόλο το κάνεις μέσα από σένα. Κοινά στοιχεία μεταξύ μας δεν υπάρχουν πολλά. Το μόνο που θα μπορούσα να βρω είναι πως είναι ιδιαίτερα δοτικός και νομίζω πως κι εγώ είμαι έτσι ως άνθρωπος.

Ο Γεράσιμος είναι κρυφά ερωτευμένος με την Ελισάβετ. Θα της εξομολογηθεί τα συναισθήματά του;

Δεν θα το κάνει άμεσα. Είναι χειριστικός και βρίσκει διάφορους τρόπους να επικοινωνεί τα «θέλω» του, αλλά δεν το κάνει ευθέως. Στη ζωή του Γεράσιμου έχει συμβεί ένα τραυματικό συμβάν στην παιδική του ηλικία κι αυτό είναι που τον έχει κάνει να συμπεριφέρεται με έναν πιο εμμονικό τρόπο στην Ελισάβετ.

Στον δρόμο πλέον σε αναγνωρίζουν;

Στην αρχή μού φαινόταν περίεργο που μου μιλούσε ο κόσμος. Τώρα το έχω συνηθίσει. Έχω ζήσει αστεία περιστατικά. Πρόσφατα με σταμάτησαν στα διόδια και μου μιλούσαν λες και απευθύνονταν στον ρόλο. Μια ατάκα που μου λένε συχνά είναι «πότε θα σταματήσεις να ενοχλείς την Ελισάβετ;». Υπάρχει στο μυαλό τους μια ακραία ταύτιση ανθρώπου και ρόλου που με εντυπωσιάζει. Εκεί καταλαβαίνω πως οι τηλεθεατές έχουν παθιαστεί με το Μαύρο ρόδο. Το διαχειρίζομαι όμως με χιούμορ.

Δέχεσαι περισσότερο φλερτ τώρα;

Δεν μπορώ να πω ακριβώς πως με φλερτάρουν πιο πολύ, σίγουρα όμως καταλαβαίνω περισσότερα βλέμματα να στρέφονται επάνω μου και με προσεγγίζουν πιο εύκολα άνθρωποι σε σχέση με το παρελθόν. Επίσης, λαμβάνω και πολύ θετικά μηνύματα στα social, ευτυχώς όχι κάτι που να με φέρει σε δύσκολη θέση.