Μένιος Φουρθιώτης: Η τηλεπερσόνα που πίστευε ότι μπορεί να είναι υπεράνω όλων – Όσα θα ήθελε να έχουν ξεχαστεί
Ελλάδα

Μένιος Φουρθιώτης: Η τηλεπερσόνα που πίστευε ότι μπορεί να είναι υπεράνω όλων – Όσα θα ήθελε να έχουν ξεχαστεί

Μένιος Φουρθιώτης: Η τηλεπερσόνα που πίστευε ότι μπορεί να είναι υπεράνω όλων – Όσα θα ήθελε να έχουν ξεχαστεί

Το ρεπορτάζ από το «Πρώτο Θέμα»

Το όνομά του Μένιου Φουρθιώτη απασχόλησε έντονα τις τελευταίες ώρες καθώς χθες οδηγήθηκε στον Eισαγγελέα μετά την προσαγωγή του που μετατράπηκε σε σύλληψη.

Ο παρουσιαστής κατηγορείται για βαρύτατα αδικήματα μεταξύ των οποίων της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση από κοινού με άλλους δύο συλληφθέντες που οδηγήθηκαν μαζί του στην Εισαγγελία, της ηθικής αυτουργίας και συναυτουργίας σε εκρήξεις και της ηθικής αυτουργίας με βάση το νόμο περί όπλων. Παράλληλα βαρύνεται και με δύο πλημμελήματα: αυτό της απάτης και της απόπειρας εκβίασης.

Προφυλακιστέος ο Μένιος Φουρθιώτης

Πώς όμως ο Μένιος Φουρθιώτης έφθασε ως εκεί και ποια είναι τα μυστικά του παρελθόντος που μέχρι και ο ίδιος θέλει να ξεχάσει;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος και τον Γιώργο Πετρίδη ο Μένιος Φουρθιώτης που χαρακτηρίζεται ως «η τηλεπερσόνα με τα στραμπουληγμένα ελληνικά» βρέθηκε ο ίδιος δέσμιος της συνθήκης που έστησε ώστε να επαναφέρει την αστυνομική προστασία που του απομάκρυναν και να καταλήξει στην προφυλάκιση.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, «ο Μένιος είχε φθάσει να θεωρεί τον εαυτό του το ελληνικό αντίστοιχο -τουλάχιστον- του συγχωρεμένου ιδρυτή του CNN Τεντ Τέρνερ και να λαμβάνει τις ανάλογες τιμές από τη σόουμπιζ της Ψωροκώσταινας».

Αρχικά, εκείνος θήτευσε στο πλευρό του Σπύρου Ρέβη, βρέθηκε στην πώληση θωρακισμένων θυρών ασφαλείας και συνέβαλε στην καριέρα της Τζούλιας Αλεξανδράτου που μετά το sex tape άρχισε να κάνει ελεύθερη πτώση.

Η ζωή ενός «Μοντέρνου Σταχτοπούτου»

Ο Μένιος που σήμερα μένει στην Εκάλη, γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 1985 και έχασε νωρίς τον πατέρα του –σε ηλικία 2 χρόνων- όταν εκείνος σκοτώθηκε μαζί με τον θείο του σε δυστύχημα με τη μηχανή. Μάλιστα ο Φουρθιώτης λέει ότι βαφτίστηκε Μένανδρος εις ανάμνηση του θείου του.

Στα πρώτα χρόνια της ζωής του φιλοξενούνταν μαζί με τη μητέρα του στο σπίτι της νονάς του και από μικρός ξεκίνησε να δουλεύει. Στα 14 του έπιασε δουλειά σε τοπική εφημερίδα του Περιστερίου. Λίγο αργότερα ξεκίνησε η μαθητεία του πλάι στον αμφιλεγόμενο μάνατζερ Σπύρο Ρέβη. Τότε ήταν ένα στρουμπουλό αγόρι που χρησιμοποιούσε όχι πολύ καλά την ελληνική γλώσσα.

Ωστόσο, από απλός ρεπόρτερ ξεκλείδωσε και την πόρτα της πλατιάς αναγνωρισιμότητας αναλαμβάνοντας χρέη μάνατζερ για τη Τζούλια Αλεξανδράτου. Ακολούθησε η «καριέρα» στην τηλεπώληση για θωρακισμένες πόρτες και έπειτα ήρθε και ολόκληρη εκπομπή όπου συνδύαζε θέματα lifestyle με τηλεμάρκετινγκ.

Τότε έκανε και τη μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή του. Αποχωρίστηκε το ξανθό μαλλί, επέστρεψε στο φυσικό του, φορούσε συνεχώς τζόκεϊ καπέλα και είχε χάσει πολλά κιλά. Ο ίδιος έχει πει πως υπέφερε για καιρό από βουλιμικά επεισόδια, ενώ οι υποτροπές της ασθένειας τον ταλαιπωρούν μέχρι σήμερα. Από 150 κιλά είχε φτάσει να ζυγίζει 43.

Μένιος Φουρθιώτης, Τζούλια Αλεξανδράτου

Η «θυελλώδης» γνωριμία με τη Τζούλια Αλεξανδράτου

Με τη Τζούλια Αλεξανδράτου γνωρίστηκαν το 2006 στο περιθώριο των Καλλιστείων του ΑΝΤ1. Η Τζούλια είχε αναδειχθεί αναπληρωματική Σταρ Ελλάς και αυτό δεν της άρεσε καθόλου κι έτσι μαζί με τον Μένιο προσπάθησε να «χτίσει» τον μύθο της.

Τρία χρόνια αργότερα ξεκίνησε η συνεργασία τους με τον Μένιο Φουρθιώτη να διαδέχεται τον Ηλία Ψινάκη. Η Τζούλια γυρίζει την περιβόητη sex tape της και γίνεται το νούμερο ένα θέμα συζήτησης. Η συνεργασία αυτή κρατά για τρία χρόνια με highlight τη στιγμή που ο Μένιος και η Τζούλια φθάνουν στη Βουλή και ζητούν ακρόαση από τον τότε Πρόεδρό της Φίλιππο Πετσάλνικο, καθώς το sex tape είχε συζητηθεί από τους τότε βουλευτές Γιώργο Καρατζαφέρη και Δημήτρη Παπαδημούλη. Το αίτημά τους έγινε δεκτό.

Η συνεργασία των δύο φθάνει επεισοδιακά στο τέλος της με τη Τζούλια να τον κατηγορεί ότι της έκλεψε 200.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού της. Η δικαστική τους διαμάχη δεν έχει ακόμα τελεσιδικήσει. Ωστόσο, ο Μένιος είχε δεχτεί ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή για δύο υπολογιστές αξίας 3.000 ευρώ που πήρε από κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, αλλά δεν πλήρωσε ποτέ.

Η κορύφωση της καριέρας του

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2014, ο Μένιος Φουρθιώτης γίνεται τηλεπαρουσιαστής της δικής του εκπομπής, διευθυντής προγράμματος, διευθυντής εμπορικής πολιτικής, αλλά και διευθυντής μάρκετινγκ του EPSILON και συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα στον χώρο της παρουσίασης όπως: η Ελεονώρα Μελέτη, η Ναταλία Γερμανού, η Κατερίνα Καραβάτου, η Χριστίνα Λαμπίρη, η Αννίτα Πάνια και η Κατερίνα Καινούργιου.

Ο ίδιος έφθασε στο απόγειο της δόξας του το 2017, όταν στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» είχε σχεδόν όποιον ήθελε. Ζηλεύοντας ωστόσο τη δόξα του Survivor του ΣΚΑΪ, με τον Ντάνο εκείνος δημιούργησε ένα ριάλιτι επιβίωσης στην Κουρούτα της Ηλείας. Το Survival Secrets που δεν είχε όμως την επιτυχία που θα ήθελε, όπως και το Star Academy που βγήκε στη συνέχεια, παρά τη βοήθεια της Άννας Βίσση και του Νίκου Καρβέλα στο talent show.

Παρουσιαστής στο Star Academy

Ο Μένιος όμως, δεν έμεινε μόνο στην τηλεόραση και έγινε CEO του Party FM, στον οποίο είχαν εκπομπές, μεταξύ άλλων: η Ελεονώρα Μελέτη, ο Γιώργος Λιάγκας, η Σταματίνα Τσιμτσιλή και ο Δημήτρης Παπανώτας, ενώ για μικρό διάστημα διευθυντής προγράμματος είχε αναλάβει ο Θέμης Γεωργαντάς.

Το 2018 όμως το EPSILON του Φίλιππου Βρυώνη πουλήθηκε στον Ιβάν Σαββίδη και δημιουργήθηκε το νέο ανοιχτό κανάλι. Στο Open ο Μένιος δεν βρήκε θέση να μπει. Παρόλο που συνέχισε κανονικά την εκπομπή του κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι και το φθινόπωρο του 2018, όταν με δικαστική απόφαση λύθηκε η συνεργασία του με τον τηλεοπτικό σταθμό, εκείνος τελικά δεν μπόρεσε να κρατήσει μια θέση στο κανάλι

Έτσι, τα τελευταία 2,5 χρόνια εμφανιζόταν στον τοπικής πια εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό EPSILON έχοντας μέχρι και πριν από λίγο καιρό στην ομάδα του τη Νανά Παλαιτσάκη.

Η πολιτική, η προσωπική ασφάλεια και η προφυλάκιση

Ωστόσο, η ελληνική showbiz φαίνεται πως του φάνηκε λίγη και ο Μένιος ήθελε μέχρι και να θέσει υποψήφιος στην πολιτική, έχοντας νωρίτερα πάρει και την ευχή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Αυτό που τον ενόχλησε όμως, ήταν ο θόρυβος που έγινε για την προσωπική ασφάλεια που είχε ζητήσει να έχει και τον οδήγηση όπως όλα δείχνουν μέχρι την προφυλάκιση και την παραμονή στη ΓΑΔΑ.

Φωτογραφίες: NDP, Facebook