Μένιος Φουρθιώτης: Τον «καίνε» οι φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης του σπιτιού του
Νέα

Μένιος Φουρθιώτης: Τον «καίνε» οι φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης του σπιτιού του

Μένιος Φουρθιώτης: Τον «καίνε» οι φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης του σπιτιού του

Πότε θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή μαζί με τους τρεις συγκατηγορούμενους

Οι συνομιλίες που είχε ο Μένιος Φουρθιώτης με τους δράστες και συγκατηγορούμενούς του, της απόπειρας ανθρωποκτονίας των αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, αλλά και το γεγονός ότι εκείνοι αποδίδουν όλες τις ευθύνες στον παρουσιαστή, δυσχεράνουν τη θέση του.

Ο Μένιος Φουρθιώτης θα κρατείται στη ΓΑΔΑ μέχρι το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, όταν θα οδηγηθεί ενώπιον του 30ου ανακριτή μαζί με τους τρεις συγκατηγορούμενους του.

Ενώπιον των αστυνομικών ο παρουσιαστής κράτησε κλειστά τα «χαρτιά» του ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. «Αρνούμαι τις αποδιδόμενες σε εμένα κατηγορίες και επιθυμώ να απολογηθώ ενώπιον εισαγγελέα από κοινού με το δικηγόρο μου» υποστήριξε ο παρουσιαστής.

Ωστόσο, οι φερόμενοι δράστες των δύο επιθέσεων με Καλάσνικοφ και εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του στο Διόνυσο και της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, παρότι και αυτοί αρνήθηκαν τις κατηγορίες, κατέληξαν ότι για όλα… φταίει ο Φουρθιώτης.

«Για ότι έχει κάνει ο Μένιος δεν ευθύνομαι εγώ. Λόγω λάθος συνεννόησης του Μενιού με τα άτομα που είχε βρει αυτός έγιναν οι πράξεις που μας κατηγορείτε, για τις οποίες δεν ευθύνομαι εγώ και ο Π.Γ.» υποστήριξε ο 48χρονος ανέφερε το MEGA, ενώ ο 42χρονος κατηγορούμενος συμπλήρωσε: «Για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε, ο Φουρθιώτης μου είχε ζητήσει του βρω τα άτομα. Εγώ του τα βρήκα και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν ούτε και ο Σ.Γ.».

Συνομιλίες – «φωτιά»

Τις ώρες πριν και μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας των αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, ο παρουσιαστής συνομιλεί με τους δύο συγκατηγορούμενους του. Μάλιστα μία ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό ο Μένιος Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μήνυμα στον 42χρόνο και επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του.

«Εάν υπάρχει πρόβλημα, πες μου να ξέρω να βοηθήσω» ανέφερε στο SMS προς τον 42χρονο o Μένιος Φουρθιώτης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών και επισημαίνεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. ο Μ. Φουρθιώτης: «Από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του “κατά παραγγελία χτυπήματα” (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φυλακή και συνοδεία».

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν ότι οι κάλυκες από την συμπλοκή στη Νέα Ερυθραία και τους πυροβολισμούς στο σπίτι του παρουσιαστή προέρχονται από το ίδιο Καλάσνικοφ, ενώ γενετικό υλικό του 48χρόνου εντοπίστηκε στοn σάκο όπου φυλασσόταν το όπλο.

Απομονωμένος στη ΓΑΔΑ

Ο παρουσιαστής μέχρι το Σάββατο που θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή κρατείται μόνος του στη γυναικεία πτέρυγα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.

Έχει επαφή μόνο με τους δικηγόρους του, ενώ αρνήθηκε να φάει καθώς κάνει ειδική διατροφή για λόγους υγείας.

Το ντροπιαστικό ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ

Ένα σημείωμα της διεύθυνσης προστασίας επίσημων κι ευπαθών στόχων αποκάλυψε το MEGA, στο οποίο περιλαμβάνονται αναφορές των αστυνομικών που συνόδευαν τον παρουσιαστή για ένα διάστημα επτά μηνών (Σεπτέμβριο του 2020 – Μάρτιος του 2021).

Σε αυτό αναφέρονται 10 περιστατικά που πλήττουν το κύρος της αστυνομίας.:

Διαπληκτισμός με υπάλληλο καταστήματος εστίασης

Διαπληκτισμός σε ζαχαροπλαστείο

Ζήτησε από αστυνομικό να φρουρήσει το κανάλι που εργάζεται

Ζήτησε από αστυνομικό να επιπλήξει συνεργάτιδα του

Ζήτησε από αστυνομικό να κάνει τον οδηγό του

Απαίτησε από αστυνομικό να κατέβει από το υπηρεσιακό αυτοκίνητο

Διαπληκτίστηκε με αστυνομικό της τροχαίας

Ζήτησε από τους αστυνομικούς να οδηγήσουν το αυτοκίνητο του