Μήνυμα όλο νόημα από τη Λίνα Σακκά: «Εμείς οι μανάδες αγοριών έχουμε χρέος να…»
Ελλάδα

Μήνυμα όλο νόημα από τη Λίνα Σακκά: «Εμείς οι μανάδες αγοριών έχουμε χρέος να…»

Μήνυμα όλο νόημα από τη Λίνα Σακκά: «Εμείς οι μανάδες αγοριών έχουμε χρέος να…»

Το δικό της μήνυμα για το ελληνικό #metoo στέλνει η Λίνα Σακκά και τάσσεται κατά της βίας και κάθε μορφής κακοποίησης.

Η γνωστή ηθοποιός ακολουθώντας το παράδειγμα της Κλέλιας Ρένεση με το μήνυμα που έστειλε κατά της κακοποίησης, δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram μια φωτογραφία αγκαλιά με τον γιο της -όταν ήταν μωρό- και έστειλε με τη σειρά της ένα ηχηρό μήνυμα.

«Αυτό το αγόρι είναι ο γιος μου, τον μαθαίνω να σέβεται τον συνάνθρωπο, είτε είναι άντρας, είτε γυναίκα, είτε είναι ο έξυπνος της τάξης είτε ο “τελευταίος “, να σέβεται βαθιά και να κατανοεί τη διαφορετικότητα, σε όλα τα επίπεδα, να συνυπάρχει αρμονικά αλλά και να υπερασπίζεται το δικαίωμα του να είναι ο εαυτός του και να απολαμβάνει τη ζωή του, να μην αφήνει κανέναν να τον θεωρεί τρωτό και έρμαιο των ορέξεων του, να μοιράζεται αγάπη, να βρει συνοδοιπόρους στα όνειρά του, να χαίρεται και να υπερασπίζεται τα δικαιώματά του, χωρίς να επεμβαίνει στην ελευθερία έκφρασης των γύρω του!

Αν αδικηθεί να βρει το θάρρος να υπερασπιστεί τον εαυτό του, να βγει δυνατά να εκφραστεί. Να τιμά το ταίρι που θα επιλέξει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του! Εμείς οι μανάδες αγοριών έχουμε χρέος να διδάξουμε τον σεβασμό, τον θαυμασμό, την εκτίμηση, την αποδοχή και την συγχώρεση στους μελλοντικούς συζύγους, φίλους, επαγγελματίες, μαστόρους και επιστήμονες καλλιτέχνες, και μη», έγραψε χαρακτηριστικά η Λίνα Σακκά.

Και συμπλήρωσε: «Αγορομάνες αναλάβετε δράση για ένα καλύτερο αύριο. Κοριτσομάνες επίσης».