«Μουσικό Κουτί»: Αυλαία με συγκίνηση για Νίκο Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη
Νέα

«Μουσικό Κουτί»: Αυλαία με συγκίνηση για Νίκο Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη

«Μουσικό Κουτί»: Αυλαία με συγκίνηση για Νίκο Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη

Η αναφορά στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και το φινάλε της εκπομπής

Αυλαία έριξε το «Μουσικό Κουτί» στην ΕΡΤ1 με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη να μιλούν για τη συνεργασία που είχαν, τις όμορφες στιγμές στην εκπομπή, αλλά και τις πιο συγκινητικές στιγμές της πορείας τους.

«Αισθάνομαι πολύ τυχερή που βρεθήκαμε όλοι μαζί και μάθαμε πολλά πράγματα για το ελληνικό τραγούδι. Είχες πει από την αρχή ότι θα είναι ένα σχολείο. Ήταν μια εμπειρία πολύτιμη για εμένα», είπε χαρακτηριστικά η Ρένα Μόρφη.

«Η πρώτη σπίθα ήταν μια πρόταση που ήρθε από την ΕΡΤ. Μου είπαν ότι θέλουν μια μουσική εκπομπή που θα ήθελαν να είναι εκπομπή αρχείου. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι μετά βίας πάω ως καλεσμένος στην τηλεόραση, θα κάνω εκπομπή;. Η δεύτερη αντίδραση ήταν ότι τόσα χρόνια παραπονιέσαι πως δεν υπάρχει μια εκπομπή που να θες να πας με την καρδιά σου και τώρα που σου δίνεται η ευκαιρία να την κάνεις, δεν θες. Οπότε άρχισα να σκέφτομαι πώς θα κάνω μια εκπομπή που θα νιώθω σαν να είμαι σπίτι μου και προέκυψε αυτή η ιδέα», ανέφερε με τη σειρά του ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

https://streamable.com/wt8mcg

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η στιγμή που ο Νίκος Πορτοκάλογλου αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Ο Λαυρέντης ήταν η τελευταία μου συνεργασία. Η τελευταία από μια σειρά συνεργασιών που με σημάδεψαν. Ήταν από αυτές που με σημάδεψαν πιο βαθιά και λόγω του τέλους. Του σοκαριστικού και αναπάντεχου. Στον Λαυρέντη βρήκα έναν χαμένο αδελφό. Είχαμε παράλληλες πορείες, γεννημένοι στον Βόλο, ξεκινήσαμε ταυτόχρονα με συγκροτήματα, διαλύθηκαν ταυτόχρονα τα συγκροτήματά μας και ξεκινήσαμε σόλο καριέρα. Λέγαμε συχνά να συνεργαστούμε και τελικά αυτό έγινε το 2018. Ήταν μια από τις πιο ανθρώπινες, ζεστές, ξεκαρδίστηκες συναυλίες. Παίξαμε την τελευταία συναυλία στον Βόλο και την παραμονή της συναυλίας στο Ηρώδειο μας αποχαιρέτησε».

https://streamable.com/w2ereu

Τέλος, η εκπομπή έκλεισε με τραγούδι και ευχαριστίες. «Ελάτε μπροστά να κλέισουμε σαν να είναι η τελευταία μας συναυλία για φέτος τουλάχιστον», είπε ο Νίκος Πορτοκάλογλου αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί και του χρόνου το μουσικό project.

https://streamable.com/ld4g7r