Νένα Μεντή για MeToo: «Για κάποιους ξέρω αλλά δεν θέλω να μιλήσω πριν γίνουν τα δικαστήρια»
Νέα

Νένα Μεντή για MeToo: «Για κάποιους ξέρω αλλά δεν θέλω να μιλήσω πριν γίνουν τα δικαστήρια»

Νένα Μεντή για MeToo: «Για κάποιους ξέρω αλλά δεν θέλω να μιλήσω πριν γίνουν τα δικαστήρια»

Η ηθοποιός μίλησε για την αγάπη της στα χαρτιά και τη ζωή της με τον σύντροφό της

Για τη ζωή της πριν και μετά τη γέννηση του γιου της, την αγάπη της στη χαρτοπαιξία, από την οποία και ζούσε οικονομικά, αλλά και τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου μίλησε η Νένα Μεντή στη Ναταλία Γερμανού.

«Δεν υπάρχει μυστικό για μια επιτυχημένη καριέρα. Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε πολλά πράγματα. Για εμένα το πρώτο πράγμα, που είναι και το μυστικό μου, είναι να αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Εκεί βρίσκεται η ισορροπία. Πρέπει να γουστάρεις», δήλωσε στο «Καλύτερα δε γίνεται» η ηθοποιός και αναφέρθηκε στην πορεία της στο θέατρο:

«Επέμεινα πολύ γιατί ήμουν δύσκολο παιδί όταν βγήκα στο θέατρο. Ήμουν και λίγο απόλυτη, ήμουν από σπίτι με αρχές και παιδεία, να αγαπώ τις τέχνες πριν αποφασίσω τι θα γίνω. Όταν βγήκα στο θέατρο τα βρήκα μπαστούνια. Δεν μου ταίριαζε γιατί ήμουν του δίκαιου, της αξιοκρατίας, του αισθήματος, της αλήθειας. Προσγειώθηκα, έκανα την ξυνή στην αρχή, που δεν είμαι, παρά του ότι μου έχει βγει το όνομα. Ο χώρος είναι πολύ περίεργος, έχει ανταγωνισμό και είναι απαξιωμένος επαγγελματικά, ψωμολυσσάει».

Για τη σχέση της με την Άννα Παναγιωτοπούλου και τη Μίνα Αδαμάκη από τις «Τρεις Χάριτες»: «Με ακολουθεί ακόμα η σειρά. Με την Άννα κάναμε πιο πολύ παρέα και δουλέψαμε μαζί πολύ. Εδώ και κάποια χρόνια έχουμε χαθεί τελείως, χωρίς να έχουμε τσακωθεί. Δεν ήμασταν ποτέ φίλες, γενικά δεν είχα φίλες από το θέατρο. Κάνω κάποιες σκέψεις για τον λόγο, αλλά επειδή είναι άθλιες και μίζερες τις πετάω. Κι εγώ ευθύνομαι, παράτησα και το θέατρο 4-5 χρόνια γιατί δεν άντεχα, είμαι λίγο μουρλέγκο».

Για τη σχέση της με τη χαρτοπαιξία: «Ήμουν λίγο αλητεία πριν κάνω παιζί. Έπαιζα χαρτί. Ήμουν τύπου Παπαγιαννοπούλου αλλά όχι αφελής. Ζούσα και οικονομικά από αυτό. Είχα ορθολογισμό. Έκανα παιδί οπότε δεν μπορούσα να παίζω χαρτιά και ξαναβγήκα στο θέατρο. Ήμουν καλή, δεν το λέω με έπαρση, οπότε με έπαιρναν».

Για το τι είδους μητέρα είναι: «Στο θέμα της αγάπης είμαι φουλ, αυτό είναι το όπλο μου. Από την άλλη δεν είμαι αυστηρή, ούτε από πάνω, αφήνω απόλυτη ελευθερία για οτιδήποτε».

Για τον σύντροφό της και το γεγονός ότι μένουν σε ξεχωριστά σπίτια: «Συνέπεσε να έχουμε τα ίδια θέλω. Ο άντρας μου, με τον οποίο δεν έχω παντρευτεί και παίζει κι αυτό ρόλο στην αντισυμβατική σχέση, ήθελε κι εκείνος να το κάνουμε. Είμαστε πιο αγαπημένοι πεθαίνεις. Έτυχε όμως. Με τον πρώτο μου άντρα που έφυγε πολύ νέος, στα 34 του, δεν θα μπορούσα να έχω τέτοια σχέση, έτυχε να γνωρίσω έναν άνθρωπο νεότερό μου και που είχε τα δικά μου μυαλά. Οι άνθρωποι θέλουν τον χρόνο τους. Δεν θέλω να τρώει ο ένας στην μάπα τον άλλον».

Όσον αφορά στο εγγόνι της: «Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο. Τα πηδάς τα παιδιά και πας στα εγγόνια. Θέλω να ζήσω για το παιδί πια και ο άντρας μου το ίδιο».

Σχετικάμε τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, απάντησε: «Δεν έχω μιλήσει και ούτε θα μιλήσω. Όχι γιατί δεν έχω γνώμη και στάση και πίκρα μεγάλη, θα πω ότι άβυσσός η ψυχή του ανθρώπου. Τίποτα άλλο. Κάποιοι είναι άνθρωποι που τους γνωρίζω, με κάποιους έχω δουλέψει, για κάποιους ξέρω και για άλλους όχι. Όμως αυτό που κάθεται μέσα στον άνθρωπο, την ψυχή, το μυαλό, τις ανάγκες, τον έρωτα, το απαγορευμένο, τις ενοχές, την εξουσία, την καταχρηστική εξουσία, δεν κάνω την αθώα, όλα τα γνωρίζω, από αυτά που ακούγονται, χωρίς να τα έχω βιώσει, έχω γνώμη και για συγκεκριμένους ανθρώπους, αλλά δεν θέλω να μιλήσω πριν γίνουν τα δικαστήρια. Δεν αμφισβητώ κάτι, είναι και κρίμα, μια ζωή έχουμε να ζήσουμε και δεν ξέρουμε και πότε θα τελειώσει. Ας κρατηθούμε λίγο».