Neymar: Τέλος η συνεργασία του με τη Nike – Υπάλληλός της τον κατήγγειλε για σεξουαλική επίθεση
Κόσμος

Neymar: Τέλος η συνεργασία του με τη Nike – Υπάλληλός της τον κατήγγειλε για σεξουαλική επίθεση

Neymar: Τέλος η συνεργασία του με τη Nike – Υπάλληλός της τον κατήγγειλε για σεξουαλική επίθεση

Η υπάλληλος τον κατηγόρησε μεταξύ άλλων ότι προσπάθησε να την εξαναγκάσει να συνευρεθεί μαζί του

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση της διακοπής της συνεργασίας του Neymar και της Nike, κυρίως για τον λόγο που ο αμερικανικός κολοσσός αθλητικών ειδών αποφάσισε να βάλει τέλος σε αυτή.

Η δημοφιλής εταιρεία, ανακοίνωσε ότι διακόπτει κάθε συνεργασία με τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, μετά από την καταγγελία που έγινε από υπάλληλό της για σεξουαλική παρενόχληση.

Συγκεκριμένα, η Hilary Krein, νομικός σύμβουλος της εταιρείας, τόνισε ότι «η Nike έληξε τη συνεργασία με τον αθλητή επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί στην έρευνα, μετά τις αξιόπιστες κατηγορίες για κακοποίηση μιας υπαλλήλου. Θα ήταν απρεπές εκ μέρους μας να κατηγορήσει κάποιον χωρίς να έχει στοιχεία».

Η εργαζόμενη της Nike, η οποία προχώρησε στην καταγγελία δύο χρόνια μετά το περιστατικό, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Neymar, προσπάθησε να την εξαναγκάσει να του κάνει στοματικό έρωτα και να συνευρεθεί μαζί του σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Η αφορμή για να κάνει γνωστή τη δυσάρεστη εμπειρία, ήταν ένα συνέδριο που διοργάνωσε η Nike και αφορούσε τις συνθήκες εργασίας και την καταπολέμηση των διακρίσεων. Όταν αποκάλυψε το συγκεκριμένο γεγονός, ζήτησε να μην δοθεί δημοσιότητα στο θέμα, ωστόσο μετά από έναν χρόνο συμφώνησε στο να ξεκινήσουν έρευνες προς το πρόσωπο του ποδοσφαιριστή.

Ο Neymar από την πλευρά του διαψεύδει το γεγονός και αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις Αρχές, με τους εκπροσώπους του να δηλώνουν: «Ο Νεϊμάρ θα υπερασπιστεί τον εαυτό του κόντρα στις αβάσιμες αυτές επιθέσεις σε περίπτωση που η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα».