Νίκος Κοκλώνης (για την αποχώρηση από Open):  «Έδωσα το χίλια τα εκατό μου, μέχρι που κάποια στιγμή εισέπραξα αχαριστία και ένιωσα αδικημένος»
Νέα

Νίκος Κοκλώνης (για την αποχώρηση από Open): «Έδωσα το χίλια τα εκατό μου, μέχρι που κάποια στιγμή εισέπραξα αχαριστία και ένιωσα αδικημένος»

Νίκος Κοκλώνης (για την αποχώρηση από Open):  «Έδωσα το χίλια τα εκατό μου, μέχρι που κάποια στιγμή εισέπραξα αχαριστία και ένιωσα αδικημένος»

Όσα είπε στο περιοδικό ΟΚ!

Στο περιοδικό ΟΚ! και τη Σόνια Καζόνι μίλησε ο Νίκος Κοκλώνης και αποκάλυψε γιατί αποχώρησε από το Open.

Ύστερα από τρεις τηλεοπτικές σεζόν στενής συνεργασίας με το Οpen, αυτός ο κύκλος συνεργασίας έκλεισε.

Εγώ με τους συνεργάτες μου δένομαι. Πιστεύω πολύ στην ομάδα. Το Open για μένα ήταν η ομάδα μου. Δεν κοίταξα ποτέ το προσωπικό μου επαγγελματικό συμφέρον, αλλά τη συνολική επιτυχία. Το Open για μένα ήταν ένα στοίχημα. Ήταν ένα «παιδί» το οποίο ήθελα να δω να μεγαλώνει σωστά. Έδωσα το χίλια τα εκατό μου, μέχρι που κάποια στιγμή εισέπραξα αχαριστία και ένιωσα αδικημένος. Εκεί πάγωσα. Με ένα συγκεκριμένο στέλεχος του Open, και δεν αναφέρομαι ούτε στην ιδιοκτησία ούτε στη διοίκηση, είχα φοβερές κόντρες, μια συνεχή αντίδραση άνευ λόγου. Αφού, λοιπόν, ανακοίνωσα στην ιδιοκτησία τα προβλήματά μου, αποφάσισα να κλείσει αυτός ο κύκλος. Εγώ πιστεύω στη συνεργασία, πιστεύω στον κοινό στόχο, πιστεύω στο όνειρο, πιστεύω στην ομάδα, δεν έχω πρόβλημα να δουλέψω 24 ώρες τη μέρα, δεν έχω πρόβλημα να στηρίξω τα πάντα, αρκεί κάποιος να μη με αδικήσει. Στο Open ένιωσα πως αδικήθηκα με την αντιμετώπιση που δέχτηκα και αποφάσισα να αποχωρήσω. Με ψυχραιμία και βάζοντας πρώτα τη λογική.

Γι’ αυτό θέλω να πω ότι το Open επίσης μου έδωσε ευκαιρίες, με την έννοια πως με βοήθησε να εξελιχθώ ως παρουσιαστής στο κομμάτι των σόου και με τη σειρά μου βοήθησα πολύ κι εγώ σε πολλά διαδικαστικά και παραγωγικά θέματα και χτύπησα πολλά καμπανάκια όταν άρχισαν να εμφανίζονται δυσεπίλυτα προβλήματα. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, είχα δίκιο σε αυτά που έλεγα τότε. Παρ’ όλα αυτά, εργάζονται πολλοί αγαπημένοι φίλοι εκεί και για όλους τους συνεργάτες εύχομαι κάθε επιτυχία. Άλλωστε έτσι είναι οι δουλειές. Ίσως στο μέλλον, κάπως, κάπου, κάποτε, ξανασυναντηθούν οι δρόμοι μας. Αυτή τη στιγμή συνεργάζομαι με τα περισσότερα κανάλια κι αυτό για μένα, ως εταιρεία παραγωγής, επιχειρηματικά είναι καλύτερο.

Μου κάνει εντύπωση ένας επιχειρηματίας του δικού σου βεληνεκούς να εμπλέκεται και συναισθηματικά με τις συνεργασίες του…

Όταν κινούμουν σε άλλους επιχειρηματικούς κλάδους, λειτουργούσα με πιο ψυχρή επιχειρηματική λογική, όμως τη συνεργασία μου με το Open δεν την είδα σαν μπίζνες, αλλά σαν μια ομαδική προσπάθεια με ένα μεγάλο challenge. Στα media, άλλωστε, εμπλέκονται πολλοί άνθρωποι, πολλές προσωπικότητες και ο τρόπος που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους γεννά άλλα συναισθήματα. Ο στόχος μου ήταν να δημιουργήσουμε στο κομμάτι της ψυχαγωγίας ένα φρέσκο και ανταγωνιστικό προϊόν που θα βρισκόταν στην πρώτη τριάδα της τηλεθέασης, ξεπερνώντας το γεγονός πως δεν είχαμε ένα μεγάλο μπάτζετ. Ήταν ένα όραμα.

Με την ιδιοκτησία του Open είχες και μια πιο προσωπική σχέση, που προηγούνταν της ύπαρξης του σταθμού. Η λήξη της συνεργασίας τη διατάραξε;

Ναι, ήταν αναμενόμενο πως το ένα θα συμπαρέσυρε το άλλο γιατί ένιωσα βαθιά αδικημένος. Ήταν δική μου απόφαση να ολοκληρωθεί αυτή η συνεργασία και δεν σου κρύβω πως για να περάσω αυτή τη γραμμή το σκέφτηκαπ ολλές φορές. Γιατί στην αρχή έλεγα πως όλες οι «οικογένειες» μπορεί κάποια στιγμή να τσακωθούν μεταξύ τους αλλά πάντα τα ξαναβρίσκουν. Έβλεπα το O pen σαν οικογένεια. Αυτό που με πληγώνει είναι πως ανταγωνιστικά κανάλια αναγνώρισαν όλη αυτή την προσπάθεια που έκανα και τη συνεισφορά μου στην επιτυχία προγραμμάτων, ενώ το δικό μου το «σπίτι» δεν το αναγνώρισε κι αυτό με πόνεσε διπλά. Κάθε τέλος, όμως, φέρνει νέα ξεκινήματα. Θέλω να πω ένα «ευχαριστώ» μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη και τον τρόπο που με αγκάλιασε η ιδιοκτησία του Mega και ο πρόεδρός του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και στη συνέχεια στη διοίκηση του Alpha. Άνθρωποι που όχι μόνο πίστεψαν εμένα και την ομάδα μου στην Barking Well, αλλά πίστεψαν και το όνειρό μου. Θυμάμαι ότι βγαίνοντας από την πρώτη μας επαγγελματική συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη θαύμασα το πόσο μπροστά είναι, πόσο καλά γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες για καθετί που συμβαίνει στο κανάλι του, πόσο πολύ ασχολείται με όλα και με πόσο μεγάλο πάθος και ενδιαφέρον το κάνει. Βρήκα έναν άνθρωπο που πιστεύει στις ομάδες. Στη συνέχεια και ο Alpha, τα διοικητικά του στελέχη, πίστεψαν σε μένα και ως παρουσιαστή και ως παραγωγό και ξεκίνησε μια πολύ σημαντική συνεργασία, που φέτος διευρύνθηκε. Η τηλεοπτική σεζόν ξεκίνησε με συνεργασίες με ομάδες επαγγελματιών που εκτιμώ απεριόριστα.