Ο Jeff Bezos στο Διάστημα – «Η Γη ξεφορτώθηκε για λίγο τον πλουσιότερο άνθρωπό της»
Viral

Ο Jeff Bezos στο Διάστημα – «Η Γη ξεφορτώθηκε για λίγο τον πλουσιότερο άνθρωπό της»

Ο Jeff Bezos στο Διάστημα – «Η Γη ξεφορτώθηκε για λίγο τον πλουσιότερο άνθρωπό της»

Με αυτόν τον τίτλο υποδέχτηκε την είδηση ότι ο Jeff Bezos, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, ταξίδεψε στην πρώτη επανδρωμένη πτήση της εταιρείας του Blue Origin, το περιοδικό New York Magazine.

Και δεν ήταν το μόνο που τρόλαρε τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Amazon.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη New York Magazine (@nymag)

Ταξίδι στο Διάστημα με τον αδελφό του

Το διαστημόπλοιο New Shepard απογειώθηκε από τη διαστημική βάση της εταιρείας στην έρημο του Τέξας, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τη μικρή πόλη Βαν Χορν, στις 08.11 τοπική ώρα (16.11 ώρα Ελλάδας), με καθυστέρηση λίγων λεπτών από το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Στο πλευρό του Bezos σε αυτήν την ιστορική, πλήρως αυτόνομη, υποτροχιακή πτήση βρίσκονταν ο αδελφός του Mark, η πρωτοπόρος της αεροπορίας Ουάλι Φανκ, ηλικίας 82 ετών και ο πρώτος επί πληρωμή πελάτης της Blue Origin, ένας Ολλανδός ηλικίας 18 ετών, ο Όλιβερ Ντέιμεν, οι οποίοι έγιναν αντίστοιχα η γηραιότερη αστροναύτισσα και ο νεότερος αστροναύτης στην ιστορία.

Το New Shepard επιτάχυνε προς το διάστημα σε ταχύτητες που ξεπέρασαν τα 3 Mach με τη βοήθεια ενός κινητήρα που λειτουργούσε με υγροποιημένο υδρογόνο και οξυγόνο, χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η κάψουλα στη συνέχεια διαχωρίστηκε και οι αστροναύτες πέρασαν λίγα λεπτά σε ύψος 107 χιλιομέτρων, πέραν της γραμμής Κάρμαν, του διεθνώς αναγνωρισμένου ορίου μεταξύ της γήινης ατμόσφαιρας και του διαστήματος.

Εκεί, μπόρεσαν να θαυμάσουν την καμπυλότητα του μπλε πλανήτη και το μαύρο φόντο του υπόλοιπου σύμπαντος, από τα μεγάλα παράθυρα, που καταλαμβάνουν το ένα τρίτο της επιφάνειας της καμπίνας.

«Είναι όλα μαύρα εδώ», είπε η Φανκ, σύμφωνα με τη ροή του ήχου που ερχόταν από την κάψουλα.

Έπειτα από πτήση 10 λεπτών και 20 δευτερολέπτων, η κάψουλα προσγειώθηκε με ασφάλεια στην έρημο.

Μόλις αποβιβάστηκαν, τους τέσσερις επιβάτες, που ήταν όλοι σε καλή κατάσταση, υποδέχθηκαν με επευφημίες ομάδες της Blue Origin.

Ο Bezos εξήλθε του διαστημικού οχήματος φορώντας ένα καουμπόικο καπέλο.

Bezos όπως λέμε… Dr Evil!

Το τρολάρισμα δεν έλειψε στα social media και αφορούσε κυρίως το σχήμα του διαστημικού οχήματος του Bezos.

Πολλοί θυμήθηκαν τον Dr Evil, τον «κακό» της ταινίας Austin Powers, κάποιοι τον ΕΤ και οι πιο ευφάνταστοι είδαν έναν… δονητή στο πύραυλο που έστειλε τον δισεκατομμυριούχο σε τροχιά!

https://twitter.com/FosheeFoSho/status/1417527728669138944

https://twitter.com/NerdySport/status/1417512021352931331

Δισεκατομμυριούχοι σε… τροχιά!

Η αποστολή του Bezos πραγματοποιήθηκε ανήμερα της 52ης επετείου των πρώτων βημάτων των Νιλ Άρμστρονγκ και Μπαζ Όλντριν στη Σελήνη.

Στις 11 Ιουλίου, ο ιδρυτής της Virgin Galactic, Richard Branson, πέρασε επίσης τα όρια της ατμόσφαιρας και προηγήθηκε επομένως χρονικά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Amazon σε αυτή τη μάχη των δισεκατομμυριούχων.

Ωστόσο, ο Βρετανός μεγιστάνας έφθασε σε ύψος 86 χιλιομέτρων με το σκάφος Virgin Galactic.

Έτοιμος όμως είναι και ο Elon Musk και η εταιρεία του SpaceX, να δώσουν το «παρών» στη μάχη του διαστήματος τον Σεπτέμβριο με μια τροχιακή αποστολή με τον πύραυλο Crew Dragon.