Οργισμένα μηνύματα από τον καλλιτεχνικό χώρο μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη
Ελλάδα

Οργισμένα μηνύματα από τον καλλιτεχνικό χώρο μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Οργισμένα μηνύματα από τον καλλιτεχνικό χώρο μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Οι αντιδράσεις μετά τη βία που ασκήθηκε από τους αστυνομικούς σε πολίτες

Έντονη ήταν η αντίδραση του καλλιτεχνικού χώρου και όχι μόνο μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και πολίτες στον πλατεία της Νέας Σμύρνης. Μετά την αναίτια χρήση βίας από την αστυνομία, τα συγκεκριμένα περιστατικά που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες, μπήκαν στο στόχαστρο της Εισαγγελίας, που διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ωστόσο, τα video που είδαν το φως της δημοσιότητας έκαναν σχεδόν αμέσως τον γύρο του διαδικτύου και προκάλεσαν οργισμένα μηνύματα από τον καλλιτεχνικό χώρο. Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο Τάσος Ιορδανίδης, η Τζένη Διαγούπη, η Κλέλια Ρένεση, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και πολλοί ακόμη καταδικάζουν τα περιστατικά βίας και μιλούν με σκληρά λόγια για τη στάση της Πολιτείας απέναντι σε αυτά.

«Χωρίς λόγο. Γιατί τέτοια βαρβαρότητα; Τι έγινε πατριώτες; Ξύλο στη Νέα Σμύρνη; Απόγευμα στην πλατεία με οικογένειες και μικρά παιδιά; Απαράδεχτες εικόνες που θυμίζουν μαύρες εποχές. Θλίψη και απογοήτευση. Ποιος είναι άραγε ο τόσος σοβαρός λόγος που μπορεί να δικαιολογεί τέτοιες αντιδράσεις. ΠΟΝΑΩ. Εικόνα που παραπέμπει στο I can not breathe της Αμερικής. Η αστυνομία επιβάλλεται εκτός από την ΕΔΕ, να λάβει σοβαρά υπόψιν της ότι δεν μπορεί να κατεβάζει στον δρόμο καταστολείς με ψυχολογικά προβλήματα, γιατί οι εικόνες αυτό δείχνουν. Η κοινωνία μας είναι βαθιά πληγωμένη, οι γειτονιές είναι ρημαγμένες και τέτοιες πρακτικές δυναμιτίζουν το μέλλον της χώρας. Ας το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους οι κυβερνώντες», ανέφερε στο μήνυμά του ο Γιώργος Νταλάρας.

Ένα ειρωνικό «Μπράβο» από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλοσ την  αστυνομία για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Λίγο νωρίτερα, η Τζένη Διαγούπη ανέβασε το video με τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη γράφοντας: «Σε όλους μπορεί να συμβεί να πάμε να κάτσουμε στο παγκάκι σε ένα σκαλοπάτι για λίγο, ενώ περπατάμε, γιατί κουραστήκαμε ή να ξεχάσουμε την ταυτότητα στο σπίτι ή να βγάλουμε τη μάσκα γιατί μας έπιασε η αναπνοή και γιατί θέλουμε να πιούμε νερό. Πώς γίναμε έτσι; Φόβος και Πανικός». Το μήνυμά της μάλιστα αναδημοσίευσε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και πολλοί ακόμη.

Ο γνωστός ηθοποιός ανέβασε μάλιστα και ένα σκίτσο στο Instagram Story του που δημοσίευσε και ο Γιώργος Γαλίτης.

Ο Τάσος Ιορδανίδης με τη σειρά του έγραψε στο Facebook: «Η μαύρη χθεσινή Νέα Σμύρνη υποδεικνύει ότι έχουμε ξεφύγει από τα όρια της καραντίνας και έχουμε περάσει πλέον στην καταστολή».

Η μαύρη χθεσινή Νέα Σμύρνη υποδεικνύει ότι έχουμε ξεφύγει από τα όρια της καραντίνας και έχουμε περάσει,πλέον,στα…

Δημοσιεύτηκε από Tasos Iordanidis στις Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

«Το να δέρνεις ακάλυπτα σε κοινή θέα το 2021, που όλοι κρατάνε από ένα κινητό, εκτός από φασίστα σε κάνει και παντελώς ηλίθιο», έγραψε ο Κωστής Μαραβέγιας.

Οργισμένο και το μήνυμα της Χριστίνας Χειλά Φαμέλη:

«Μπορεί η κυβέρνηση να μην έχει εμβολιάσει ούτε το 10% του πληθυσμού, αλλά τουλάχιστον έχει δείρει πάνω από το 50%», γράφει η Κλέλια Ρένεση.

Τέλος, κόλαφος ήταν και το μήνυμα του Δημήτρη Μοθωναίου…