Πάνος Καλίδης: «Ξαφνικά ένιωθα αδυναμία, δεν μπορούσα να περπατήσω 30 μέτρα»
Reality TV

Πάνος Καλίδης: «Ξαφνικά ένιωθα αδυναμία, δεν μπορούσα να περπατήσω 30 μέτρα»

Πάνος Καλίδης: «Ξαφνικά ένιωθα αδυναμία, δεν μπορούσα να περπατήσω 30 μέτρα»

Οι κρίσεις πανικού, το πρόβλημα υγείας και ο λόγος που τον οδήγησε στην οικειοθελή αποχώρηση

Για τις κρίσεις πανικού στο Survivor, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και το πρόβλημα υγείας που έχει μετά τη επιστροφή από τον Άγιο Δομίνικο μίλησε ο Πάνος Καλίδης σε συνέντευξή του στο περιοδικό You. Ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρθηκε στην οικειοθελή του αποχώρηση, αλλά και στην κίνηση του Κώστα Παπαδόπουλου που τον ενόχλησε.

«Σίγουρα το χρηματικό έπαθλο που κερδίζουν οι παίκτες είναι το βασικό κίνητρο, αλλιώς δεν θα άφηνα τόσο εύκολα την οικογένειά μου για 3 μήνες για να πάω στον Άγιο Δομίνικο. Ήταν πιο δύσκολο να πω εγώ “ναι” απ’ ότι ένας άλλος χωρίς υποχρεώσεις. Ήθελα να συμμετέχω για να με γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος, πίστευα ότι αυτό θα βοηθούσε την εικόνα μου. Μίλησα με τη γυναίκα μου και τους συνεργάτες μου για τα οφέλη της συμμετοχής μου και συμφωνήσαμε όλοι ότι θα ήταν τεράστια. Το χρηματικό έπαθλο ερχόταν σε δεύτερη μοίρα για εμένα», ανέφερε αρχικά ο Πάνος Καλίδης.

Και συνέχισε: «Προχθές είδα τον Κώστα Παπαδόπουλο να φτιάχνει μια τουαλέτα στη σκηνή που φτιάξαμε με τα χέρια μας εγώ, ο Αλέξης Παππάς και ο Μιχάλης Αρναούτης και τρελάθηκα. Στην ίδια σκηνή που εμείς το προηγούμενο βράδυ κλαίγαμε και ψάχναμε να καλυφθούμε από τη βροχή πήγε ο τυπάκος και έφτιαξε τουαλέτα, κάνοντας πλάκα. Αυτό με πείραξε».

Για την επιβίωση στο Survivor είπε: «Σκεφτόμουν από τις πρώτες μέρες ότι δεν θα μπορούσα να συνεχίσω, μια κοπέλα δήλωσε οικειοθελή αποχώρηση από τη δεύτερη κιόλας μέρα. Ήμουν κι εγώ πολύ κοντά και οι συμπαίκτες μου το έβλεπαν».

Για Τριαντάφυλλο και το περιστατικό που συνέβη όταν δεν του έδωσαν να φάει, ανέφερε: «Ήταν λάθος. Η έλλειψη φαγητού, ύπνου σε κάνουν να μην έχεις δυνάμεις και να σκέφτεσαι σωστά, γίνεσαι πιο ανταγωνιστικός. Ένας λόγος που δήλωσα αποχώρηση ήταν γιατί άρχισα να σκέφτομαι με αυτόν τον τρόπο, άρχισε να κυριαρχεί μέσα μου το συναίσθημα της επιβίωσης και όχι της λογικής».

Και εξήγησε: «Είχε ξεκινήσει να μην με ακούει η λογική μου, με καθοδηγούσε πλέον ο αγώνας για επιβίωση και το συναίσθημα της πείνας, της εξάντλησης από την αϋπνία και το γεγονός ότι ήμουν λερωμένος συνέχεια. Άρχισαν όλα αυτά να επιδρούν πάνω μου. Δεν είχε η λογική τον πρώτο λόγο, σίγουρα θα μάλωνα με πολλούς συμπαίκτες μου, είχα φθάσει σε σημείο να χάνω και να βρίζω, σκέφτηκα “Είμαι καλά; Τι κάνω;”».

Αναφερόμενος στις κρίσεις πανικού είπε: «Μια κρίση πανικού την περνούν όλοι οι παίκτες μέσα. Δεν είναι εύκολες οι συνθήκες. Τις δικές μου τις πέρασα μόνος μου. Τις εκμυστηρεύτηκα στους συμπαίκτες μου που είχαν κι εκείνοι δικά τους θέματα. Δεν μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος σε αυτό. Πρέπει να βοηθήσεις εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου».

Ενώ, συγκλονιστική ήταν η στιγμή που κατάλαβε πως τον προδίδουν οι δυνάμεις του: «Ξαφνικά ένιωθα αδυναμία, δεν μπορούσα να περπατήσω 30 μέτρα, ούτε να σηκωθώ και να πάω για την ανάγκη μου, γιατί ήμουν εξαντλημένος. Έβλεπα μόνο ότι είχε φύγει το “σωσίβιο” από την κοιλιά μου».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει μετά την επιστροφή στην Ελλάδα: «Δεν έχω προσαρμοστεί ακόμη 100%. Βέβαια, είχα ήδη πρόβλημα με το στομάχι μου, αλλά μετά το παιχνίδι έχω έντονη παλινδρόμηση, ίσως επειδή αδυνάτισα απότομα, επειδή από την πείνα καταβρόχθιζα πολλά έπαθλα φαγητού βιαστικά».