Πάνος Μουζουράκης: «Στα 14 μου ένας μπάρμπας από το καφενείο με έβαλε στο αμάξι και με πήγε στο δάσος»
Νέα

Πάνος Μουζουράκης: «Στα 14 μου ένας μπάρμπας από το καφενείο με έβαλε στο αμάξι και με πήγε στο δάσος»

Πάνος Μουζουράκης: «Στα 14 μου ένας μπάρμπας από το καφενείο με έβαλε στο αμάξι και με πήγε στο δάσος»

Ο τραγουδιστής μίλησε για την εμπειρία που τον στιγμάτισε και την οικογένειά του

Σε ηλικία 8 ετών, η ζωή του Πάνου Μουζουράκη άλλαξε εξ ολοκλήρου, καθώς από τη συνήθεια του σπιτιού σε μια πόλη κοντά στη Ζυρίχη, βρέθηκε σε ένα διαμέρισμα στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης, μη ξέροντας ποια ομάδα να υποστηρίξει και έχοντας για φίλους τα δυο του αδέρφια.  Στα 14 του είχε μια κακή εμπειρία, την οποία μέχρι τα 23 δεν είχε εξομολογηθεί πουθενά.

«Προσπαθώ να μεταδίδω χαρά και αισιοδοξία» δήλωσε ο Πάνος Μουζουράκης στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» κα συνέχισε αναφορικά με τα παιδικά του χρόνια, τα οποία ξεκίνησαν στην Ελβετία και στα 8 του ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα. Έμενε στην Τούμπα και ήταν ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο και Άρης στο μπάσκετ. «Όταν ήρθαμε στην Ελλάδα νόμιζα ότι ήμασταν πλούσιοι και μου έκαναν πλάκα οι γονείς μου γι αυτό μέναμε σε αυτό το μικρό διαμέρισμα. Έφυγα 8 χρονών και οι φίλοι που μου είχαν μείνει ήταν τα αδέλφια μου. Ήμασταν μετανάστες και ερχόμασταν κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα».

Η μητέρα του η κ. Ελένη και ο αδερφός του Μανώλης εμφανίστηκαν στην οθόνη και μίλησαν για τον Πάνο.

«Έκλαιγε πολύ. Λιποθυμούσε από τα νεύρα του», είπε η μητέρα του, «Ήταν ένα δώρο που μου έκαναν οι γονείς μου», δήλωσε ο αδερφός του και παρουσίασε μια ιστορία από τα παλιά όταν ο Πάνος του είχε χαλάσει ένα 45αρι δισκάκι κι εκείνος προσπάθησε να τον πετύχει με αυτό. «Αυτό που του λέω είναι να μην καβαλήσει το καλάμι», πρόσθεσε η μητέρα του.

https://streamable.com/1yy71m

Το σημάδι από τον πατέρα του

Πριν χάσει τον μπαμπά του, οι δυο τους είχαν κάνει μια συμφωνία.

«Το μισό τραγούδι για τον μπαμπά μου το έγραψα στο αεροδρόμιο επιστρέφοντας από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα, όταν με πήραν τηλέφωνο για να γυρίσω να τον βρω. Το άλλο μισό το έγραψα στο νοσοκομείο στον διάδρομο. Αυτά τα πράγματα είναι πυρηνικά. Ήταν ο μπαμπάς μου που το έγραψε και σε εκείνον το έχω αφιερώσει», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στο σημάδι:

«Είχαμε συμφωνήσει ότι όποιος φύγει πρώτος θα δώσουμε ένα σημάδι στον άλλον αν υπάρχει κάτι μετά. Τη μέρα που με πήρε ο αδερφός μου στις 7 το πρωί και που είπε ότι έφυγε ο μπαμπάς, καθόμουν στο κρεβάτι και σκεφτόμουν. Πίσω μου κοιμόταν η Μαρία και νιώθω ξαφνικά ένα χάδι στην πλάτη. Νόμιζα ότι είχε ξυπνήσει αλλά γύρισα και κοίταξα και εκείνη κοιμόταν. Ήταν τόσο αληθινό το άγγιγμα για να γυρίσω. Απλά χαμογέλασα…».

https://streamable.com/ok8tlj

«Με στιγμάτισε μια εμπειρία στα 14 μου»

Ο Πάνος Μουζουράκης σε ερώτηση για τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας απάντησε με στίχους από τα τραγούδια του. «Φοβάμαι πάρα πολύ να σηκώσω το δάχτυλό μου και να αρχίσω να δείχνω. Όταν σηκώσεις ένα δάχτυλο, τα άλλα τρία δείχνουν εσένα. Έχω περάσει κι εγώ από παρόμοια φάση. Είναι πολύς ο κόσμος που έχει ζήσει κάτι τέτοιο, όχι μόνο στον χώρο του θεάματος. Μιλάμε για τον θείο, μιλάμε για τον οικογενειακό φίλο, για τον μπάρμπα στο καφενείο που με έβαλε σε ένα αμάξι και με πήγε σε ένα δάσος. Με στιγμάτισε αυτή η εμπειρία στα 14 και μέχρι τα 23 δεν την είχα πει ούτε στη μάνα μου. Να βγούμε να μιλήσουμε και να σταματήσει αυτή η κακιά συνήθεια. Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι συμβαίνει μόνο στον χώρο του θεάτρου».

https://streamable.com/jf812j