Πασχάλης: Οι ιστορίες πίσω από τα τραγούδια του
Ελλάδα

Πασχάλης: Οι ιστορίες πίσω από τα τραγούδια του

Πασχάλης: Οι ιστορίες πίσω από τα τραγούδια του

Στην καραντίνα έγραψε και νέο τραγούδι

Ο γνωστός τραγουδιστής, Πασχάλης, μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο 4» και αναφέρθηκε σε άγνωστες ιστορίες πίσω από μεγάλες επιτυχίες του.

Για το τραγούδι «Ο τρόπος», είπε:

«Όταν κυκλοφόρησε το 1966, έβαλε τα θεμέλια της ελληνικής ποπ μουσικής».

Για το τραγούδι «Το σχολείο», σχολίασε:

«Είναι ένα αμερικάνικο, καουμπόικο τραγούδι, το οποίο έγραψα εγώ τους στίχους. Το γράψαμε στο ιστορικό στούντιο της Columbia. Είχαμε τελειώσει την ηχογράφηση τα ξημερώματα και ζητήσαμε από έναν μπάρμαν να μας βγάλει μια φωτογραφία αναμνηστική… όταν εμφανίσαμε το φιλμ αυτός μας είχε τραβήξει από τη μέση και κάτω… Έτσι δεν έχουμε ως Olympians καμία φωτογραφία από τα ιστορικά αυτά τραγούδια».

Για το τραγούδι «Περήφανοι όλοι»

«Είχα σαν έμπνευση μια φωτογραφία των παππούδων μου που ήταν Μακεδονομάχοι».

Για τα τραγούδια «Το μπαράκι» και το «Παραδώσου λοιπόν»

«Ήταν μια δύσκολη εποχή για μένα η δεκαετία του 80. Αναζητούσα μια καινούργια καλλιτεχνική και μουσική έκφραση για να πάω παραπέρα την καριέρα μου. Ψάχνοντας να βρω καινούργια τραγούδια βρέθηκα στην Αυστραλία και εκεί συνάντησα τον Ντέμη Ρούσσο. Ζήτησα από τον συνθέτη του να μου δώσει τραγούδια. Μου έστειλε μια κασέτα και εγώ έγραψα τους στίχους από αυτά τα δύο τραγούδια».

Έγραψε και ένα τραγούδι την περίοδο της καραντίνας του κορονοϊού. Το τραγούδι το έγραψε με παρότρυνση της συζύγου του Αλίκης. Έστειλε τους στίχους στην κόρη του που μένει στη Γαλλία η οποία το «έντυσε» με μουσική. Το τραγούδι είναι «’Η εσύ ή εγώ».