Πάτρα: «Πιθανό η λευχαιμία της Μαλένας να προκλήθηκε από ουσία»
Κοινωνία

Πάτρα: «Πιθανό η λευχαιμία της Μαλένας να προκλήθηκε από ουσία»

Πάτρα: «Πιθανό η λευχαιμία της Μαλένας να προκλήθηκε από ουσία»

Νέα τροπή για τον θάνατο της 3χρονης

Νέα τροπή παίρνει ο θάνατος της Μαλένας, στην υπόθεση της Πάτρας, αφού δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η λευχαιμία από την οποία έπασχε να προκλήθηκε μέσω τοξικής ουσίας.

Τι λέει για αυτό το ενδεχόμενο ιατροδικαστής.

Το τρεισήμισι ετών κοριτσάκι είχε διαγνωσθεί με λευχαιμία και είχε νοσηλευτεί σε Ογκολογική Μονάδα πριν καταλήξει.

Οι θεράποντες γιατροί του παιδιού είχαν ξαφνιαστεί με τον ξαφνικό χαμό της, καθώς η κλινική εικόνα της Μαλένας ήταν πολύ καλή και οι εξετάσεις της δεν προμήνυαν ότι θα καταλήξει.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η ιατροδικαστής, Ουρανία Δημακοπούλου στην εκπομπή Live News, οι θάνατοι της Μαλένας και της Τζωρτζίνας εμφανίζουν κάποια κοινά σημεία τονίζοντας πως και τα δύο παιδιά εμφάνιζαν μία κλινική εικόνα που οι γιατροί θεωρούσαν πως θα είχε καλή έκβαση, ωστόσο κατέληγαν.

Ερωτηθείσα αν μπορεί να προκληθεί μία μορφή καρκίνου με την παρατεταμένη χορήγηση κεταμίνης, η ιατροδικαστής υπογράμμισε πως θα πρέπει να διερευνηθεί και η πιθανότητα χορήγησης κάποια ουσίας που θα μπορούσε να δράσει ως τοξίνη, δηλαδή ως δηλητήριο στον οργανισμό και να προκαλέσει τη λευχαιμία.

Σημειώνεται ότι πληροφορίες αναφέρουν πως ίχνη ύποπτης ουσίας φέρεται να έχουν εντοπιστεί και στις τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για χημική ουσία η οποία δεν είχε καταγραφεί στις πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις που είχαν γίνει μετά τον θάνατο του παιδιού. Αυτό σημαίνει πως η ουσία αυτή δεν ήταν ανάμεσα στα φάρμακα που έπαιρνε το κοριτσάκι, το οποίο είχε διαγνωστεί με λευχαιμία.