Πάτρα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτό είναι το κελί που μένει στις φυλακές Κορυδαλλού
Νέα

Πάτρα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτό είναι το κελί που μένει στις φυλακές Κορυδαλλού

Πάτρα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτό είναι το κελί που μένει στις φυλακές Κορυδαλλού

Φωτογραφίες από το κελί της κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία της 9ρονης κόρης της

Απομονωμένη από τις άλλες κρατούμενες είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς μένει σε μονόκλινο κελί, χωρίς να έχει επαφές με κανέναν, ενώ προαυλίζεται μόνη της, για να αποφευχθεί τυχόν λιντσάρισμα ή επεισόδιο που θα βάλει σε κίνδυνο τη σωματική της ακεραιότητα.

Η 33χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, έκλεισε μία εβδομάδα στη φυλακή και έχει δει τους δικηγόρους της, αλλά και τη μητέρα, την αδερφή και τον πατριό της, οι οποίοι μάλιστα, εκτός από ρούχα, της πήγαν μερικά χρήματα αλλά και μια τηλεόραση για να απασχολείται, όπως και κάνει τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Το 24ωρό της είναι πλέον αυστηρά καθορισμένο, όπως αναφέρει το protothema. Εχει δικαίωμα προαυλισμού δύο φορές την ημέρα, όταν οι άλλες συγκρατούμενές της έχουν ήδη επιστρέψει στα κελιά τους. Η ίδια προτιμά τον χρόνο αυτό να τον περνά στο καρτοτηλέφωνο που βρίσκεται ακριβώς έξω από τον θάλαμό της μιλώντας για ώρες με την αδερφή, τη μητέρα της και τους δύο δικηγόρους της.

Ετσι, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», επέλεξαν ένα από τα δύο κελιά χωρίς αριθμό που βρίσκονται στη Γυναικεία Πτέρυγα στον 1ο όροφο, απέναντι από τα κελιά που φιλοξενούσαν μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» και της 17Ν. Αλλαξαν το στρώμα προκειμένου να μην παίρνει φωτιά, απομάκρυναν τα σεντόνια για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή της, ενώ, αντί για μεγάλες πετσέτες, της έδωσαν κάποια μικρά πετσετάκια. Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν της επέτρεψαν να έχει στο κελί σπίρτα ή αναπτήρα προκειμένου να ανάβει τα τσιγάρα της. Οι λόγοι, προφανείς… Οπως αποτυπώνεται στα καρέ του «ΘΕΜΑτος», το κρεβάτι είναι πακτωμένο, αντικατέστησαν το κλασικό στρώμα με ένα ειδικό που δεν παίρνει φωτιά και για να σκεπάζεται υπάρχει μια χοντρή κουβέρτα.

Οι ζωγραφιές στον τοίχο προϋπήρχαν και δεν τις δημιούργησε η Πισπιρίγκου, ούτε η ίδια έκανε το κολάζ με τις σελίδες των περιοδικών. Η μοναδική παρέμβαση ήταν και αυτή για την οποία έκανε επίμονα συζήτηση με τη διεύθυνση των Φυλακών, η τοποθέτηση της τηλεόρασης προκειμένου να παρακολουθεί καθημερινά τα επεισόδια από το σίριαλ της ζοφερής ζωής της. Μανιώδης καπνίστρια, ζητούσε φωτιά από τον υπάλληλο των φυλακών που ήταν επιφορτισμένος με τη διακριτική επιτήρησή της, κάθε φορά που ήθελε να ανάψει ένα τσιγάρο, ενώ ενδεικτικό του πόσο βέβαιη ήταν ότι δεν θα προφυλακιζόταν θεωρείται το γεγονός ότι δεν πήρε μαζί της σαμπουάν και σαπούνι για την προσωπική της υγιεινή. Ωστόσο, μετά τον εγκλεισμό της ζήτησε και της έφεραν τα απαραίτητα, ενώ, όπως φαίνεται, το μονόκλινο κελί χωρίς αριθμό διαθέτει ατομικό ντους.