Παύλος Μαρινάκης: «Διαγνώστηκα με τη νόσο του Crohn, ένα σοβαρό αυτοάνοσο. Ρώτησα αν θα πεθάνω»
Πρωινές εκπομπές

Παύλος Μαρινάκης: «Διαγνώστηκα με τη νόσο του Crohn, ένα σοβαρό αυτοάνοσο. Ρώτησα αν θα πεθάνω»

Παύλος Μαρινάκης: «Διαγνώστηκα με τη νόσο του Crohn, ένα σοβαρό αυτοάνοσο. Ρώτησα αν θα πεθάνω»

Η πολιτική και το μπάσκετ

Για τη νόσο που αντιμετωπίζει και τον τρόπο που του άλλαξε τη ζωή, την ενασχόλησή του με την πολιτική, αλλά και το αγαπημένο του μπάσκετ, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» ο Παύλος Μαρινάκης.

Ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, αναφέρθηκε στην εμποστοσύνη που του έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και για την «αμφισβήτηση» παλαιότερων στελεχών λόγω ηλικίας.

«Αυτό που με έκανε έντονα πολιτικοποιημένο είναι η καταπίεση που είχαμε υποστεί όσοι δεν ήμασταν Αριστεροί στα ελληνικά πανεπιστήμια. Την περίοδο του 2006-2007 χάθηκαν εξάμηνα από τις καταλήψεις, αυτό με έκανε να καταλάβω ότι όταν είσαι απών δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα. Αν δεν είσαι παρών να δώσεις τη μάχη, είτε την κερδίσεις είτε τη χάσεις, δεν μπορείς να διαμαρτυρηθείς για το τι έκανε κάποιος άλλος», είπε αρχικά ο Παύλος Μαρινάκης.

Για την γνωριμία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την επιρροή του πρωθυπουργού στον ίδιο, τόνισε πως, «ήμουν τυχερός γιατί βρέθηκα στον δρόμο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το να κάνει κάποιος γραμματέα στο κόμμα του κάποιον 33 ετών, αφού αυτή την ηλικία είχα όταν εκλέχθηκα, για τα ελληνικά δεδομένα είναι επανάσταση».

Το bullying λόγω ηλικίας

«Δεν μου ασκήθηκε bullying στην πολιτική λόγω του νεαρού της ηλικίας μου, στον στενό κύκλο όμως ένιωσα την αμφισβήτηση ότι δηλαδή θα έρθει ο πιτσιρικάς να μας πει τι να κάνουμε. Μπορείς να κάνεις φίλους στην πολιτική, είναι μία καθημερινότητα, μοιράζεσαι πολλές ώρες με συνεργάτες, με φίλους και δένεσαι μαζί τους», αποκάλυψε.

«Πολιτικοί μου αντίπαλοι μου έχουν πει “μην δείξεις ότι με συμπαθείς, γιατί θα μου κάνεις κακό”»

Ποια είναι η σχέση του με στελέχη – πολιτικούς αντιπάλους του

Ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε πως, «Θα έβγαινα με όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για ένα φαγητό, ειδικά με τους νεότερους, δεν θέλω να πω, γιατί όταν βρισκόμαστε σε πάνελ έχει τύχει να μου πουν “μην δείξεις ότι με συμπαθείς, γιατί θα μου κάνεις κακό”.

Η νόσος του Crohn

«Διαγνώστηκα με την όσο του Crohn, ένα σοβαρό αυτοάνοσο στο έντερο, σίγουρα σοκαρίστηκα και έκανα την κλασική ερώτηση εάν θα πεθάνω. Μετά την διάγνωση της νόσου, πολλά πράγματα μέσα μου έγιναν διαφορετικά προς το καλό», αποκάλυψε ο Παύλος Μαρινάκης.

Για την αγάπη του για το μπάσκετ αλλά και για την αγάπη του για την σύζυγό του σημείωσε πως, «όταν σταμάτησα το μπάσκετ άλλαξε όλη μου η ζωή, πίστευα ότι θα φτάσω πολύ ψηλά αλλά το ένα χειρουργείο έφερε την επόμενη επιπλοκή και ήταν αδύνατον να ακολουθήσω επαγγελματική καριέρα. Δεν μπορώ να βρω άνθρωπο που να έχω μεγαλύτερη ταύτιση απόψεων και προτεραιοτήτων από ότι με την γυναίκα μου. Αν και οι δικηγόροι είναι δύσκολοι στην συνύπαρξη, δεν θα έλεγα ότι εγώ και η γυναίκα μου είμαστε μία χαρακτηριστική περίπτωση δικηγόρων στην καθημερινότητα».