Πέθανε η Γκέλυ Μαυροπούλου – Θλίψη στον θεατρικό κόσμο
Ελλάδα

Πέθανε η Γκέλυ Μαυροπούλου – Θλίψη στον θεατρικό κόσμο

Πέθανε η Γκέλυ Μαυροπούλου – Θλίψη στον θεατρικό κόσμο

Δύσκολη η σημερινή μέρα για τον καλλιτεχνικό κόσμο καθώς λίγο μετά την είδηση ότι «έφυγε» ο Τόλης Βοσκόπουλος, ένα άλλο θλιβερό νέο έγινε γνωστό.

Μια μεγάλη κυρία του θεάτρου, του κινηματογράφου αλλά και της της τηλεόρασης, η Γκέλυ Μαυροπούλου πέθανε σήμερα μετά από νοσηλεία και έχοντας παλέψει με χρόνια νόσο.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η Γκέλυ Μαυροπούλου υπήρξε γόνος σπουδαίας οικογένειας ηθοποιών αφού μητέρα της ήταν η αείμνηστη Μαρίκα Κρεβατά και πατέρας της ο Άγγελος Μαυρόπουλος, δύο εξαιρετικά δημοφιλείς καλλιτέχνες.

Η ίδια υπήρξε σύζυγος του Στέφανου Στρατηγού, του πλέον αγαπητού «κακού» του ελληνικού κινηματογράφου.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1953 με την ταινία «Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται» του Γιώργου Λαζαρίδη και ακολούθησαν πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε περισσότερες από 40 ακόμη ταινίες που καλύπτουν όλα τα είδη του ελληνικού κινηματογράφου της περιόδου 1950-1980, όπως «Η ωραία των Αθηνών», του Νίκου Τσιφόρου, 1954, «Η θεία από το Σικάγο» του Αλέκου Σακελλάριου, 1957 « Ο Φανούρης και το σόι του» του Δημήτρη Ιωαννόπουλου, 1957, «Ευτυχώς τρελάθηκα» του Κώστα Ανδρίτσου, 1961 κ.ά.

Δείτε τη χαρακτηριστική σκηνή από τη «Θεία από το Σικάγο» με την αξέχαστη Γκέλυ Μαυροπούλου να παντρεύεται ως πρωτότοκη χάρη στο θαυματουργό κανάτι της αείμνηστης Γεωργίας Βασιλειάδου.