Πηνελόπη Πλάκα: «Από τα μαθήματα που πήρα στη ζωή μου ήταν ότι δεν μου κάνει να είμαι με ανθρώπους του χώρου»
Ελλάδα

Πηνελόπη Πλάκα: «Από τα μαθήματα που πήρα στη ζωή μου ήταν ότι δεν μου κάνει να είμαι με ανθρώπους του χώρου»

Πηνελόπη Πλάκα: «Από τα μαθήματα που πήρα στη ζωή μου ήταν ότι δεν μου κάνει να είμαι με ανθρώπους του χώρου»

Όσα είπε για την απώλεια της γιαγιά της, το #metoo αλλά και την αστρολογία

Η πρωταγωνίστρια του «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», Πηνελόπη Πλάκα, ήταν καλεσμένη στο «Στούντιο 4» και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος της θύμισε ένα ραντεβού που είχαν δώσει στο Πεδίον του Άρεως. «Μία ώρα περάσαμε στο πάρκο, μέχρι τα προσωπικά μας είπαμε» της είπε προσπαθώντας να της το θυμίσει. «Αχ, ντρέπομαι».

«Είμαι παιδί που ταλαιπωριέμαι. Μου αρέσει το δράμα στις σχέσεις. Δεν θα το ήθελα ξανά στη ζωή μου και δεν θα ήθελα να μου ξανασυμβεί. Είχα την ανάγκη να είμαι το κακό παιδί. Έκανα πολλή ψυχοθεραπεία, λείανα τις γωνίες μου, δούλεψα πολλά πράγματα για τον εαυτό μου. Η απώλεια αγαπημένου μου ανθρώπου ήταν το κομβικό σημείο, σοκαρίστηκα τόσο πολύ. Με τον θάνατο είχα από μικρή μια σύνδεση ότι τον φοβόμουν επειδή ζούσα μέσα στο σπίτι με άρρωστο άνθρωπο. Έχασα τη γιαγιά μου που με μεγάλωσε.

Και τι δεν ανακάλυψα! Δεν αγαπούσα τόσο πολύ τον εαυτό μου. Με προσπάθεια κάνω πιο εύκολη τη ζωή μου.

Εκτός από τα επαγγελματικά μου που έχω απίστευτο θάρρος, θράσος, στην υπόλοιπη ζωή μου βλέπω μόνο τα αρνητικά» είπε ενώ λίγο παρακάτω δήλωσε ότι πέρασε 6 μήνες μέσα στο σπίτι μετά την απώλεια της γιαγιάς της.

Όπως εξήγησε οι καλλιτεχνικές προτάσεις που είχε μέχρι σήμερα είναι συμπτώσεις. «Κάθε Χριστούγεννα γράφω στον εαυτό μου ένα γράμμα με το τι θέλω. Ας πούμε για τον “Πλάτανο” είχα γράψει ότι θέλω ένα σίριαλ, να παίρνω τόσα λεφτά γιατί είναι σημαντικό και ήρθε. Στα προσωπικά δεν βγαίνουν τόσο».

«Έχω σχέση εδώ και 4 χρόνια και είμαστε μαζί γιατί έχω προσπαθήσει πάρα πολύ αλλά και ο σύντροφός μου, ο Θοδωρής. Το θέμα είναι να έχεις μία σχέση και να αλληλοσυμπληρώνεσαι. Είναι η μεγαλύτερη σχέση που είχα» είπε και διευκρίνισε ότι δεν παντρεύεται.

«Γνωριστήκαμε από κοινούς φίλους. Είναι επιχειρηματίας. Ευτυχώς που κάνει άλλη δουλειά γιατί με κρατάει στη γη. Με γειώνει. Το θέλω αυτό. Έχω και την κρόνια επιστροφή μου φέτος που σου δείχνει αν αυτά τα μαθήματα που ήταν να πάρεις τα πήρες. Είμαι Σκορπιός. Από τα μαθήματα που πήρα στη ζωή μου ήταν ότι δεν μου κάνει να είμαι με ανθρώπους του χώρου. Έχω την ανάγκη να με γειώνουν γιατί δεν είμαι κι εγώ στα καλά μου. Ο σύντροφός μου είναι έξω από τον χώρο» είπε.

«Δεν έχω πολλούς φίλους από τον επαγγελματικό μου χώρο» είπε ακόμα.

«Δεν μου αρέσει τόσο πολύ η Αθήνα, θα ήθελα να γυρίσω πίσω στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι εύκολο. Θα το γράψω στο γράμμα όμως. Θα ήθελα κάπως κάποτε να γυρίσω» είπε και ο Θανάσης τη ρώτησε τι θα γίνει με τον σύντροφό της αν της τύχει να γυρίσει στη συμπρωτεύουσα.

«Δεν ξέρω, θα το σκεφτώ» είπε.

Μιλώντας για το ελληνικό #metoo είπε ότι «έχω νιώσει ενόχληση αλλά είπα ευχαριστώ και έφυγα. Μου είχε πει ότι η Μέριλιν Μονρόε θα έκανε τα πάντα για να γίνει ηθοποιός και είπα ότι εγώ δεν θέλω. Ήταν οντισιόν. Κράτησε 2 λεπτά» είπε.

«Όλοι είχαμε ακούσει κάτι αλλά από το να ακούσεις κάτι μικρό μέχρι την καταγγελία και να κάνεις εικόνα, αυτό σε σοκάρει. Σοκαρίστηκα με όλους το ίδιο, ότι γίνεται δίπλα μου, ότι θα μπορούσε να συμβεί σε μένα» είπε ακόμα.

https://streamable.com/k6emzx