Πηνελόπη Πλάκα – Θοδωρής Φραντζέσκος: Το κλίμα στο «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» μετά τις καταγγελίες και ο έρωτας στα χρόνια της καραντίνας
Ελλάδα

Πηνελόπη Πλάκα – Θοδωρής Φραντζέσκος: Το κλίμα στο «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» μετά τις καταγγελίες και ο έρωτας στα χρόνια της καραντίνας

Πηνελόπη Πλάκα – Θοδωρής Φραντζέσκος: Το κλίμα στο «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» μετά τις καταγγελίες και ο έρωτας στα χρόνια της καραντίνας

Το ζευγάρι του αγαπημένου σήριαλ της ΕΡΤ1 στο OK! που κυκλοφορεί με «ΤΑ ΝΕΑ σαββατοκύριακο»

Σε μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές της κρατικής τηλεόρασης πρωταγωνιστούν η Πηνελόπη Πλάκα και ο Θοδωρής Φραντζέσκος, ή αλλιώς η «Κατερίνα» και «Παναγής», το ζευγάρι στο «Χαιρέτα μου τον πλάτανο», το οποίο φωτογραφήθηκε στο OK! που κυκλοφορεί με «ΤΑ ΝΕΑ σαββατοκύριακο» και μιλούν για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο, την αλλαγή το ηθοποιού μετά τα όσα προέκυψαν, το κλίμα στα γυρίσματα αλλά και τον έρωτα στα χρόνια της πανδημίας.

Έχετε υποστεί παρενόχληση ή οποιαδήποτε μορφής βία στον χώρο εργασίας σας;

Θοδωρής: Όχι, δεν έχω υποστεί βία στο θέατρο ή σε γύρισμα.

Πηνελόπη: Νομίζω πως οι περισσότερες γυναίκες πήγαν να υποστούν ή έχουν υποστεί κάποιου είδους παρενόχληση. Όχι μόνο στο θέατρο, αλλά στη ζωή γενικά. Το θέμα είναι βαθιά κοινωνικό. Και πρέπει οι ρίζες του κακού να βρεθούν και να κοπούν.

Το σίριαλ που παίζετε Χαιρέτα μου τον πλάτανο βρέθηκε τον τελευταίο καιρό στο επίκεντρο των εξελίξεων. Κάποιος ηθοποιός έφυγε, κάποιος άλλος ήρθε. Πώς ήταν το κλίμα εκείνες τις μέρες;

Θοδωρής: Βρισκόμαστε σε μια δουλειά πολύ απαιτητική σε όλα τα επίπεδα. Προσωπικά προσπαθώ να δίνω το 100% της ενέργειάς μου, αφήνοντας τις οποίες δυσκολίες εκτός.

Πηνελόπη: Είμαστε όλοι επαγγελματίες. Είχαμε να διαχειριστούμε έναν ζωντανό οργανισμό, την ίδια μας τη δουλειά, το γύρισμά μας που ναι καθημερινό και απαιτητικό. Το όποιο συναίσθημα του καθενός το αφήσαμε εκτός δουλειάς.

Νιώσατε έκπληξη;

Πηνελόπη: Έκπληξη; Διαρκώς εκπλήσσομαι. Από την ίδια μας την κοινωνία. Από πού να το πιάσω… Trafficking, εμπορία οργάνων, απαγωγές παιδιών, σεξουαλικές κακοποιήσεις, ενδοοικογενειακή βία, ψυχολογική, σωματική; Χάνω τα λόγια μου. Η βία είναι καταδικαστέα από όποιον κι αν προέρχεται.

Θοδωρής: Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις, άλλοτε θετικές και άλλοτε αρνητικές. Προσπαθώ να κρατάω μόνο τα θετικά.

Με ποιον άνθρωπο περνάτε τις μέρες της καραντίνας;

Θοδωρής: Με ελάχιστα αγαπημένα μου πρόσωπα και με μεγάλη προσοχή.

Πηνελόπη: Έχω επιλέξει δύο ανθρώπους που τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Είναι μετρημένες οι επαφές τους, όποτε περνάω χρόνο με αυτούς.

Πώς βιώνετε τον έρωτα εν μέσω πανδημίας;

Θοδωρής: Ο έρωτας είναι από τα πιο δυνατά συναισθήματα που μπορεί να βιώσει ο άνθρωπος. Είναι πηγή ζωής και έχει αποδειχτεί διαχρονικά ότι μπορεί να υπάρξει μέσα σε οποιαδήποτε συνθήκη.

Πηνελόπη: Ο έρωτας είναι έρωτας, είτε είμαστε σε καραντίνα είτε όχι. Για μένα δεν έχει αλλάξει κάτι σε προσωπικό επίπεδο. Έτσι όπως ήμουν πριν είμαι και τώρα.

Ποιος είναι ο πρώτος άνθρωπος που θέλετε να αγκαλιάσετε όταν τελειώσει η πανδημία;

Θοδωρής: Τη γιαγιά μου και τη μητέρα μου, οι οποίες βρίσκονται στη Σάμο και έχω πάρα πολύ καιρό να τις δω. Τους στέλνω τα φιλιά και την αγάπη μου.

Πηνελόπη: Τη μανούλα μου και όλη μου την οικογένεια. Πόσο μου έχει λείψει να ανέβω στη Θεσσαλονίκη, να κοιμηθώ στο δωμάτιό μου, να φάω το μαμαδίστικο φαγητό και να κάτσουμε όλοι μαζί… με πολλές, πολλές αγκαλιές.

Ποια ήταν η πρώτη αγκαλιά της ζωής σας που θυμάστε έντονα;

Θοδωρής: Από τις πρώτες αγκαλιές που μου έχουν μείνει είναι εκείνη η ομαδική αγκαλιά που κάναμε με τους γονείς μου όταν κοιμόμασταν
όλοι μαζί.

Πηνελόπη: Η πιο σημαντική αγκαλιά μου, που πια δεν μπορώ να την έχω είναι της γιαγιάς Πηνελόπης. Αυτά τα χέρια είχαν ένα άλλο άγγιγμα. Μεγάλωσα μαζί τους μέχρι τα 5-6 μου. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πόσο σημαντικοί άνθρωποι ήταν οι παππούδες μου για μένα. Δεν πειράζει όμως. Όπως είπαμε και πιο πριν, έχουμε όνειρα, κι εγώ τους βλέπω στα όνειρά μου.