Κόσμος

Pink: Η απίστευτη κίνηση αλληλεγγύης προς την «τιμωρημένη» ομάδα beach handball της Νορβηγίας

Pink: Η απίστευτη κίνηση αλληλεγγύης προς την «τιμωρημένη» ομάδα beach handball της Νορβηγίας

Μία εξωφρενική τιμωρία επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Beach Handball στην εθνική ομάδα γυναικών της Νορβηγίας επειδή επέλεξαν να φορέσουν σορτσάκια αντί για μπικίνι στον αγώνα τους με την Ισπανία.

Η Ομοσπονδία επέβαλε πρόστιμο 150 ευρώ σε καθεμία από τις 10 αθλήτριες για «ακατάλληλο ντύσιμο» ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Μάλιστα, σε κοινή ανακοίνωση με την Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος, η Ευρωπαϊκή δικαιολόγησε το πρόστιμο διότι όπως δήλωσαν οι ιθύνοντες «πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την προώθηση του αθλήματος και αυτό περιλαμβάνει την ιδανική παρουσίασή του και άρα το ντύσιμο των αθλητών».

Με άλλα λόγια, η ομοσπονδία του αθλήματος δηλώνει χωρίς περιστροφές ότι το beach handball βασίζει τη δημοφιλία του στα μαγιό που φορούν οι αθλήτριες παρά στο άθλημα αυτό καθεαυτό.

Οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες που ακόμα και η Pink, γνωστή για την ακτιβιστική της δράση υπέρ των γυναικών, με tweet της ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει το πρόστιμο της ομάδας.

«Είμαι πολύ περήφανη για τη νορβηγική ομάδα beach handball που διαμαρτυρήθηκε κόντρα στους πολύ σεξιστικούς κανόνες για τη “στολή” τους. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα πρέπει να δεχτεί πρόστιμο για σεξισμό. Μπράβο σας, κυρίες μου. Με χαρά θα πληρώσω το πρόστιμο για εσάς. Συνεχίστε έτσι» έγραψε.

Όσο για τις αθλήτριες, ευχαρίστησαν με ανάρτησή τους τον κόσμο δηλώνοντας πως ελπίζουν ότι όλο αυτό το κύμα αντίδρασης να βοηθήσει να αλλαχτεί αυτός ο «χαζός» κανόνας.

Exit mobile version