Πρωινή ζώνη: Πώς θα διαμορφωθεί την επόμενη σεζόν; Αυτοί που δεν μετακινούνται και τα… θολά σημεία
featured

Πρωινή ζώνη: Πώς θα διαμορφωθεί την επόμενη σεζόν; Αυτοί που δεν μετακινούνται και τα… θολά σημεία

Πρωινή ζώνη: Πώς θα διαμορφωθεί την επόμενη σεζόν; Αυτοί που δεν μετακινούνται και τα… θολά σημεία

To ρεπορτάζ του Γιώργου Μπέζα

Συσκέψεις, συμβόλαια επαναπροσδιορίζονται και συζητήσεις για την πρωινή ζώνη την επόμενη σεζόν πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στα επιτελεία των καναλιών.

Παρουσιαστές βρίσκονται υπ’ ατμόν και ετοιμάζουν την επόμενη κίνησή τους στον τηλεοπτικό στίβο για τη σεζόν που έρχεται.

Ας ξεκινήσουμε από τον ΑΝΤ1 όπου ο Γιώργος Παπαδάκης συνεχίζει και την επόμενη σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω των πολιτικών εξελίξεων- εκλογές εν όψει- ο παρουσιαστής θα βρίσκεται στο τιμόνι της εκπομπής και δεν θα έχει ρόλο παρουσιαστή όπως είχε γραφτεί. Σκυτάλη θα παίρνουν η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας εκτός μεγάλου απροόπτου και… τηλεοπτικού χωρισμού.

Όπως σας είχε γράψει το Ζnews, το ζευγάρι παίζει ψηλά στο τηλεοπτικό χρηματιστήριο το τελευταίο διάστημα και στην πρωινή ζώνη με αποτέλεσμα ο σταθμός να τους θέλει και τα επόμενα δύο χρόνια μαζί. Μετά το Πάσχα αναμένεται να πέσουν οι τελικές υπογραφές.

Στον Alpha η Σταματίνα Τσιμτσιλή συνεχίζει κανονικά και τα επόμενα χρόνια το πιθανότερο χωρίς αλλαγές μπροστά και πίσω από τις κάμερες αφού είναι μια ομάδα που έχει κερδίσει το πρωινό κοινό. Με τους τηλεθεατές να την ακολουθούν πιστά και σε αυτή τη νέα της τηλεοπτική στέγη, η Κατερίνα Καινούργιου θα συνεχίσει και του χρόνου στον Alpha να κάνει τα πρωινά μας… Super, όπως και ο τίτλος της εκπομπής της. Μένει να δούμε τι εκπλήξεις θα ετοιμάσει η παρουσιάστρια και η ομάδα της για τους τηλεθεατές την επόμενη σεζόν.

Στο Star το πρωινό δίδυμο του Breakfast@star, Ελίνα Παπίλα και Γιώργος Καρτέλιας, θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρωινή αρένα. Ωστόσο –όπως εδώ και πολύ καιρό σας είχαμε γράψει στο Ζnews–  τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Aφού πήρε το πράσινο φως κάτω από άκρα μυστικότητα ετοιμάζει αλλαγές και εκπλήξεις μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Αναμφισβήτητα η Ζήνα Κουτσελίνη είναι το δυνατό χαρτί της πρωινής ζώνης του Star αφού η εκπομπή της «Αλήθειες με την Ζήνα» καλπάζει στους πίνακες τηλεθεατές χαρίζοντας πρωτιές στο κανάλι. Έτσι όπως όλα δείχνουν η παρουσιάστρια θα συνεχίσει να βρίσκεται στο κανάλι και την επόμενη σεζόν παρόλο που οι συζητήσεις της με το κανάλι δεν έχουν ολοκληρωθεί ωστόσο και οι δύο πλευρές σύμφωνα με πληροφορίες θέλουν να συνεχίσει αυτή η συνεργασία.

Στο Mega, η πρωινή παρέα της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Μega» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη -παρόλο που γράφτηκε πως θα υπάρξουν αλλαγές ενώ δεν ισχύει- θα συνεχίσει καθημερινά να ενημερώνει το τηλεοπτικό κοινό και την επόμενη σεζόν αφού όπως φαίνεται και στα νούμερα τηλεθέασης το κοινό τους προτιμά. Χωρίς αλλαγές και η εκπομπή «Mega Καλημέρα», με την Ελεονώρα Μελέτη που σε αυτή την πρώτη χρονιά κέρδισε το στοίχημα και τους τηλεθεατές. Για τρίτη χρονιά συνεχίζει η Δανάη Μπάρκα με την εκπομπή «Πάμε Δανάη». Η παρουσιάστρια κατόρθωσε να κάνει την ανατροπή και με μια κεφάτη διαφορετική εκπομπή απέναντι από την επικαιρότητα χάρισε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης στο Μega το… καλό.

Στο Open όλα μοιάζουν με κινούμενη άμμο αφού τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης προβληματίζουν και μέρα με τη μέρα τα πράγματα αλλάζουν. Το πρωινό δίδυμο με τους Άκη Παυλόπουλο και την Ευλαμπία Ρέβη, κάποιοι πιστεύουν πως θέλει αλλαγές ωστόσο το ρεπορτάζ έχει πολύ παρασκήνιο. Μένει να δούμε αν τελικά το πρωινό δίδυμο στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» θα συνεχίσει ως έχει ή θα έχουμε αλλαγές και αποχωρήσεις που θα κάνουν θόρυβο. Το ρεπορτάζ ωστόσο συνεχίζεται όπως και η εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» με την Μπέττυ Μαγγίρα, που απέδειξε πως με υπομονή μπορείς να ανατρέψεις το κλίμα και από αουτσάιντερ να γίνεις φαβορί για έναν σταθμό που ξαναστήνεις από την αρχή. Έτσι όπως φαίνεται θα συνεχίζει και την επόμενη σεζόν χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε ακόμη αν η εκπομπή θα ξεκινά στις 11:00 και αν θα γίνουν κάποιες αλλαγές μπροστά από τις κάμερες. Να θυμίσουμε πως για την ίδια ώρα ακούγεται έντονα και η εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη που προς το παρόν δεν έχει κάνει την έκπληξη και κάποιοι πιστεύουν πως ίσως ταίριαζε στην πρωινή ζώνη.

Θόλο το τοπίο στον ΣΚΑΪ αφού τα σενάρια που μελετούν για το πώς θα διαμορφωθεί η πρωινή ζώνη τη επόμενη σεζόν μοιάζει με ρώσικη ρουλέτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής το σχέδιο του σταθμού είναι η πρωινή ζώνη να είναι ενημερωτική με ειδησεογραφικές εκπομπές μέχρι το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων με την Εύα Αντωνοπούλου. Στο κανάλι θεωρούν πως η επόμενη σεζόν που θα ξεκινήσει και μια έντονη προεκλογική περίοδος, θα πρέπει να έχουν αλλάξει γραμμή πλεύσης στο κομμάτι της ενημέρωσης και να αφήσουν την ψυχαγωγία στην απογευματινή ζώνη- εξ ου και οι διορθωτικές κινήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως εδώ και πολύ καιρό σας είχε γράψει ο Γιώργος Μπέζας.