Πρόβλεψη Λυκουρέζου για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά: «Δεν θα πείσουν το δικαστήριο…»
Κοινωνία

Πρόβλεψη Λυκουρέζου για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά: «Δεν θα πείσουν το δικαστήριο…»

Πρόβλεψη Λυκουρέζου για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά: «Δεν θα πείσουν το δικαστήριο…»

Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε για το έγκλημα που διέπραξε, κατά τη δική του ομολογία, ο 32χρονος πιλότος

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί το πρωί της Τρίτης ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο καθ’ ομολογίαν δράστης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, εκεί όπου η σύζυγός του Καρολάιν Κράουτς άφησε την τελευταία της πνοή, πνιγμένη πάνω στο κρεβάτι της.

Ο 32χρονος πιλότος, επί 37 ημέρες έπαιζε θέατρο με τις Αρχές, έχοντας στήσει σκηνικό ληστείας στο σπίτι του, για να μπορέσει να γλιτώσει και να συνεχίσει να ζει τη ζωή του, μαζί με το 11 μηνών μωρό του ζευγαριού.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα απολογηθεί την Τρίτη το πρωί και ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την υπόθεση.

«Το έγκλημα ήταν απρομελέτητο. Μαζί με την κουβέντα που είπε ο πιλότος ότι κόλλησε το μυαλό του, εμένα με παραπέμπουν στον “βρασμό”. Ο βρασμός ψυχικής ορμής προϋποθέτει μια αιφνιδιαστική και έντονη υπερδιέγερση που οδηγεί σε πλήρη διατάραξη της συνειδήσεων, κάτι που σημαίνει ότι καταλύεται η ήρεμη σκέψη. Εδώ έχουμε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Υποστηρίζεται ότι επειδή ομολόγησε ανατρέπεται το προμελετημένο. Αυτό είναι ένα έωλο επιχείρημα, γιατί αν ήταν πράγματι απρομελέτητο, δεν θα είχαμε αυτήν την κατασκευή όλου αυτού του ψευδούς οικοδομήματος με ψυχραιμία», τόνισε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Αυτό που μπορώ να προβλέψω είναι ότι η όλη υπερασπιστική επιχειρηματολογία του δεν θα μπορέσει να πείσει ένα δικαστήριο, για να τον αντιμετωπίσουν με επιεική τρόπο».

https://streamable.com/ycvl5i