Πύρρος Δήμας: «Επιστρέφω Ελλάδα και θα αναλάβω εγώ την εθνική ομάδα»
Κοινωνία

Πύρρος Δήμας: «Επιστρέφω Ελλάδα και θα αναλάβω εγώ την εθνική ομάδα»

Πύρρος Δήμας: «Επιστρέφω Ελλάδα και θα αναλάβω εγώ την εθνική ομάδα»

Ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών αποκάλυψε ότι από Σεπτέμβρη επιστρέφει στη χώρα μας και θα αναλάβει ρόλο στην ελληνική ομοσπονδία

Στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και για λογαριασμό της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών των ΗΠΑ βρίσκεται ο Πύρρος Δήμας, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει το συγκλονιστικό ξέσπασμα του Έλληνα αρσηβαρίστα, Θοδωρή Ιακωβίδη, ο οποίος δήλωσε ότι θέλει να σταματήσει από το άθλημα, καθώς δεν υπάρχει καμία στήριξη.

Ο Πύρρος Δήμας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσων του ΣΚΑΪ και πήρε το μέρος το αθλητή λέγοντας:  «Λέει αλήθειες ο αθλητής, η ομοσπονδία από το 2008 και μετά έχει δεχτεί όχι πόλεμο να μην το πω έτσι. Δεν αξίζει να της συμπεριφέρονται ετσι. Δεν έχω λόγια. Δυστυχώς το 2015 ήταν η μόνη ομοσπονδία που δέχτηκε 55% μείωση του προυπολογισμού, μέσα σε μια νύχτα. Για μια πενταετία δεν μίλαγε κανείς, μόνο εγώ μίλαγα και ήμουν και γραφικός».

Και πρόσθεσε: «Κάθε μερα μιλάω με τον Θοδωρή. Το παιδί πάει και δουλεύει για να μπορεί να ζήσει. Ο πατέρας του και η μάνα του τον στηρίζουν όσο μπορούν. Εμείς σαν ομοσπονδία του είχαμε βρει φυσιοθεραπευτή αλλά δεν τον βόλευε λόγω της δουλειάς του. Ο δικός του φυσιοθεραπευτής δεν του έπαιρνε λεφτα. Αυτά είναι τα αυτονόητα. Εμείς τα είχαμε όλα λυμένα».

«Η άρση βαρών δεν είχε την αντιμετώπιση που θα έπρεπε με τις διακρίσεις που έφερνε. Την τσάκισαν. Τώρα η ομοσπονδία με τον Αυγενάκη, που επιτέλους μπορούμε να μιλήσουμε με έναν υπουργό, γιατί για 5 χρόνια βλέπαμε κλειστές πόρτες. Τα παιδιά θέλουν στήριξη. Ο Θοδωρής εγκαταλείπει γιατί δεν βλέπουμε ανταπόκριση από πουθενά», τόνισε και αποκάλυψε:

«Εγώ θα έρθω πίσω και από Σεπτέμβρη θα είμαι στην ελληνική ομοσπονδία και στα παιδιά. Θα δουλεύω εκεί. Θέλω να στηρίξω τα παιδιά αυτά. Αυτός είναι ο σκοπός μου. Θα αναλάβω προπονητής, το έκανα και θα το κάνω».

https://streamable.com/wfq3et