Ράνια Τζίμα: «Αν κάποιος θα σου φερθεί χυδαία δεν έχει να κάνει με εσένα, αλλά με το αν ο άλλος είναι χυδαίος»
Ελλάδα

Ράνια Τζίμα: «Αν κάποιος θα σου φερθεί χυδαία δεν έχει να κάνει με εσένα, αλλά με το αν ο άλλος είναι χυδαίος»

Ράνια Τζίμα: «Αν κάποιος θα σου φερθεί χυδαία δεν έχει να κάνει με εσένα, αλλά με το αν ο άλλος είναι χυδαίος»

Τι αποκάλυψε στην Κάτια Ζυγούλη και τις «Ιστορίες μόδας»

Καλεσμένη στο έκτο και τελευταίο επεισόδιο της του τέταρτου κύκλου της εκπομπής «Ιστορίες μόδας» την ΕΡΤ1 ήταν σήμερα η δημοσιογράφος και anchorwoman, Ράνια Τζίμα και εξήγησε στην Κάτια Ζυγούλη πώς έχει φέρει το dress code του δελτίου ειδήσεων πιο κοντά στο προσωπικό της στιλ, ότι δύναμη είναι στην πραγματικότητα να έχει κάθε γυναίκα το θάρρος να είναι όπως ακριβώς θέλει, και μιλάει για τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι μπορούμε να είμαστε εξαιρετικές στη δουλειά μας ακόμα και πάνω σε δωδεκάποντες γόβες, χωρίς πλέον να ανησυχούμε για το αν θα μας πάρουν στα σοβαρά.

«Όταν μπήκα στη διαδικασία των ειδήσεων, επειδή ήθελα να το κάνω με τον δικό μου τρόπο αποφάσισα να ξεχάσω ό,τι ξέρω από παρουσιαστές και παρουσιάστριες ειδήσεων και να το φέρω στα μέτρα μου. Υπάρχουν νόρμες, αλλά εμένα θα με δεις πολλές φορές να φοράω πουκάμισο χωρίς σακάκι, ή σακάκι χωρίς μπλουζάκι από μέσα. Μου αρέσει πιο πολύ έτσι. Το έφερα στα μέτρα μου το dress code των ειδήσεων», ανέφερε αρχικά η Ράνια Τζίμα.

Και συνέχισε: «Κάποιες φορές παίζει ρόλο και η ψυχοσύνθεσή σου. Δεν είμαστε ηθοποιοί. Βουτάμε στο περιεχόμενο. Αν είναι μια μέρα δύσκολη και βαριά για τις ειδήσεις θα δυσκολευτώ να βάλω ένα φωτεινό κίτρινο. Δεν θα νιώθω κι εγώ μέσα μου καλά».

Μιλώντας για την εικόνα που θέλει να περάσει προς τα έξω είπε: «Πρέπει να σεβαστείς τον άλλον που σε βάζει στο σπίτι του. Πρέπει να είσαι καθαρός, διαυγής και κανονικός. Δεν πρέπει να είναι παράταιρο αυτό που παρουσιάζεις. Θα πρέπει να έχεις το θάρρος να είσαι έτσι όπως είσαι».

https://streamable.com/oq05ni

«Στο ελεύθερο ρεπορτάζ το ντύσιμο σου ορίζεται από τις εξωτερικές συνθήκες. Όταν πέρασα στα υπουργεία, επειδή ήταν ανδροκρατούμενος χώρος, εκεί έπιασα τον εαυτό μου σε ντύσιμο και συμπεριφορά να με πείθω ότι πρέπει να αφήσω στην άκρη τη θηλυκότητά μου. Όταν το έλυσα μέσα μου, σταμάτησε να με απασχολεί. Μπορείς να είσαι καλός στη δουλειά σου και πάνω σε 12ποντες γόβες», είπε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος».

Και συνέχισε: «Από μικρή κατάλαβα το αν κάποιος θα σου φερθεί χυδαία δεν έχει να κάνει με εσένα, αλλά με το αν ο άλλος είναι χυδαίος. Δεν πρέπει να το παίρνουμε οι γυναίκες σαν κάτι δικό μας».

https://streamable.com/jsyzrh

Τέλος, η Ράνια Τζίμα μίλησε για το dress code των γυναικών στην πολιτική σκηνή παγκοσμίως.

https://streamable.com/9hi11i