Ρούλα Κορομηλά: «Πονάει η ψυχή μου να ακούω όλα αυτά τα πράγματα. Νιώθω πόνο και οργή. Δεν θέλω να πιστέψω πως…»
Ελλάδα

Ρούλα Κορομηλά: «Πονάει η ψυχή μου να ακούω όλα αυτά τα πράγματα. Νιώθω πόνο και οργή. Δεν θέλω να πιστέψω πως…»

Ρούλα Κορομηλά: «Πονάει η ψυχή μου να ακούω όλα αυτά τα πράγματα. Νιώθω πόνο και οργή. Δεν θέλω να πιστέψω πως…»

Όσα είπε στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»!

Επέστρεψε τηλεοπτικά τη στιγμή που δεν το περίμενε κανείς! Η Ρούλα Κορομηλά είναι πλέον η οικοδέσποινα της μουσικής εκπομπής «Σπίτι με το MEGA» κι αυτή, είναι η πρώτη της φωτογράφιση και συνέντευξη σε περιοδικό μετά από χρόνια!

Η Εθνική μας παρουσιάστρια, όπως την αποκαλούσαν ήδη από τη δεκαετία του ’90, είπε πολλά που δεν έχουν ειπωθεί ποτέ ξανά από τα δικά της χείλη, στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» και τον Νίκο Γεωργιάδη.

Σπίτι με το Mega, η τηλεοπτική επιστροφή της σεζόν. Πες μου την πρώτη σου αντίδραση όταν σου το είπαν. Ο Αντώνης Δημητριάδης έκανε την κίνηση αν δεν κάνω λάθος.

Σκέφτομαι πάντα πολύ κάθε πρόταση που μου γίνεται, ωστόσο στη συγκεκριμένη είπα αμέσως «ναι» καθώς είχα παρουσιάσει ξανά την εκπομπή, γνώριζα τους ανθρώπους της και είχα εξαιρετική εμπειρία από τις εκπομπές με τον Αντώνη Ρέμο και τον Σταμάτη Σπανουδάκη. Ο Αντώνης Δημητριάδης ήρθε στο σπίτι μου και μου έκανε την πρόταση. Ήταν ευθύς, συγκεκριμένος και ευγενής και μου έδωσε να καταλάβω πως το επιθυμούσε διακαώς. Ο τρόπος του ήταν τέτοιος που δεν μπόρεσα να αρνηθώ – πρώτη φορά είπα «ναι» τόσο άμεσα ενώ ήμουν και σε άλλες συζητήσεις. Στη συνέχεια φυσικά το συζήτησα και με τους ανθρώπους του καναλιού, οι οποίοι με υποδέχτηκαν με την ίδια θέρμη και ευγένεια.

Είχες άγχος στο πρώτο γύρισμα;

Πάντα στα πρώτα πέντε λεπτά έχω άγχος όταν βγαίνω on camera, πόσο μάλλον στις πρεμιέρες! Είμαι παντρεμένη με αυτό και δεν μπορώ να πάρω διαζύγιο… Στις πρεμιέρες, δε, το άγχος, το τρακ στα πρώτα λεπτά γίνεται θηρίο. Το τρακ με κυριεύει σε κάθε εκπομπή, αλλά ως διά μαγείας στη συνέχεια εξαφανίζεται.

Πολλοί λένε ότι θα ήθελαν να σε δουν και σε ένα talk show.

Παλιότερα συνήθιζα να κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια για τα επαγγελματικά μου. Πλέον όχι. Παρουσιάζω το Σπίτι με το Mega αυτή τη στιγμή και είμαι απόλυτα αφοσιωμένη σε αυτό. Απολαμβάνω αυτό που κάνω τώρα και δεν αγχώνομαι για το αύριο, που ούτως ή άλλως δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

Έχετε συζητήσει και άλλα πρότζεκτ με το κανάλι;

Αυτό που διδάχθηκα είναι πως η ζωή είναι γεμάτη ανατροπές. Έχω αποφασίσει να ζω το τώρα, το σήμερα, δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό.

Μεγάλη αίσθηση είχε επίσης προκαλέσει η ανάρτησή σου για την Κιβωτό του Κόσμου. Πώς νιώθεις παρακολουθώντας την αποδόμηση ενός ανθρώπου που είχες βοηθήσει πολύ;

Δεν με αφορά η όποια αποδόμηση. Όποιος έφταιξε, αν έφταιξε, πρέπει η Δικαιοσύνη να αποφασίσει για αυτό. Δεν θέλω εγώ να στήσω δικαστήριο. Αυτό που με ενδιαφέρει πραγματικά είναι τα παιδιά σε αυτά τα ιδρύματα, και ειδικά όσα έπεσαν θύματα οποιασδήποτε μορφής βίας και παρενόχλησης. Στήριξα την Κιβωτό στα πρώτα της βήματα, αλλά και το 2017 επισκεπτόμουν τη συγκεκριμένη οργάνωση και πρόσφερα, όπως και πολύς κόσμος, τη βοήθειά μου στη φροντίδα των παιδιών. Πήγαινα σε καθημερινή βάση και φρόντιζα τα βρέφη. Πονάει η ψυχή μου να ακούω όλα αυτά τα πράγματα. Νιώθω πόνο και οργή. Δεν θέλω να πιστέψω πως αυτός ο άνθρωπος που στήριξα κατηγορείται για τέτοιες πράξεις. Αν ισχύουν όλα αυτά, η Δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα και εμείς να παραμείνουμε δίπλα σε αυτά τα παιδιά που δεν φταίνε σε τίποτα. Απαράδεκτο να χρησιμοποιεί κανείς ως δικαιολογία τις παραβατικές συμπεριφορές και το προβληματικό παρελθόν ανηλίκων για να μειώσει τη σοβαρότητα των κατηγοριών. Οι ενήλικες είναι αυτοί που έχουν παραβατικές συμπεριφορές, όχι οι ανήλικοι και τα βρέφη, αν ισχύουν όσα βγαίνουν στη δημοσιότητα. Πρέπει το κράτος να ασκεί ουσιαστικό έλεγχο σε όλες αυτές τις οργανώσεις, να υπάρχει διαφάνεια, ώστε ο κόσμος που θέλει να προσφέρει να ξέρει ότι η βοήθειά του θα πιάσει τόπο.

Τι είναι αυτό που σε πονάει ή σε θυμώνει περισσότερο από όσα συμβαίνουν γύρω σου;

Η κάθε μορφή βίας, διάκρισης και παρενόχλησης με εξοργίζει. Γυναίκες που υποφέρουν στα σπίτια τους και δεν μιλάνε σε κανέναν, θύματα κακοποίησης και γυναικοκτονιών, παιδιά που γίνονται θύματα αρρωστημένων πράξεων από ενήλικες, αλλά και από bullying στον σχολικό τους περίγυρο. Η κακοποίηση των ζώων με θλίβει, με κάνει να ντρέπομαι που συμβαίνει στη χώρα μας ακόμα.

Ωστόσο, δεν παύω να ελπίζω και βλέπω τα νέα παιδιά να είναι πολύ πιο ευαισθητοποιημένα, να αντιδρούν και να μην κλείνουν τα μάτια τους σε τέτοιες καταστάσεις. Επίσης, δεν μπορώ να βλέπω ηλικιωμένους να είναι εγκαταλειμμένοι, να βιώνουν αδιαφορία και μοναξιά. Πονάει η ψυχή μου όταν βλέπω αστέγους. Γενικά η δυστυχία των ανθρώπων με αρρωσταίνει, με καταρρακώνει.

Ρούλα, τι βαθμό θα έβαζες στην ελληνική τηλεόραση σήμερα; Είναι καλύτερη ή χειρότερη το 2022 από ό,τι το 2002, για παράδειγμα;

Δεν μου αρέσει να ωραιοποιώ και να εξιδανικεύω το παρελθόν. Πάντα υπήρχαν ωραία αλλά και κακά προγράμματα στην τηλεόραση. Συχνά μιλώντας με νοσταλγία θυμόμαστε μόνο τα θετικά και ξεχνάμε τα άσχημα που συνέβαιναν. Άλλα πράγματα βιώναμε τότε. Δεν είμαι δασκάλα να βαθμολογώ. Έχουμε περάσει άγριες τηλεοπτικές εποχές, με πολύ κιτρινισμό, χωρίς κανένα φίλτρο, χωρίς την πολιτική ορθότητα που σήμερα ευτυχώς κάνει τους πάντες να είναι πιο προσεκτικοί. Θα τολμήσω να πω πως σήμερα η τηλεόραση είναι καλύτερη σε πολλά επίπεδα, αλλά η προσπάθεια βελτίωσης πρέπει να είναι διαρκής. Χαίρομαι για την άνθιση της μυθοπλασίας, η οποία, όπως αποδεικνύεται, κατακτά την προτίμηση του κοινού. Αυτό κάτι σημαίνει.

Εσύ τι παρακολουθείς;

Κυρίως ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές το πρωί. Παρακολουθώ πολλές ξένες σειρές και κάποιες ελληνικές.

Από τη ζωή σου πέρασαν λίγοι άντρες, τουλάχιστον αυτούς που μάθαμε εμείς. Πίστευες στο «για πάντα»; Ήσουν ρομαντική; Είσαι ακόμη;

Ήμουν και παραμένω ρομαντική και θα ήθελα πολύ να πιστεύω στο «για πάντα». Όμως είμαι σκληρά ρεαλίστρια και ξέρω πως το «για πάντα» δεν υπάρχει σε τίποτα, εκτός σπάνιων εξαιρέσεων.

Υπήρξε τελικά σχέση που κατάφερες να κρατήσεις κρυφή;

Ναι, έχω αποφασίσει εδώ και πολλά χρόνια να κρατάω την προσωπική μου ζωή κρυφή, αλλά και υπήρξαν σχέσεις που δεν ήρθαν ποτέ στη δημοσιότητα. Εκτιμώ τους ανθρώπους που βρίσκονται στο πλευρό κάποιου δίχως να επιζητούν τη δημοσιότητα.

Τελικά ήταν πολύ δύσκολο να είσαι ζευγάρι με τη Ρούλα Κορομηλά; Οι προβολείς ήταν εκτυφλωτικοί;

Όταν κάποιος είναι μαζί μου, ξέρει τι δουλειά κάνω και τι συνεπάγεται αυτή. Αν στην πορεία της σχέσης τον τυφλώσουν τα φώτα, δεν φταίω εγώ γιατί είχε επιλέξει να συμπορευτεί μαζί μου. Άλλωστε στις σχέσεις στόχος είναι όχι να προσπαθούμε να αλλάξουμε τον άλλο, αλλά να τον ενθαρρύνουμε και να είμαστε στο πλευρό του. Αν κάποιος έχει επιλέξει να είναι μαζί μου και στην πορεία δυσανασχετεί με τη δημοσιότητα που συνεπάγεται η δουλειά μου, τότε υπάρχει θέμα.