Σάκης Ρουβάς για Δημήτρη Λιγνάδη: «Εγώ τον αγάπησα και ό,τι συναίσθημα έχω είναι θαυμασμού και αγάπης. Ό,τι άλλο έχει συμβεί δεν το γνωρίζω. Δεν μπορώ να κάνω τον δικαστή»
Νέα

Σάκης Ρουβάς για Δημήτρη Λιγνάδη: «Εγώ τον αγάπησα και ό,τι συναίσθημα έχω είναι θαυμασμού και αγάπης. Ό,τι άλλο έχει συμβεί δεν το γνωρίζω. Δεν μπορώ να κάνω τον δικαστή»

Σάκης Ρουβάς για Δημήτρη Λιγνάδη: «Εγώ τον αγάπησα και ό,τι συναίσθημα έχω είναι θαυμασμού και αγάπης. Ό,τι άλλο έχει συμβεί δεν το γνωρίζω. Δεν μπορώ να κάνω τον δικαστή»

Αντιδράσεις στο Twitter

Τεράστια συζήτηση προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Σάκης Ρουβάς με τη θέση που πήρε για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο τραγουδιστής, βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της Σίσσυς Χρηστίδου στο «Χαμογέλα και πάλι» και πέρα από την πορεία του, τη σύνδεση που έχει με τον κόσμο αλλά και τις γενναίες αποφάσεις που έχει πάρει, ρωτήθηκε για τον γνωστό σκηνοθέτη με τον οποίο είχε συνεργαστεί και τα όσα είπε έφερνα αντιδράσεις στο Twitter.

Η δύσκολη στιγμή πριν ανέβει στη σκηνή

«Μου έρχονται μνήμες από όλη αυτην την πορεία, αλλά δεν μένω εκεί. Τώρα είμαι εδώ μαζί σας και ότι έχει συμβεί στη ζωή μου είναι όμορφο. Έχω περάσει και όμορφες και δύσκολες στιγμές, αλλά τώρα είμαι εδώ μαζί σας», τόνισε και αναφορικά με το πώς αντιδρά ο κόσμος όταν τον συναντά στον δρόμο απάντησε: «Με αγάπη, με χαμόγεο. Είμαι τυχερός σε αυτό, νιώθω ότι ο κόσμος είναι δίπλα μου με αγάπη».

«Όποτε είμαι πάνω στη σκηνή αυτό που συμβαίνει ανάμεσα σε εμένα και στον κόσμο είναι πολύ δυνατό. Ποτέ δεν έχει έρθει η στιγμή να πω ότι είμαι κουρασμένος, ή δεν μπορώ, ή δεν μου αρέσει. Πολλές φορές έχω βρεθεί και ψυχολογικά και σωματικά σε δύσκολη φάση ή περίοδο, ή μέρα, αλλά όταν ανέβαινα πάνω στη σκηνή όλα εξαφανίζονταν», τόνισε και αναφέρθηκε σε μία από αυτές τις δύσκολες στιγμές:

«Μια φορά ένας συνεργάτης μου είχε πάθει κάτι πολύ άσχημο. Δεν ήμουν σίγουρος αν θα ζήσει ή θα πεθάνει κι εγώ έπρεπε να βγω στη σκηνή. Ήταν δύσκολη στιγμή εκείνη αλλά θυμάμαι πάλι ότι η ενέργεια του κόσμου με κατέκλυσε και μου έδωσε δύναμη. Έβγαλα όλο το πρόγραμμα και μετά μπήκα πάλι στο άλλο mood».

Για το αν έχει επηρεαστεί από αρνητικές κριτικές: «Όλος ο κόσμος περνάει δύσκολα. Ακριβώς όπως όλοι μας. Από το τι συμβαίνει στα οικογενεικά μας, μέχρι μία απώλεια ενός κοντινού ανθρώπου, όλοι έχουν τα ίδια συναισθήματα. Όλοι περνάμε από τις ίδιες δοκιμασίες στη ζωή. Η υγεία μας, η απώλεια, μια ερωτική απογοήτευση, η προδοσία από έναν φίλο. Αυτά είναι τα πράγματα που συγκλονίζουν την ανθρώπινη ψυχή. Κι εγώ τα ίδια περνάω. Τώρα αν κάποιος τοποθετείται με άσχημο τρόπο για εμένα, εντάξει είναι σαν άσκηση κι αυτό, μαθαίνεις να μη δίνεις σημασία σε αυτά που έρχονται απ’ έξω. Είναι άλλο να σε βρίσει κάποιος και άλλος πώς θα το αναπαράγεις μέσα στο μυαλό σου».

Για το αν φοβήθηκε να κάνει το επόμενο βήμα, όπως η συμμετοχή τους στις Βάκχες: «Δεν φοβήθηκα ποτέ, κάθε φορά που έπαιρνα την απόφαση να κάνω ένα βήμα την έπαιρνα με όλο μου το είναι. Ερζόταν στη ζωή μου και έμπαινε μέσα μου κάπως με ησυχία. Ήμουν προετοιμασμένος για ό,τι άλλο χρειαζόταν να συμβεί. Έχω την ανάγκη να ψάχνω τι άλλο υπάρχει εκεί , οπότε δεν μπορούσα να καθίσω στα αυγά μου και φρόνιμα. Δεν ξέρω τι άλλο θα έρθει στη ζωή μου, όλα είναι σε εξέλιξη».

Για το αν θα πήγαινε ξανά στη Eurovision, απάντησε: «Είναι από τα πιο ωραία πράγματα που έχουν συμβεί γι αυτό και πήγα και δεύτερη φορά. Οι προσδοκίες μου δεν εκπληρώθηκαν απόλυτα και φαντάζομαι και πολλών ανθρώπων. Θα ήθελαν κάτι καλύτερο. Αυτη η εμπειρία που αποκόμισα ήταν η πιο συγκλονιστική. Με έβαλε σε δοκιμασίες που με έκαναν καλύτερο και με πήγαν παρακάτω. Ακόμα και τώρα να ξαναπήγαινα διαφορετικά θα το βίωνα. Δεν είναι κάτι που θα επιδίωκα αυτή τη στιγμή. Έχω να πω ότι όποιος μπορεί να πάει, να το κάνει, είναι μια καταπληκτική εμπειρία».

«Τον Δημήτρη τον αγάπησα»

Ο Σάκης Ρουβάς συνεργάστηκε και με τον Δημήτρη Λιγνάδη στις Βάκχες και ρωτήθηκε από τη Σίσσυ Χρηστίδου για την άποψή τους για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

«Όταν έσκασε αυτή η βόμβα, έπεσα από τα σύννεφα. Εγώ τον Δημήτρη τον αγάπησα και ό,τι συναίσθημα έχω είναι θαυμασμού και αγάπης και έτσι έζησα δίπλα του. Αυτήν είναι η κατάθεσή μου, το βίωμά μου. Με βοήθησε πάρα πολύ να ανακαλύψω καλλιτεχνικά όλο αυτό. Όλη αυτή η περίοδος με συγκλόνισε, όταν έσκασε έπεσα από τα σύννεφα. Τρόμαξα, φοβήκα, ένιωσα μεγάλη λύπη για τον άνθρωπο αυτόν, ο οποίος καταλαβαίνω ότι βρίσκεται σε μία κόλαση.

Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος, με την αλήθεια τη δική μου. Εγώ το πρόσωπο που γνώρισα είναι αυτό που σας περιγράφω. Ό,τι άλλο έχει συμβεί δεν το γνωρίζω, περιμένω να αποδειχτεί. Δεν μπορώ να κάνω τον δικαστή. Μέσα μου κρατάω αυτά που έζησα με τον Δημήτρη. Ακόμα κι αν συμβαίνουν αυτά που λένε τα θύματα, βεβαίως υπάρχει στεναχώρια και λύπη, πρέπει να υπάρχει μια γωνιά για τα θύματα και τους ανθρώπους που προφανώς πάσχουνη από κάτι. Όπως τους ναρκωμανείς τους αγκαλιάζουμε και τους φροντίζουμε κάπως, νομίζω ότι κι αυτό είναι μια παθολογία που χρίζει θεραπείας και βοήθειας. Να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που μπορούν να πέσουν θύματα και να εκτεθούν. Πρέπει να αγαπήσουμε όλους τους ανθρώπους. Πρέπει να δούμε από που προέρχονται τα αίτια της παθολογίας αυτής. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι άνθρωπος που γνώρισα και αγάπησα και πέρασα καταπληκτικά μαζί του. Αυτό που του συμβαίνει λυπάμαι, φαντάζομαι ότι όλοι βάζουμε το χέρι μας για να μας συμβεί κάτι, όμως δεν μπορώ να τον κρίνω αυτή τη στιγμή».

Για τα παιδιά και το πώς αντιδρούν στη δημοσιότητα των γονιών τους: «Πιο πολύ από τους φίλους τους και τις παρέες τους ακούν κάτι για εμάς. Στο σπίτι δεν ασχολούμαστε με αυτά τα πράγματα».

Έξαλλο το Twitter

Δείτε μερικές από τις αντιδράσεις του κόσμου…