Scarlett Johansson: Ξεκίνησε πόλεμο με την Disney – Γιατί μήνυσε τον κολοσσό της κινηματογραφικής βιομηχανίας;
Κόσμος

Scarlett Johansson: Ξεκίνησε πόλεμο με την Disney – Γιατί μήνυσε τον κολοσσό της κινηματογραφικής βιομηχανίας;

Scarlett Johansson: Ξεκίνησε πόλεμο με την Disney – Γιατί μήνυσε τον κολοσσό της κινηματογραφικής βιομηχανίας;

Η αγωγή της θα ανοίξει τον δρόμο και σε άλλους ηθοποιούς

Πόλεμο αποφάσισε να κηρύξει η Scarlett Johansson ενάντια στον κολοσσό της Disney λίγο καιρό πριν φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της.

Η ηθοποιός κατέθεσε αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες για διαφυγόντα κέρδη σε σχέση με την ταινία της Marvel, Black Widow, στην οποία πρωταγωνιστεί.

Η Johansson κάνει λόγο για παραβίαση του συμβολαίου της από πλευρά της  εταιρείας καθώς αποφάσισε να προβληθεί η ταινία ταυτόχρονα και στην ψηφιακή της πλατφόρμα και στους κινηματογράφους.

Στην αγωγή της, η ηθοποιός εξηγεί ότι αυτή η κίνηση έφερε μείωση στα κέρδη της ταινίας από τα εισιτήρια των κινηματογράφων, από τα οποία εξαρτάται και μέρος της αμοιβής της.

«Η Disney εσκεμμένα παραβίασε τους όρους τους συμβολαίου χωρίς δικαιολόγηση ώστε να εμποδίσει την κ. Johansson να επωφεληθεί τα μέγιστα από την διαπραγμάτευσή της με την Marvel» αναφέρεται στην αγωγή.

Σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal η απώλεια εσόδων της Johansson υπολογίζεται στα 50 εκατομμύρια δολάρια.

Η χρονική συγκυρία της αγωγής της ηθοποιού – που είναι γνωστή πλέον στο Χόλιγουντ για την ακτιβιστική της δράση- δεν είναι καθόλου τυχαία.

Και αυτό διότι καθώς ξεκινά η μετά την πανδημία εποχή αναδιαμορφώνεται πλέον και ο τρόπος που αμείβονται οι πρωτοκλασάτοι χολιγουντιανοί ηθοποιοί.

Έτσι πολλοί φαίνεται ότι δεν έχουν συμπεριλάβει στα συμβόλαιά τους όρους αμοιβής με βάση τα κέρδη από το streaming των ταινιών τους με αποτέλεσμα ονόματα όπως ο Will Smith, ο Denzel Washington, και ο Keanu Reeves να εμφανίζουν μεγάλες απώλειες στις αμοιβές τους από τα εισιτήρια αφού οι κινηματογράφοι υπολειτουργούν.

Η αγωγή αυτή της Johansson -εφόσον την κερδίσει- θα αποτελέσει νομικό δεδικασμένο  και θα ανοίξει τον δρόμο και για άλλους ηθοποιούς να διεκδικήσουν τεράστιες αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη.

Η απάντηση της Disney

«Η αγωγή είναι άνευ αξίας» αναφέρει σε μία άνευ προηγουμένου αιχμηρή ανακοίνωση η Disney.

«Είναι εξαιρετικά λυπηρή αφού δείχνει ανάλγητη ασέβεια προς τις τρομακτικές και παρατεταμένες  παγκόσμιες συνέπειες της πανδημίας του Covid».

Η εταιρεία ανέφερε ότι η ηθοποιός έχει ήδη εισπράξει 20 εκατομμύρια για τη δουλειά της και δεν δέχεται την αιτίαση για διαφυγόντα κέρδη.

Για την ιστορία, στις 9 Ιουλίου, η ταινία Black Widow έκανε ρεκόρ κερδών για την πανδημία, στα 80 εκατομμύρια με την πρεμιέρα της στην Αμερική και άλλα 78 στον υπόλοιπο πλανήτη.

Επίσης έφερε στα ταμεία 60 εκατομμύρια από την προβολή της στο streaming του Disney Plus.

Οι εισπράξεις άρχισαν σταθερά να πέφτουν τις επόμενες εβδομάδες και αυτή τη στιγμή το σύνολο κερδών βρίσκεται στα 319 εκατομμύρια, βάζοντας την ταινία ανάμεσα στις πιο αποτυχημένες εμπορικά της Marvel όλων των εποχών.