Σίσσυ Χρηστίδου: «Δεν είχα παράπονο από τη διοίκηση του Open. Τα προβλήματά μου είχαν να κάνουν με κάποια στελέχη»
Ελλάδα

Σίσσυ Χρηστίδου: «Δεν είχα παράπονο από τη διοίκηση του Open. Τα προβλήματά μου είχαν να κάνουν με κάποια στελέχη»

Σίσσυ Χρηστίδου: «Δεν είχα παράπονο από τη διοίκηση του Open. Τα προβλήματά μου είχαν να κάνουν με κάποια στελέχη»

Μία εξομολόγηση από καρδιάς στο περιοδικό ΟΚ! από τη γνωστή παρουσιάστρια

Τα πάντα κάλυψε στην πρώτη της συνέντευξη ύστερα από καιρό η Σίσσυ Χρηστίδου.

Η λαμπερή παρουσιάστρια μίλησε στο περιοδικό ΟΚ! και στον Νίκο Γεωργιάδη και αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στη «μετακόμισή» της στο Mega, στον Νίκο Κοκλώνη και την αμέριστη εμπιστοσύνη που της έχει δείξει ενώ από τη συζήτηση δεν έλειψε και το κεφάλαιο του μεγάλου αγώνα που δίνει η μητέρα της με τη λευχαιμία.

«Υπήρχε μεγάλη αγωνία, ανυπομονησία αλλά και αρκετή χαρά. Ήταν σαν να ξεκινάμε από την αρχή αλλά ταυτόχρονα να το έχουμε πιάσει και από εκεί που το αφήσαμε. Μια νέα αρχή με μια γνώριμη παρέα. Όλες τις εβδομάδες που προετοιμάζεις την εκπομπή δημιουργείται ένα άγχος μέσα σου και όλα οδηγούν στην πρώτη εκείνη μέρα. Τελειώνει η εκπομπή και νιώθεις ένα ξελάφρωμα, ξέρεις ότι όλα έχουν μπει πλέον στον δρόμο τους. Δεν σου κρύβω ότι υπήρξε η σκέψη αν ο κόσμος θα μας ακολουθήσει στη νέα μας τηλεοπτική στέγη. Χάρηκα πολύ με την ανταπόκριση του κόσμου αλλά, όπως ξέρεις, οι πρωινές εκπομπές, όπως και όλα τα μαγκαζίνο, είναι μαραθώνιος. Εκτός από χαρά, μας θύμισε και την ευθύνη που έχουμε απέναντι σε αυτό τον κόσμο που μας δίνει την αγάπη του» είπε η παρουσιάστρια για τη νέα της εκπομπή με τίτλο «Χαμογέλα και Πάλι» στο Μεγάλο Κανάλι.

Όμως, όλα πήγαν κατ΄ευχήν αφού τα νούμερα τηλεθέασης έδειξαν από νωρίς ότι έχει κερδίσει μία ξεχωριστή θέση στις καρδιές των τηλεθεατών. Παρ΄όλα αυτά, η ίδια δεν επικεντρώνεται στα νούμερα απλώς αφουγκράζεται τα «θέλω» του κοινού με σκοπό να βελτιώνεται κάθε φορά το περιεχόμενο της εκπομπής της.

Όσον αφορά την αποχώρησή της από το Open ξεκαθαρίζει πως δεν είχε πρόβλημα με τη διοίκηση του καναλιού αλλά με μεμονωμένα στελέχη. Το «αντίο» στο Open ήταν μία απόφαση που σκέφτηκε καλά και διόλου εύκολη, όπως εξομολογείται.

«Ξεκινήσαμε πριν από τρία χρόνια σε ένα κανάλι που στηνόταν από την αρχή. Από τότε υπήρχαν πολλές δυσκολίες. Στη δική μου περίπτωση άλλαξαν τα πράγματα ριζικά προς το καλύτερο όταν ήρθε ο Νίκος (σ.σ. Κοκλώνης). Και το λέω αυτό γιατί ο Νίκος, εκτός από παραγωγός και επικεφαλής μιας εταιρείας, είναι και παρουσιαστής. Αυτό είναι πολύ ουσιαστικό γιατί καταλαβαίνει τους παρουσιαστές, αφουγκράζεται τις αγωνίες τους. Αναλαμβάνοντας την παραγωγή την τελευταία χρονιά, με βοήθησε να φέρω την εκπομπή πάρα πολύ κοντά σε αυτό που θέλω να κάνω και να φέρω στην ομάδα συνεργάτες που επιθυμούσα. Και όταν τελικά ξεκίνησα τις συζητήσεις μετά το Πάσχα, τη μεγαλύτερη ασφάλεια την ένιωσα στο Mega. Επέλεξα αυτό που με έκανε να νιώσω ασφαλής.

Υπήρχε συναισθηματικό δέσιμο με το προηγούμενο κανάλι. Δεν είχα παράπονο από τη διοίκηση. Τα προβλήματά μου είχαν να κάνουν με κάποια στελέχη. Δεν υπήρχε καλή επικοινωνία, με αποτέλεσμα να μην βρίσκονται λύσεις σε προβλήματα που προέκυπταν μέσα στη σεζόν. Επέλεξα λοιπόν ένα κανάλι όπου ήθελα πάρα πολύ να πάω. Το Mega έχει ένα κομμάτι της καρδιάς μου γιατί έχω υπάρξει εκεί για αρκετά χρόνια, τα πιο αθώα μου, τα πρώτα. Παρατηρώντας όλη αυτή την προσπάθεια –της οποίας αποτελούμε πλέον μέρος– που γίνεται εκεί, ένιωθα πολύ καλά γιατί στήνεται ένα πρόγραμμα πολύ καλό και ουσιαστικό. Το Mega φέτος διαθέτει όλα τα εφόδια για να γίνει το πρώτο κανάλι. Ο πρόεδρος του σταθμού Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά και ο διευθυντής μας Κώστας Σούσουλας με έκαναν από την αρχή να νιώσω εμπιστοσύνη και ασφάλεια, ότι βρίσκομαι σε ένα φιλόξενο σπιτικό που αγκαλιάζει τα παιδιά του».

Όταν αποφάσισε ότι θα αλλάξει τηλεοπτική στέγη δηλώνει πως δεν ήταν σίγουρη αν θα την ακολουθούσε και το υπόλοιπο team της εκπομπής.

«Δεν είχα τη βεβαιότητα ότι θα με ακολουθήσουν όλοι μου οι συνεργάτες, αλλά ήταν κάτι που το ήθελα πολύ. Και είμαι πολύ χαρούμενη που έγινε αυτό. Δημοσιογράφοι πολύτιμοι όπως ο Οδυσσέας (σ.σ. Μητσόπουλος) και η Άντζελα (σ.σ. Βεργή) αλλά και η Νατάσα (σ.σ. Ιωάννου) η σκηνοθέτιδά μας ήταν κάποιοι από τους ανθρώπους που ήθελα οπωσδήποτε να είναι μαζί μου και είμαι πολύ χαρούμενη που μας ακολούθησαν. Χάνοντας την περσινή μου αρχισυντάκτρια επειδή έφυγε στη Γερμανία, είχα πολύ μεγάλη αγωνία ποιος θα έρθει στη θέση της. Η Βένια (σ.σ. Καραγιάννη) ήταν ένας άνθρωπος που πολιορκούσα χρόνια και φέτος κατάφερα να την πείσω!

Όσον αφορά την Ελένη (σ.σ. Βουλγαράκη) και τον Κωνσταντίνο (σ.σ. Βασάλο), μου είχαν εκδηλώσει τη διάθεσή τους να με ακολουθήσουν, οπότε ήμουν χαρούμενη και ήσυχη. Παρ’ όλα αυτά, κάνοντας αυτή τη μετακίνηση θέλαμε να γίνει και μια ανανέωση και έτσι ενισχύσαμε την ομάδα μας με τον Νίκο Συρίγο, έναν πολύ αξιόλογο και έμπειρο δημοσιογράφο. Αν και δεν έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στην τηλεόραση, με εντυπωσίασε η άνεσή του και νομίζω ότι θα δέσει πολύ με την ομάδα. Τον Θανάση (σ.σ. Πασσά), την Αλεξάνδρα (σ.σ.Τσόλκα) αλλά και μια ομάδα που αποτελείται από δημοσιογράφους που είναι κάποιοι παλιότεροι καταξιωμένοι επαγγελματίες και άλλοι νέα παιδιά με πολλή όρεξη για δουλειά.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία με τον Παύλο ήμασταν ένα. Ήταν μπροστά σχεδόν σε όλες μου τις συζητήσεις. Λειτουργεί σαν τη φωνή μέσα μου, ξέρει τα πάντα για μένα. Με ρωτάς τι θα έκανα αν έμενε στο Open; Η αλήθεια είναι πως το Open προσπάθησε να κρατήσει όλους μου τους συνεργάτες και μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Δικαίως, γιατί είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν. Νομίζω ότι ο Παύλος δεν θα έμενε μόνος του εκεί, εκτός αν θεωρούσε ότι θα τον πήγαινε ένα βήμα μπροστά στην προσωπική του εξέλιξη. Αν ένιωθε έτσι, εννοείται ότι δεν θα έμπαινα ποτέ εμπόδιο».