Σίσσυ Χρηστίδου: Πήρε θέση για τις δηλώσεις Ρουβά και τις «κατηγορίες» περί συστημικής συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη – «Μου έκανε εντύπωση γιατί δεν τον ρώταγε κανείς»
Νέα

Σίσσυ Χρηστίδου: Πήρε θέση για τις δηλώσεις Ρουβά και τις «κατηγορίες» περί συστημικής συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη – «Μου έκανε εντύπωση γιατί δεν τον ρώταγε κανείς»

Σίσσυ Χρηστίδου: Πήρε θέση για τις δηλώσεις Ρουβά και τις «κατηγορίες» περί συστημικής συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη – «Μου έκανε εντύπωση γιατί δεν τον ρώταγε κανείς»

Η παρουσιάστρια θέλησε με ψυχραιμία να βάλει τα πράγματα στη θέση τους

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σάκη Ρουβά την περασμένη εβδομάδα, στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, «Χαμογέλα και πάλι», με την παρουσιάστρια, μία μερά μετά από τη συνέντευξη, να μην είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα όσα είπε ο τραγουδιστής.

Η παρουσιάστρια είχε επιστρέψει στην εκπομπή της μετά τον θάνατο της μητέρας της και το μόνο που είχε να σχολιάσει για τις επιθέσεις που δέχτηκε, εξαιτίας των όσων είπε ο Σάκης Ρουβάς για τον Δημήτρη Λιγνάδη ήταν: «Θέλω να πω όμως κάτι σε σχέση με τις κατάρες που δέχομαι από χθες. Δεν είναι η πρώτη φορά έχω εξοικειωθεί αρκετά. Στη φάση που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή δεν έχω καθόλου το ψυχικό σθένος να απαντήσω και δεν με νοιάζει κιόλας».

Μία εβδομάδα μετά και με την κατάσταση να έχει ξεφύγει, με κάποιους συναδέλφους της να κατηγορούν την ίδια και το κανάλι για συγκάλυψη στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, η Σίσσυ Χρηστίδου επανήλθε και πήρε θέση, αυτή τη φορά με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό.

Με αφορμή μια συνέντευξη του Σταύρου Σβγήγκου, η παρουσιάστρια δήλωσε αρχικά:«Επειδή κάνει λόγο κι εκείνος για συστημική συγκάλυψη στην υπόθεση Λιγνάδη και είδαμε κι εμείς ότι πολλά πράγματα άργησαν να γίνουν, σε σχέση με την έρευνα και όλα αυτά, επειδή μέσα στη βδομάδα ακούστηκαν πολλά υπονοούμενα και ξεκάθαρα άφησαν να εννοηθεί κάποιοι άνθρωποι σε κάποιες εκπομπές, σχετικά με τη συνέντευξη που μας έδωσε ο Σάκης Ρουβάς στη δική μας εκπομπή, ότι όλο αυτό ήταν στημένο, σκηνοθετημένο, κανονισμένο σε σχέση με τη δίκη… Σε σχέση με τη συνέντευξη εγώ ακούω την κριτική, σέβομαι ότι δεν σας άρεσε ο τρόπος που έκανα τη συνέντευξη, παρόλο που εγώ ένιωθα ότι έκανα πολύ καλά τη δουλειά μου, θα ομολογήσω… Εγώ θεώρησα ότι αυτό που οφείλω να κάνω σε αυτήν τη συνέντευξη είναι να κάνω την ερώτηση που κανένας δεν του έχει κάνει, εδώ και ένα χρόνο και όχι να την κρίνω μετά, να του επιτρέψω να απαντήσει».

«Σέβομαι αυτό που λέτε, όμως σε σχέση με τη μεθοδολογία που υπονοείται, θέλω να διευκρινήσω τι ακριβώς έγινε πριν πραγματοποιηθεί η συνέντευξη με τον Σάκη Ρουβά. Εμείς ήρθαμε σε επικοινωνία με την ομάδα του, συζητήσαμε σε σχέση με τη συναυλία που θα είχε την Κυριακή. Ο Σάκης εκείνη τη βδομάδα είχε κάνει άλλες δύο συνεντεύξεις, στη Ναταλία Γερμανού και στον Νίκο Μουτσινά. Ήταν να φιλοξενηθεί στην εκπομπή μας κι εμείς είπαμε ότι αφού έχει εμφανιστεί ήδη δύο φορές ο Σάκης, τι άλλο θα πούμε; Πού να ξέραμε ότι θα βρίσκαμε; Είπαμε να έρθει στο πλατό και όντως δέχτηκε με μεγάλη χαρά να έρθει.

Πριν από τη συνέντευξη κάναμε μια μικρή συζήτηση, του τύπου τι θα πούμε για τη συναυλία και από εκεί και πέρα, εμένα δεν μου δόθηκε καμία οδηγία στο τι να ρωτήσω και πώς και πώς να καθοδηγήσω. Εγώ είχα στο μυαλό μου να κάνω αυτήν την ερώτηση γιατί μου έκανε εντύπωση γιατί δεν τον ρωτάει κανείς. Τη ρώτησα, απάντησε εκτενώς ο άνθρωπος, με τον τρόπο που απάντησε και μπορεί ο καθένας να κρίνει.

Απλά για να μην υπονοείται ότι υπάρχει ένα σύστημα που λέει ότι ήρθε μεθοδευμένα μετά τη διακοπή της δίκης Λιγνάδη και όλες αυτές οι βλακείες που ακούω. Δεν μου τέθηκε κανένας περιορισμός στο τι θα ρωτήσω. Είχα κι άλλα να ρωτήσω αλλά δεν πρόλαβα», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο συνεργάτης και κουμπάρος της Σίσσυς Χρηστίδου, Παύλος Σταματόπουλος: «Είναι χυδαίο να υπογραμμίζονται τέτοια γεγονότα από συναδέλφους και είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Ή μάλλον μπορώ να το καταλάβω αλλά δεν θέλω να το υπογραμμίσω, τουλάχιστον προς το παρόν».